Jump to content
FAS Goran

promisic

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About promisic

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 10/25/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bor, Srbija

Previous Fields

  • Garage
    FIAT Stilo 1.6 16 V Unleaded fuel + LPG

Recent Profile Visitors

638 profile views
  1. Cena opravke je 150 EUR u dinarskoj protiv-vrednosti plus troškovi PostExpress službe. Defektni ECU sam skinuo sa automobila (ECU je kod mene već bio izmešten) i PostExpressom sam poslao majstor Koji. U roku od 3-4 radna dana dobio sam isti nazad, takođe PostExpressom. Montirao sam ECU nazad, povezao konektore na njemu, startovao auto ... i ... vozio! Plaćanje za opravku se vrši kod kurira onoga trenutka kada se "podiže" ECU (dolazi u formi otkupnine). Na samom ECU je stavljenja uništavajuća hologramska nalepnica na koju je ukucan rok trajanja garancije (ne zezam se)! Nema šanse da se otvori ECU a da nalepnica ostane "čitava". Garancija na ECU je šest meseci od trenutka opravke istog. Majstor/servis je veoma korektan za saradnju i sve pohvale. Jako su poslovni što je plus! Kome treba broj majstor Koje neka me kontaktira na P.P. Ne želim da kršim pravila foruma i da ovo pretvorim u reklamu (mada u neku ruku već jesam, sorry! ). EDIT: Evo linka gde ima njegovih podataka: http://www.kupujemprodajem.com/IAW-5NF-Fiat-Stilo-1-6-16v-ECU-garancija-33359001-oglas.htm?filter_id=84293727 Pozdrav društvo!
  2. Motorni ECU je opravljen i auto je ponovo "zarežao" . Radi najnormalnije kao u njegovim najsrećnijim danima . Na servisirani ECU imam garanciju od šest meseci i ECU je zapečaćen sa uništavajućim hologramskim stikerom. Majstor Koja je bio veoma korektan tako da od mene ima svaku pohvalu. Što se tiče video snimka sa "podivljalom" instrument tablom, on će ostati na YouTube-u ali biće "unlisted" i link je jedino dostupan ovde na forumu. Nadam se da će video snimak i ova tema pomoći još nekome ko ima isti/sličan problem. Hvala puno svim drugovima forumašima. Bili ste od izuzetne pomoći jer Vi ste me usmerili u pravom smeru (šta bi mogao biti kvar). Zahvaljujući Vama kvar je brzo otklonjen. Puno pozdrava društvo. Odoh da se provozam!
  3. E da krenem redom. Stavio sam mu dopunjeni akumulator i ništa .. istovetan lajt šou. Pošto nisam lenj, skinuo sam moj ECU i odneo sam da ga probam na prijateljevom Stilu 1.6. Iako znam da mi ne bi dozvolio da startujem njegov auto sa mojim ECU, na moje iznenađenje, na njegovom Stilu je počeo da se dešava istovetan lajt šou, sa sve pumpom za gorivom ... Bukvalno se isto ponašao na tuđem automobilu kao na mom. Čim sam prikopčao prijateljev originalni ECU, njegov auto se startovao iz prve. Poslao sam ECU kod majstor Koje da ga sredi. Nadam se uspehu. Tako da ste u pravu Ivane i Mihajlovic P., jeste ECU! Javljam kada mi stigne opravljen. Hvala Vam puno na pomoći. Bili ste VEOMA precizni u diagnostifikovanju kvara.
  4. Ovako, odneo sam akumulator u servis, na testeru ima 12.32 V ali majstor kaže da ima "malu udarnu moć". Ostaće kod njega akumulator da se dopuni i testiraće ga sutra. Ali kada sam ga verglao danas, on vergla "moćno". Nema usporavanja anlasera. Da li može akumulator da napravi ovaj problem, iako vergla snažno? Znam da elektronika ludi ako akumulator nije pun, ali on vergla moćno. Molim Vas, pogledajte video na početku ove teme. Auto se UVEK ponaša isto. Što se tiče ključa, on ne deluje pohabano (nigde nije stanjen za koji milimetar). Sve što mu "fali" je "skinuta boja metala na nekim mestima". Probaću sa rezervnim ključem. Obe strane mača mog trenutnog ključa izgledaju ovako >>> Link <<<. Baterija u ključu je OK. Lepo otključava auto sa "daljine". Ono što mene buni jeste, da li "izlizan" ključ može da napravi da auto poludi? Jer ajde da samo prijavi da je CODE loš, već i pumpa za gorivo "kreće, staje, kreće, staje" a lampice glume disko kao na videu. Auto i lampice polude pre nego sto probam da zaverglam anlaser. Ako je auto "lud", on ga vergla u prazno (kao prava CODE greška) ali čak i prilikom verglanja pumpa za gorivo "kreće, staje, kreće, staje". Čak mu i lampica za Check Engine ne svetli ili svetli/blinka. Deluje kao da u