Jump to content

Ddd

Members
 • Content count

  98
 • Joined

 • Last visited

About Ddd

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Krusevac

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Brava 1.2 16v
 1. Jel ovo bila vožnja pod ručnu ili su ti tanke pločice ili je nešto treće u pitanju
 2. Padaju obrtaji na leru, stuca

  Imao sam sličan problem na mojoj bravi 1.2 16v stim što kod mene obrtaji nisu padali i ovaj neravnomerni rad na auspuhu je bio manje primetan ali je pri promeni brzine znao da štucne pomalo. Zamenom svećica stanje bilo nešto bolje pa sam zamenio i dva kabla od svećica tako da je problem rešen.
 3. Izvini ovu rečenicu sam prevideo, onda ostaje neki osigurač da je neispravan Izvini ovu rečenicu sam prevideo, onda ostaje neki osigurač da je neispravan ovo jeste tačno ali između 87 i 30 u tom momentu treba da bude kratak spoj a ako su ta dva kontakta nagorela ništa od tog
 4. Pa slika je približna realnoj, a šta je relej 124?Pitam zato što ako nije neki neophodan za rad auta mogao bi da se proba umesto ovog 122 pošto mislim da su isti.
 5. Za rad ventilatora trebalo bi da su zadužena ona dva manja releja( crni za 1. a crveni za 2. brzinu) što bi trebalo da je slikovito objasnjeno i na samom poklopcu sa unutrašnje strane.Po tvojoj tvrdnji da "reostat propušta napon" trebalo bi da je i on ispravan što navodi na zaključak da je problem relej ili osigurač(25-30A). Mogao bi za probu da skineš crni relej i na njegovo mesto staviš crveni pa ako upali ventilator čim malo pređe polovinu(približno 1mm) onda je do releja ako ne odmah vrati crveni na njegovo mesto da bi mogla druga da radi kad treba.
 6. Ja sam uzeo (u trampu) prošle sezone nove letnje Kama sve četri,zaboravio sam model. Ništa specijalno, mada nisu ni nešto loše ako ne voziš "oštro".Imaju zaštitni prsten za felnu i bruje između 55-60km/h. Pre njih su bile Nexen koje su bolje držale u krivinama i bile su bolje u oštrom kočenju pri manjim brzinama, mada su dimenzije gazeće površine bile blizu one koja je napisana za razliku od ovih gde je i po 15-20mm manje.
 7. To je senzor temperature vazduha u kabini a stoji između prekidača za recirkulaciju i prekidača klime (iza one male rešetke).Možda je sam spao ili je neko nekad nešto čačkao pa nije vratio gde treba.
 8. grejanje

  Tipo nema klapnu kao noviji atomobili nego ima slavinu-ventil koja zatvara protok tople vode kroz mali hladnjak. Kad je sve ispravno dovoljno je okrenuti srednji točkić skroz ulevo i to je to, ili pogledaj malo iznad vozačevih nogu dolaze creva koja idu u mali hladnjak a na jednom od njih(gornje ako se dobro sećam) je pomenuta slavina pa možeš ručno da je pomeriš u suprotan položaj.
 9. Poklanjam svećice i kablove za 1.2 16v

  Samo da javim, stigle svećice i kablovi.Pozdrav za @gile smederevo
 10. pa ako ne šalje struju na bobinu onda je verovatno komp, ako ima struje na bobini a nema varnice onda je bobina sto je kod njih cešći slučaj.
 11. Poklanjam svećice i kablove za 1.2 16v

  Ok, javiću se sutra.
 12. Do desnog zvučnika bi trebalo da se dolazi tako što se odviju dva šrafa na desnom kraju maske-poklopca zvučnika.Šrafovi su smešteni u onoj maloj rešetki za ventilaciju.Zvučnik bi trebalo da je neka elipsa, ne znam tačnu dimenziju.Na Tipu je tabla bila drugačija pa ne znam kako se skida, a sijalica bi trebalo da bude ona mala ubodna 12v-1.2w
 13. Poklanjam svećice i kablove za 1.2 16v

  Ako je ovo još uvek aktuelno rado bih primio poklon pošto je na mojoj bravi baš taj motor.
 14. P: 2 letnje gume Avon ZT5 175/70/14

  Prodate, može katanac.
 15. prodajem 4 čelične felne 13-ice sa tri rupe za Pežo 106 ili Citroen saxo cena 30e kontakt 064-388-60-57
×