Jump to content
FAS Goran

sine

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About sine

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

911 profile views
  1. Zdravo, Martini.

     

    Momci sa foruma su mi predlozili, da te kontaktiram oko problema sa volanskom letvom (gredom), Auto je Lancia Thesis 3.0 v6 24v, god. 2003. Posto sam u ovom momentu jos uvek u inostranstvu i ne mogu, da se vratim jos kuci zbog posla interesuje me, da li bi mi mogao pomoci sa par pitanja?

    Kupio sam vec pred neko vreme poluosovinu od Gorana iz Osecine i stvarno sam bio zadovoljan kako dostavom tako i kvalitetom i cenom koju mi je ponudio.

    Interesuje me koliko obcino kosta menjajnje volanske letve i koliko dugo to traje? Bio sam ovde u Austriji vec kod jedno par mehanicara i cene su im stvarno bolesne: npr. na servisu koji je stvarno mali i nemaju ovlascenja, da rade druge marke rekli su mi, da bi samo menjanje grede kostalo najmanje 750 eura ako bi sve islo kako treba u suprotnom slucaju jos vise?! Goran mi je predlozio, da letvu uzmem od njega e sad ne znam koju imam: da li je Sevotronic (sa elektricnim ko+nektorom) ili je obicna bez el. konektora? Rekao mi je cenu 120 eura bez konektora ili 150 eura sa konektorom sto mi se cini stvarno super dobra cena ... E sad samo ne znam, da li majstori iz Osecine imaju iskustva sa menjanjem takvih stvari posto on kaze, da ima jedan servis kod njih u blizini koji to radi? Ja obicno idem kod Vlade Petkovica na Autokomandi i dosad sam bio sa obavljenim poslom kod njega prezadovoljan iako sam inace iz Slovenije. Uvek kada dodjem u Beograd posetim ga i napravimo neke popravke ... Iz grede curi olje vec podosta pa se bojim, da ne ode potpuno dok putujem prema Srbiji ... dosad sam dolio ulje vec dvaput u razmaku 1.300 kilometara ... mozes li iz iskustva, da mi kazes koliko po tvojoj proceni moze, da izdrzi letva (znam, da je to tesko bez, da si video situaciju) ... izgleda, da je ulje teklo vec jedno vreme ali sam to primetio tek kada je volan poceo, da struze ... u svakom slucaju oduzicu ti se za pomoc kada budem dosao u Srbiju, hvala ti puno na odgovorima i predlozima.

     

    lp,

    Sinisa

    1. Show previous comments  4 more
    2. sine

      sine

      Pozdrav, Martini.

       evo sada sam sredio sve sa svojim godisnjim odmorom i tacno znam kada mogu doci. Sa odmorom pocinjem 8.7. u petak i posao bih direktno iz Austrije prema Srbiji sto znaci, da bi mi trebalo negde oko 12-13 sati, da stignem do tebe. Ako krenem u dva ujutru u noci na petak to znaci, da bih bio kod tebe negde oko cetiri ili pet popodne. Napisi mi molim te, da li ti to tako odgovara a sto se tice smestaja ostavljam ti slobodne ruke, da mi sredis negde za spavanje ukoliko imas tu mogucnost naravno, da cu i platiti smestaj nije nikakv problem. Molim te samo, da mi odgovoris nazad, da li ces imati dovoljno vremena, da sredis sve tako, da mogu, da se organizujem napred za godisnji. Hvala ti.

       

      lp,

      Sinisa

    3. Martini

      Martini

      Kako sam te razumeo ti bi da ostavis auto kod mene 8.7. i dok si u Grckoj da se auto zavrsi. To nije nikakav problem. Moze da ostane ovde za vreme tvog boravka na letovanju. Ako si mislio nesto drugacije bolje je da me kontaktiras preko Vibera na +381652110112 pa da vidimo kako cemo posto retko gledam poruke ovde. Pozdrav

    4. sine

      sine

      Pozdrav, Martini.

       

      Izvini što se nisam dugo javio nazad. Ovde gde živim ne radi mi wi-fi pa ti se javljam uvek sa posla. Treba nešto, da te pitam naime danas kada sam upalio čuo sam nakratko, da se malo čuje servo pumpa. Odma sam ugasio i išao, da proverim nivo ulja i bilo je stvarno na minimumu. Dolio sam do maksimuma i ništa se više nije čulo, lepo je sve radilo. Napravio sam jedan krug od kilometar tek toliko, da budem siguran, da je ulje stvarno procirkulisalo. Kada sam se vratio na parking primetio sam, da kada sam stao počelo je, da se lagano dimi ispod haube. Ugasio sam odma i otvorio haubu i još se uvek lagano dimilo. E sada ne znam je li to možda od ulja koje teče pa se negde na nekom vrelom delu gde proteče preko zbog toga dimi ili misliš, da je uzrok negde drugde-kako bilo samo ne bi hteo još, da se mi nešto zapali? da li servo ulje može, da se zapali kod ovih temperatura koje proizvodi motor? Primetio sam i da sada stvarno ulje teče več kod motanja ulevo i desno podosta pa se pitam, da li bi uopšte mogao, da stignem do Srbije, da mi ne probije kompletno sistem? U svakom slučaju ako ne bi mogao, da stignem do tebe svakako bi barem kupio volansku letvu od tebe. Molim te samo, da kad ovo pročitaš odma odgvoriš pošto moram, da znam tvoje mišljenje jer bi trebao več za 4 dana, da putujem. Hvala ti puno!

