Jump to content
FAS Goran

snebojsa

Members
  • Content Count

    444
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by snebojsa

  1. I ja sam skoro skidao konzolu i menjao sijalice, nisam imao problema prilikom vracanja. Skini sve i ponovo polako vrati, leci ce sve na svoje mesto.
  2. Ma ne, imam gedore sa torex nastavkom pa sam nekako uspeo da ih uvucem i zavrnem sraf. Minut posla.
  3. Citam temu i kanim se da skinem mehanizam i namestim sve kako je opisano. Neko je napisao da mu se samo razlabavio sraf kojim se mehanizam drzi za vrata/sasiju (neki od torex-a). Ma reko nije sigurno to kod mene. Odem, pogledam, kad ono jedan staf samo sto ne ispadne na strani vrata. Zasrafim i nema vise krckanja koje me je izludjivalo mesecima. Halaaa. Znam da je stara tema ali samo da javim da sam i ja resio problem.
  4. Slažem da s Ostojom, uloženo za nove boce i atest se može isplatiti već posle godinu-dve, posle cepaš sa uštedom. I meni se to dešavalo par puta, toliko je loše radio na metan da je i u toku vožnje trokirao i jedva išao. Prebacim na benzin i sve super, vratim na metan, užas. Nikad nisam našao uzrok problema, možda loše gorivo trenutno, uglavnom posle dan-dva prestane i posle bude sve ok.
  5. Dobro, znači skidanje boca i atest koji je 12.000din i nova saobraćajna.
  6. Koliko ja kontam, nema tu prebacivanja na benzin jer je auto već na benzin, samo izbacivanje metana?
  7. Pa to, tako sam i ja razmišljao. Super da si rešio.
  8. Ne, 85e u tom servisu, nisam nigde našao jeftinije a da je u Beogradu.
  9. Ja sam to uradio prošle godine, isto sam toliko platio.
  10. Imaš servis odmah pored pumpe Kryogas na Bogosloviji, mislim da je Dragoslava Srejovića adresa.
  11. E super, hoću, hvala. Kakva je situacija u Grčkoj sa metanom? Idem u Pefkohori.
  12. Jel išao neko skoro autom na metan do Grčke? Planiram da idem za nekih dve nedelje pa me zanima gde su sve pumpe? Moj puntić može sa jednim rezervoarom da izgura nekih 160-170 km pa kontam da bi trebalo napraviti neki plan. Naravno tu je i pun rezervoar benzina kad nestane metana.
  13. Informacija je iz onog servisa iz Čačka što sam zvao, pričam samo ono što znam, za polovne boce ne znam da li ih ima.
  14. Za Punta čovek iz servisa kaže da imaju dve boce, jedna od 3 kg i košta oko 37000din a druga je 8 kg košta oko 53000.
  15. Tražio sam po netu neki servis koji se bavi metanom pa sam našao taj koji je iz Čačka, a išao sam logikom da je možda jeftinije tamo nego u Beogradu (ja sam iz BG a) pa bi se možda isplatilo otići tamo ako je dosta jeftinije. Naravno treba proveriti i ostale servise. Nisam imao predstavu koliko to zapravo može da košta dok nisam nazvao. E sad, neki taksista sigurno može da uštedi na gorivu za nove boce i za godinu dana, tako da teoretski ako kupiš nov auto sa metanom i za godinu dana uštediš za nove boce u razlici na gorivu, imaš još 19 god da štediš za sebe Mada, ja gledam kad moj Punto bude star 20god mislim da neće biti isplativo da konkretno u njega uložim 900-1000eur za metan. Ako još uvek tada budem imao ovaj auto verovatno ću izbaciti metan i voziti na benzin, ako se ne promeni nešto vezano za te boce (ili ako ne promenim auto )
  16. Što se tiče cene zamene boca kad im istekne 20 god, za Punta je ukupno oko 90.000din, plus ostale dažbine. Punto ima boce oko 10kg, za veće boce u drugim automobilima je naravno skuplje.
  17. Mislio je da se stare boce kojima je istekao atest izbacuju iz upotrebe a kupuju se nove ako hoćeš i dalje metan s tim što su nove boce dosta skupe (plus vađenje starih i ubacivanje novih) pa se postavlja pitanje isplativosti. I ja razmišljam šta ću raditi u tom slučaju s tim što imam još vremena jer mi je auto 2010. godište tako da sam miran još 7 godina.
