Jump to content
FAS Goran

Milan2016

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About Milan2016

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    belgrade
  1. Drustvo ovako - info nakon dijagnostike: Auto radi bez greske jedina ocitana greska plovak u rezervoaru ali je to posledica skidanja pumpeza gorivo. Majstor mi predlozio da ugradi prekidac senzor koji prekida napajanje pumpe kad auto prelazi na plin. Prihvatio predlig cena 5.000din i to je u pola manje no li nova pumpa i menjanje.. nadam se da ce bit dugotrajno.. veceras mi ugradjuje od sutra opet vozim punto.. nadam se najboljem i da ce da radi bez kvarova
  2. Prijatelji hvala na sugestijama. Cukanje po pumpi mi ne pomaze ni odozdo ni sa strane ni ispod sedista. Stavio sam sad Bosch pumpu radi 2dana.. zvuchi bzv 2dana ali posle mog proslonedeljnig iskustva i ovo je uspeh..☺ Ideja mi je da zakazem dijagnozu ne moze pre srede u fiat servisu s naznakom koji problem imam.. da mi detektuju sta je sugerisachu im sve ovo s foruma sto sam nauchio u prepiskama☺ ujedno sad praktikujem po uputu majstora da vozim samo na benzin da potrosim rezervoar koji je vec na pola i da sipam nov. Ne vozim cesto na benzin sem paljenja leti uopste zimi po malo kad sam bez gasa na putu umem i do 100km. Posle ovih problema vozicu bar 30posto vremena na benzin. Vozim puno svakodnevno do 100km mesecno 2500din vozilo koristim i za posao.. Proverichu i za prekidac dal iskljucuje pumpu i to je dobar uput. Mozda su i dizne, kablovi, senzor bregaste what else..☺ Sravnichu to uskoro javljam sve da znate da se ne ponovi nikom od vas slicno! Zahvalan na uputima!
  3. Hvala na sugestijama. Pumpa koju skinem kao neispravnu je zaista neispravna. Svaki put majstor proverio. Kao i creva i vodove. Plan mi je da ga vozim u servis Fiat na dijagnostiku ne mogu da se oslonim na auto. Da li nesto znaci sledece: paljenje, dam kontakt sacekam.. cuje se pumpa.. sacekam da pogasi lampice par sec zaverglam dam gas nesto lepo vergla par puta al nece da upali... potom ponovim sve isto al vishe se ne chuje pumpa i tu je kraj.. i tako 2puta za 7dana.. nema sanse da upalim na plin ni da prespojim ni da skidam filter i probam s sprejom. Tu sam ga zakovao i pravac majstor! Ako imate bilo kakvu sugestiju zahvalan sam. I naravno javichu ishod dijagnostike i rezultat ovlascenog servisa.. nadam se da ce bit ok!
  4. Drustvo trebam pomoc. Imam problem s pumpom za gorivo na FIAT Punto 1.2 kraj 2011 - prešao 52.000km, zadnja godina 30.000km - plin/benzin automatski prebacuje - od opreme ima sve total sve - klima, podizači, maglenke, kompjuter ako je ovaj info i bitan... Prvi put menjao u avgustu van Bg - zamenili mi uložak u pumpi - najednom počela da bruji kao luda, isključio auto da prekinem neprijatan zvuk, više se nije čulo ništa. Ali nisam mogao da upalim dok nisam zamenio uložak - na plin moglo da upali kad je toplo preko dana inače čim je hladnije veče/jutro nema šanse. Drugi put menjao pre 4dana van Bg - zamenili mi uložak u pumpi - stao na benzinski pumpu vozio na benzin 100km, natočio benzina 15lit i plin pun - dao kontakt čula se pumpa, zaverglao neće da upali vergla OK - ponovio sve nije se čula pumpa - i kraj nema šanse da upalim - šlepao kod majstora i menjao - stavio mi Magneti Marelli novu. Majstor mi rekao da moram uvek da imam 3/4rezervoara da hladi pumpu, da bude potopljena, iako vozim na plin, ja natočio skoro pun da rešim i to. Treći put danas nakon 4dana opet sve u Bg - upalio ujutro sve ok - vozio par min - izašao na 10min po povratku - dao kontakt čula se pumpa, zaverglao neće da upali vergla OK - ponovio sve nije se čula pumpa - i kraj nema šanse da upalim - šlepao kod majstora opet menjao jbt - stavio mi Bosch. Majstor novi mi rekao da moram da vozim na benzinu da potrošim svu zalihu da je u pitanju možda nečistoća, a ja točio pre 2dana. I da obavezno bar 1/7dana vozim na benzin. Oba slučaja 9+9crvenih s rukama, dosta vozim poslom moram da rešavam radi posla, ali mi ništa nije sigurno. Možda se opet desi, kako već sutra. Kaže da mogu da reklamiram deo on je oko 5crvenih, garancija 6meseci. Pročitao sam sve upute s foruma nisam pametan, sad je ispravno sve za sutra ne znam - značilo bi mi da me savetuje neko stručan vidim da ima puno Vas koji se razumete veoma dobro. Nema šanse da upalim na plin po hladnoći ni foru danas smo probali prespajanja, da skidamo onaj filter i sve ostalo ne pali, pa sam morao da šlepam na kuku nikakvih naznaka nema jednostavno se desi, problem je s pumpom Šta da radim u ovom slučaju da ne idem u nedogled s ovim zamenama - samo ove sedmice 2puta.. Dijagnostika, senzor bregaste, dizne, svećice i kablovi - neki od uzroka to sam video na forumu ovde - šta mi valja činiti moj redovan servis redovan urađen pre 5.000 kod AK Kole Zemun - izmenjao sve - svećice nove, kablovi OK. .. najradije bi ga otisnuo niz padinu koliko me nervira i pravi prob.... Unapred zahvalan na Vašoj pomoći!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...