       

      Lp,

      Siniša

  2. bio kod majstora i kaže, da je otišao krmeni mehanizam odnosno ''lenkgetriebe'' na švabski ... volanska letva mislim, da se kaže pravilno ... imma li neko info koliko košta zamena u Srbiji pošto ovaj tu hoče ubitačno previše para?
  3. jel ima neko ko bi mogao da mi da neki savet oko gore opisanog problema, hvala na pomoci ...
  4. Izvinite ... Lancia Thesis 3.0 V6 24 V, god. 2003
  5. Poštovani forumaši. Prošli put sam utrdio, da nisam imao dovoljno ulja u posudi za servo a sada sam video pošto sam morao več posle 1.000 predjenih kilometara opet, da dolivam ulje ... isti problem. Gledao sam ispod auta i čini mi se, da curi negde oko desnog prednjeg točka ... curi onako u kapima. Da li neko iz iskustva možda zna gde bi mogao, da bude problem? Na semeringu ili direktno na servo pumpi ili možda neka tvornička greška koja je nekome poznata? Pitam samo iz razloga jer sam trenutačno u inostranstvu i bio sam jedanput več na original servisu gde mi je samo dolio ulje i nije ni znao gde se nalazi servo pumpa pa smo onda gledali preko fabričkog kataloga na netu delove, da smo ju mogli locirati. Bojim se, da me ne opale puno po djepu dok ne nadju grešku jer im očito auto nije nimalo poznat i to bi znalo, da potraje dugo a sat im je oko 60 evra. Hvala puno na pomoči!
  6. Bili ste u pravu nije bilo dovoljno ulja u boci ... puno vama hvala
  7. Pozdrav forumašima. Imam jedno pitanje na koje ču nadam se dobiti odgovor jer sam u inostranstvu i ovde majstori baš i ne poznaju ove automobile. Problem je sledeči: več ove zime sam počeo, da primečujem, da mi se kod hladnog starta počinje nekakav zvuk kao, da ulje teško prolazi (neka vrsta glasnog zujanja) kada sam okrenuo volan levo-desno zvuk je obično prestao. Otišao sam do majstora i rekao mi je, da ostavim auto napolju na dva sata da vidimo šta če, da se desi kada ga upalimo hladnog. Kada je čuo zvuk rekao mi je, da je to najverovatnije zvuk kada pumpa za servo progura ulje i pošto je bilo jako hladno ponekad se pumpa muči jer je ulje još isto tako hladno i gusto. Rekoh OK i stvarno se sada kada je toplije zvuk kod paljenja skoro i da nije čuo. Prije nepuna dva dana kada sam se vračao sa puta primetio sam, da mi kod maksimalnog zaokretanja u levo ili u desno volan opet proizvodi nekakav čudan zvuk kao, da nešto struže. Juče sam upalio ujutru ponovo i hteo, da idem na posao i odjednom se čuo jak, stružuči zvuk koji je dolazio ispod haube. Reših, da otovorim haubu i vidim odakle dolazi zvuk i kako mi se činilo dolazio je u onom delu gde su kaiševi. Glavni servis sam napravio pre šest meseci (kompletan sa svim rolnicama, kaišem, lagerima, natezačima, i sl. ...). Auto je uvek bio redovno servisiran isključivo sa originalnim delovima znači u mome autu nema kopije p verovatno ne bi smeo, da bude uzrok loš kvalitet materiala?! Kako god sada se zvuk čuje i kada najmanje okrenem volan u levo i desno kao, da nešto struže ili da neka pumpa tera nešto u prazno (ne znam, da li imaju Thesis servo pumpe ili su volani potpuno električni) a kod maksimalnog zaokretanja u levo ili desno zvuk postaje još jači i izraženiji... nisam stručnjak za ovo područje tako, da bi molio ako je neko imao sličan problem ili zna o čemu se radi, da mi javi, najlepša vama hvala. Lp
  8. sine

    Gde mogu da kupim...?

    Pozdravljeni, forumaši. Interesuje me, da li neko može, da preporuči gde bi mogla, da se nadje poluosovina (leva i desna) za Lanciu Thesis 3,0 V6, g. 2003? Tražio sam svuda pošto sam trenutačno ostao sa autom u Austriji ali ne mogu, da nadjem? Veika hvala na pomoči ukoliko neko nešto zna ... Lp

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...