celom sistemu nema dobar kontakt ili nešto nalik tome. Da bi uspešno startovao, potrebno je stvarno dosta puta da dam i oduzmem kontakt. Posle nekog vremena, on uspešno odradi "Checking ...." i uspešno startujem auto sa "Check OK". Jutros sam ga startovao posle dva ipo sata ... Ali nakon toga radi normalno, vozi se normalno, ubrzava normalno i ne prikazuje nijednu grešku. Ništa .... sve do trenutka kada ga ugasim i pokušam ponovo da ga startujem ... pa idemo iz početka! Kada mu skinem neki konektor sa ECU-a, on ne rotira pumpu i nema da ludi, ali ..... ASR Failure, EBD Failure, Loose Connection ili Car Security Failure (što je normalno jer zaista nije fizički povezan). Čim ponovo vratim konektore na ECU, on opet bzt, bzt, bzt (pumpa za gorivo) i beep, beep, beep High Coolant Temperature. Sem CODE greške i High Coolant Temperature nema da izbaci ni jednu drugu grešku i tu je konstantan (hvala bogu, valjda)! Ponaša se konstantno isto kao na videu. Iskreno, auto me izludjuje. Stilo je udoban za vožnju, ima dobar motor i menjač, kada ga vozim to je divota ... Ali elektrika/elektronika mu je ODVRATNA! Ko je izmisli u njemu .... Probaću sutra sa dopunjenim akumulatorom i rezervnim ključem. Ali plašim se da će biti jedan veliki ćorak. Što je najodvratnije, auto nije mnogo vožen. Problem mi se pojavio preko noći na parkingu ..... I posle neko kaže da gremlini ne postoje! Javljam rezultate sutra.
  5. Drugovi forumaši, imam problem sa Stilom 1.6 16V 2002 godište. Naime kada pokušam da upalim auto mi se ponaša ovako >> YouTube video link << . Kvar se pojavio dok je auto stajao parkiran ispred zgrade. Kada se to dešava, svetle lampice na instrument tabli kao na videu, i čuje se pumpa kako "kreće i staje" u ritmu kako treperi lampica za pumpu za ulje. I tako može da radi u nedogled. Ono što je zanimljivo je da kada se auto "smiri" i upali, on radi potpuno normalno, ne gasi se u toku vožnje niti prijavljuje bilo kakve greške. Radi mirno na leru bez oscilacije u brojevima obrtaja (smanjuje broj obrtaja kako se motor zagreva), lepo vuče ... Proveravao sam sve osigurače, akumulator je pun, čistio sam D4 konektor (koji nije bio prljav) .... Centralno daljinsko zaključavanje mi funkcionioše najnormalnije, radio, sve, sve .... Skidao sam mu klemu sa akumulatora "da bi zaboravio na probleme/greške" ali to ne daje rezultate. Ono što je zanimljivo jeste da se LPG uredjaj pali i gasi kada mu se dešava da "luduje". Ponaša se jadem da dajem pa oduzimam kontakt (barem tako izgleda). ECU mu je već izmešten i nalazi mu se na akumulatorskoj kutiji (izmestio ga je prethodni vlasnik) >> Slika izmeštenog ECU-a, link <<. ECU mu je izmešten preko godinu ipo dana, tako da nisam siguran da je on problem. Auto me je verno služio do pre dva dana. Jedino što mu je skoro rađeno jeste zamena stabilizatora i promenjene su mu prednje disk pločice. Auto u sebi ima ugrađen Lovato E-Go plinski uređaj koji takođe funkcioniše bez problema (kada auto radi normalno). Šta mu može biti? Možete li mi pomoći? Stojim Vam na raspolaganju ako je potrebna bilo kakva dodatna informacija.
  6. Generalno moze da se zalepi, ali NIKAD nece drzati kao citavi tapacir. Probao sam licno i na kraju sam morao da kupim gotov tapacir. I meni je pukao bas na isto mesto na istoj strani auta ... tu je tapacir najtanji i stoga je najranjiviji! Obrati se Pedji za tapacir. Imas broj gore ... ja sam kupio tapacir od njega i prosao sam maestralno! Pozdrav!
  7. Stigao mi je tapacir od Pedje. I stvarno je zmaj (potpuno je iste boje kao original). Apsolutna preporuka. Slobodno udarite katanac na ovu temu. Puno pozdrava.
  8. Poručeno. Peđa je stvarno zmaj za saradnju. Hvala ti puno Ivane na preporuci za njega. Puno pozdrava.
  9. Pozdrav drugovi (i drugarice, naravno). Kao što piše u naslovu kupujem suvozačev tapacir za mog ljubimca. Stradala mu je ručka za zatvaranje vrata (ne pitajte molim Vas kako je stradala, plače mi se od muke ). Ključno mi je da je plastika ispravna. Ako ima prava boja tapacira onda super, ako ne jbg. uzimam i to . Ponude šaljite na PP ili na email: promisic@gmail.com. Pozdrav društvo. Evo slike boje tapacira:

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...