Jump to content
FAS Goran

Multi

Members
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

About Multi

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

654 profile views
  1. Pozdrav, Nisam našao temu vezanu za ležaj točka. Uglavnom, moran da mjenjam, prednji lijevi ležaj. Kog proizvođala preporučujete, a kog da zaobiđe. Našao sam neki holandski ABS, on je najjeftiniji i ovaj prodavac ga preporučuje kao da je ok. I jos neki SNR mi preporučuje. Može li neki savjet? Hvala unaprijed.
  2. Ok, hvala vam na odgovorima. Nasao sam komplet instalaciju, valjda je nije tesko promijeniti.
  3. To sam zaboravio, radi se o Stilu, a majstor mi je rekao da moze i od Alfe pa sam kontao da ovdje pitam sta mi je bolje. Skuplje mi je dosta cijela instalacija, 50 evra, a sami dzekovi 15 evra pa sam kontao samo dzekove da prelemim fino. S ostalim dzekovima nemam problema samo sa jednim, al se mislim da ih sve izmjenim.
  4. Pozdrav, Jedno kablo sto se kaci na diznu mi gubi kontakt i moram da ga zamijenim. Sad posto odgovaraju i od Alfe, jesu li alfini kvalizetniji, je li bolje to rjesenje ili je svejedno? Kontao sam samo dzekove da promijenim, sva 4.
  5. Pozdrav Ivane, Sipam Seleniju 5-40 ulje...godisnje prelazim oko 25-30k, a ulje mijenjam i prije 10 000km,obicno na 9k. Jedino me jos zanima je li moguce da sam gubio ulje na onom malom crijevu sto sam ga obiljezio jer je bilo labavo i bez selne? Posto ne znam koja je njegova svrha. Naravno, moracu provjeriti turbinu... To moram kod majstora, ne mogu sam? S obzirom da su me ovdje majstori 2-3 puta razocarali svojim znanjem izbjegavam ih kad je god moguće.
  6. Jos samo me zanima za ovo crijevo je li moguce da tu gubim ulje, ne znam ni od cega je... Tako da se izvinjavam ako pisem na pogresnom mjestu.
  7. E sad na prvu sam skontao da je ovo crijevo bilo bez selne i slabo pricvrsceno, da li je moguce da je tu gubilo ulje? Stavio sam mu selnu. Ako nije onda remont turbine...
  8. Pa iz Republike Srpske sam ja, a ovdje i nema bas nekih strucnih majstora gdje sam ja pa zato mi je problem i gledam da rijesim sam sve sto mogu. Vidjecu da ga otjeram nekom dalje. Ako ima jos neko neki savjet, misljenje bilo bi fino da napise. Hvala puno na objasnjenju...onda cu se usredsrediti na turbinu.
  9. Curi na njemu sigurno jer sam fino oprao motor i pratio, vidip sam da je tacno na tom spoju crijeva i motora. Potrosi sigurno 1L na 10 000 km, sto ranije nije bio slučaj. Sto se turbine i ostalog funkcionisanja auta tice nemam bas nikakve promjene, ona radi kao i ranije...sad ne znam ima li to veze. Je li moguce da je bas dotrajala ta gumica i da dosta pusta na njoj? Ili da se bas bacam na turbinu? Mozda je ovo sa gumicom jednostavnije probati i naravno isplativije ako moze da je do toga, sta predlazes? I kako da trazim u prodavnici glumicu, za crijevo od uljnih para ili kako vec?
  10. Nisam mozda bas najbolje oznacio, pusta na ovom velikom crijevu sto je spojeno na motor sa 3 imbus sarafa...evo na ovoj se slici bolje mozda vidi.
  11. Multijet je u pitanju...gumica je znaci, da li se ima kupiti druga u prodavnici ili na neki dr nacin da to rijesim? Pusta puno, moram ulje da dosipam cesto... Nisam bas najbolje razumio, sta moze dr da bude?
  12. Pozdrav, Moze li mi neko reci kakobse zove ovaj dio? Na njemu mi pusta ulje pa bih da to rijesim? I kako je najbolje rijesiti, dihtung ide ili neka se masa nanosi?
  13. Evo fotke, a na drugom tocku stoji normalno plocica, kao tek postavljena. Moguce je i da je ispala...zato i pitam vas, ne ograničavam se samo kao potrosena, nemam nekog iskustva sa sl stvarima pa mi nije jasno. Ostao je samo go metal. A ne spadam u one vozace koji cesto koce, jedne plocice mi mogu sigurno izgurati po 70kkm. Nisam osjetio da tocak blokora ili koci u voznji...sasvim normalno se auto kretalo...
  14. Zdravo svima, Imam problem...mijenjao sam disk plocice, stavio nove prije nekih samo 1000 km, kad danas skontam da je na desnom tocku potrosena cijela plocica i cak mi je malo ostetila i disk. Dok na lijevom je sve ok, plocica nova. Naravno zamjene su obje istovremeno. Tocak nije blokirao nikad, osjetio bih i u voznji. Da li je moguce da je neki fals od plocice me potrefio?
  15. Aha, pa jedino da vidim sa njim da mi naruci neki drugi. U ranijim postovima sam vidio da neko koristio kontinental, nije bilo zalbi pa sam kontao i ja da je ok. Vidio sam da se zale na Dayco. Onda jedino Puli, al pitanje je moze li ga ovaj dobaviti...Je li tesko zamijeniti ovaj kajis da ne idem mehanicaru...imam svoju autodizalicu na kojoj bih radio?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...