Jump to content
FAS Goran

milan93

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About milan93

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    /
  1. Dobro vece drugari. Imam problem na puntu. Naime prilikom prvog startovanja motora, cuje se neko zujanje-skripanje u predelu motora. Intenzitet zujanja je srazmeran datom gasu, sto veci gas dam, to se vise i brze cuje. Traje nekih minut-dva najvise i nestane. Svako naredno startovanje je bez tog zujanja, u voznji takodje ne zuji. Od simptoma, jedino malo teze pali, mada je teze palio i pre pomenutog zujanja (nikako da zamenim svecice-prelose su). Da li to moze da bude zupcasti ili sta vec? Malo me plasi, pa izbegavam da vozim. A dok odem do majstora tog zujanja nece biti, pa ako neko ima ideju sta bi moglo da bude, bilo bi mi od velike pomoci. Hvala puno unapred i Veliki pozdrav
  2. Hvala svima na odgovorima, otici cu na dijagnostiku pa da vidim sta se desava, iskreno se nadam da su kablovi i svecice, jer ima smisla, po proizvodjacu vec je vreme za zamenu istih...
  3. Pozdrav forumasi. Imam nekoliko problema sa autom ali da Vas pitam za jedan od tih... S'vremena na vreme mi se desava da auto u toku voznje ili na leru odjednom upali lampicu check engine, i kada se to desi auto nece uopste da vuce, pa onda kada ugasim auto, on ide normalno neki kilometar a lampica stoji upaljena, pa onda opet nece da vuce i tako po nekoliko dana i onda odjednom ugasi lampicu i normalno ide neko vreme, pa tako opet, i na benzin i na plin se desava isto, s'tim da mi na benzin nikako ne ide normalno i sa upaljenom i sa ugasenom lampicom, jedva vuce, ali to je vec drugi problem... A za ovaj prvi jel ima neko neku ideju sta bi moglo da bude? Hvala unapred!
  4. Osiguraci su ok. I relej onaj glavni za ventilator radi, pritisnem onaj kao prekidac na releju kad se sskine plastika i ventilator upali, kao da ne dobija komandu da okine taj prekidac. Tako da kupujem sutra reostat, pa sta bude, neki lik mi merio unimetrom otpor na reostatu, i on pokazuje 0.3 oma, a onajmali otpornik skoro nista, tako da taj lik kazeda je reostat, pa cemmo videti.
  5. Dobar dan forumasi, imam jedno pitanje... Ne ukljucuje mi ventilator hladnjaka. Ali kada se preveze na direktno on radi, znaci nije crkao ventilator. Sta jos moze da bude? Sta je crklo i kako se to otklanja? Pozdrav veliki i hvala unapred
  6. E pa to je to, nesto na tu foru, pri menjanju brzine drzi konstantno na 2000, umesto 900... A jel mogu ja da ocistim tu klapnu ili bilo sta da uradim sam?
  7. Dobar dan forumasi, ja sam novo-stari forumas, pratim Vas odavno i znam da verovatno znate resenje mog problema. Ovako, vozim fiat punta 1.2 16v , 2002 godiste za pocetak. Imao sam problem sa svecicama i kablovima, sada sam zamenio i kablove i svecice, i od tada pocinje da mi se javlja sledeci problem. Kada startujem motor, posle par sekundi podigne obrtaje na 1900-2100, i to drzi konstantno, cak i u voznji, kada izbacim iz brzine i kada sam na leru on i dalje drzi na 2000o/sec... I jos jedna cudna stvar je da mnogo sporo vraca obrtaje, recimo sa 3000 na 2000, to radi veoma sporo, kao da se muci da vrati obrtaje. Ja sam pokusao da budem sto precizniji pa sam mozda malo i nebulozan, ali ukoliko neko zna resenje dobro bi mi doslo... Pozdrav forumasi i hvala Vam unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...