Jump to content
FAS Goran

hypercaine

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About hypercaine

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto
  1. Hvala na savetu, očistiću, pa javljam šta se desilo
  2. Opet vadim temu iz naftalina, ali me muka naterala. Od kada je auto kupljen (2015.) spoljna temperatura mi se nije prikazivala. Pre nekoliko meseci mi je neko pokidao levi retrvizor, morao sam da ga zamenim. Nađem ja na KP jedan, elektro-podesivi sa punktom za senzor spoljne temperature. Montiram ja sve to lepo, vozim auto, nikakav problem do pre jedno mesec i po dana. Svaki put kada operem auto ili padne kiša jedno dva tri dana meni temperatura stoji u rasponu od -40 do -5, klima naravno ne hladi već greje što nikako nije prijatno na ovim vrućinama. Originalni levi retrovizor nije imao punkt za senzor. Ja ne znam više da li je sam senzor bio ispod branika (prednji branik menjan dva puta, nikada se nije pojavila temperatura). Nisam siguran da li je taj senzor tu na levom retrovizoru ili je na desnom. Ako neko zna gde mogu da nabavim senzor, pomoglo bi mi jako Hvala!
  3. Pozdrav svima... U ponedeljak su mi menjali gume, i od tada mi neprestano svetli hill holder lampica i pali se upozorenje da je hill assist disconnected ili unavailable. Iskren da budem ne mogu da potvrdim da radi ili ne radi, nikada se nisam preterano oslanjao na isti, ali me nervira što svetli. Jel bi problem mogao biti do senzora ili osigurača, da znam da li ga probam sam da rešim ili da ga teram u servis. Hvala! P.S. U pitanju je Grande Punto 1.9 multijet 2006. godište.
  4. Problem je sledeći, ako uopšte može da se klasifikuje kao takav. Zadnji brisač mi je u očajnom stanju, nije menjan od kada je auto kupljen. Jurio novi, pričali mi razne stvari od toga da nema kod nas do toga da nabavim četku sa pa će da mi "presade". Nisam odustao i našao sam komplet novi brisač, i metlica i ona takozvana ruka. Rekoh, super, taman da zamenim, kad vidim da je zapekao šraf, naprskam sa WD, uspem da odšrafim, ali ne mogu da skinem nikako. Cimao sam, pokušavao da odvrnem, ali neće da neće, a plašim se da ako cimnem previše jako ne odvalim sve, pa me interesuje da li je neko menjao ceo zadnji brisač, i ako jeste da li ima neki savet? Unapred zahvalan!
  5. Cao druze isti problem sam i ja imao,rdja na celoj ploci ali to se da srediti malo se osmirgla pa se naprska wd i ploca bude ok,medjutim problrm je bio u samom dzeku jer je masa izrdjala skroz dolazolo je do gubitka kontakta tako da cas radi a cas ne radi. Propblem sam resio zicom jer sam preletovao masu. Ili isto a uradis samo pre toga proveri zice na dzeku,ili ako to ne znas resenje je novi dzek (musko zensko) Hvala na savetu. MIslim da je novi džek neophodan, ovaj je dosta oštećen, pa kada već sređujem da sredim to kako treba.
  6. Pozdrav, da ne kažem ćao svima kao draga nam Zorannah. Prvo, izvinjavam se što vadim temu iz naftalina. Situacija je sledeća. Jutros mi prijavi da proverim stop svetla. Proverim ja, stvarno, levo ne radi. Dođem doma, parkiram se, spustim šrafciger, krenem da petljam, skinem plastiku, dodjem do sijalica i kad imam šta da vidim. Plastika mi je bila puna vode. Neko divno ljudsko biće mi je udarilo plastiku, ona naprsla, kondenzacija se pravila, voda odradila svoje i nakupla se rđa na kontaktu. Osušim ja, sastružem, stavim novu sijalicu (stara je pregorela, zbog toga mi je prijavio upozorenje, jelte). Vratim sve, i dalje ne radi. a odjednom ne radi ni migavac. Skinem ja sve opet, proverim sijalicu migavca, ona u redu, nije pregorela. Iskren da budem ne znam šta da radim. Ako neko ima savet kako da skinem sve, a da ne oštetim žice, pa da osušim dobro, i sastružem svu rđu, bio bih zahvalan. Ako ne, preporuka za majstora koji bi to zamenio bi dobro došla. Inače, 2006. godište, 1.9 multijet, ali ne znam jel to ima neke veze Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...