  18. Pretpostavljam da je jedino pravo resenje kada lak pocne da se ljusti - farbanje? Pocelo je na par mesta na haubi, gepek vrata...
  19. Puntić je 2010. godište, uvezen je prošle godine iz Italije kada sam ga ja kupio. Na satu ima 208kkm. U rezervoar staje, zavisi. Zimi oko 9-9.5 a leti oko 8. Nema puno pumpi u gradu za metan a usput mi je ona na Bogosloviji. Međutim tamo toče i autobusi gradskog prevoza na CNG a kad oni stanu da toče izgubi se pritisak na ostalim točionim mestima tako da je recimo sinoć stalo jedva 7.3kg. Potrošnja je oko 5.5-6 po gradskoj gužvi, to je oko 700-750din/100km. Prelazim oko 600-800km mesečno plus Grčka leti, da kažemo 10k-12kkm godišnje. Prošli auto mi je bio isto Punto ali na benzin, trošio jer oko 7-8 po gradu. Sve u svemu, kad se preračuna godišnje uštedim oko 500eur sa mojom vožnjom. Eto, lep dodatak na letovanje.
  20. Stanje je redovno, što bi rekli. Normalna temperatura, ventilator se normalno pali kad zatreba na prvu brzinu, ne gubi antifriz, lepo radi... A zašto se sve menjalo, pa obrada glave dihtung i gumice ventila svakako idu, a ostalo je dotrajalo pa je svakako došao red i na to. Recimo videlo se da je zupčasti prilično dotrajao, pa onda ajde roler i španer... Vodena pumpa, kad sam sve menjao onda ajde i to... Ulje i antifriz svakako, kablovi su probili, pločice dotrajale... I eto. Uglavnom za sada je sve OK.
  21. Evo da javim epilog - dihtung glave probio kod prvog cilindra. Zamenjen dihtung, gumice ventila, obrađena glava, španer, roler, zupčasti kaiš, vodena pumpa, ulje, filteri, antifriz, kablovi za svećice, pločice (možda sam nešto i zaboravio)... Sve zajedno 30.000din. Auto sam uzeo juče tako da nisam imao prilike da ga detaljno testiram što se tiče eventualne potrošnje tečnosti ali ono što sam mogao da primetim je mnogo mirniji rad i bolje ubrzanje bez trzanja i seckanja. Naravno, temperatura stoji na pola i ventilator se pali normalno, samo prva brzina. Potrošnja mi se povećala za oko 20% otkad sam počeo da imam problema pa ću ispratiti da li se i to vratilo u normalu.
  22. Nisam dobro napisao. Da, prvo pali prvu brzinu pa onda pošto ne može da ohladi upali drugu brzinu pa kad ohladi vrati na prvu. Videću da svratim do Gorana da vidim šta on kaže.
  23. Sad sam proverio antifriz pre prvog paljenja i fali ga dosta, juče je bio na više od pola a sada je ispod minimuma. Znači od juče i otprilike 10-15 pređenih kilometara je potrošio toliko. Definitivno gubi tečnost. Nigde nisam primetio da curi, koliko sam uspeo da pregledam.
  24. Termostat je menjan u servisu Goran koji je na dobrom glasu kao pouzdan servis, verujem da su dobro odradili svoj posao i dobro odzračili sistem. A znam i da ranije na drugom autu, kada sistem nije dobro odzračen, čulo se klokotanje iz malog hladnjaka (to me je uvek nerviralo) što sada nije slučaj. Dim iz auspuha jesam primetio u retrovizoru uveče dok sam stajao na semaforu , bilo ga je nešto više čini mi se, a koje boje je bio nisam siguran, proveriću. Mada je bilo hladno to veče pa sam to povezao sa time. Čantra jeste pod pritiskom ali nisam ranije primetio toliko odstupanje u nivou tečnosti, mada nisam ni obraćao pažnju specijalno. Dosta me buni to što prestane sa grejanjem kada stanem na semafor a krene da greje kada dam gas. To je klasičan simptom manjka rashladne tečnosti u sistemu, a kad se ohladi motor tečnost je na više od pola u čantri, znači da je ima dovoljno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...