Jump to content
FAS Goran

nenadsone

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About nenadsone

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

506 profile views
  1. Remont vandlera Brems band Cilindar K2 i K6 Dihtunzi Filter ulja i ulje ATF ovo za egr cu proveriti
  2. Samo da javim eto cisto da ne bude da kada se resi problem da se nestane. Danas sam preuzeo auto, @baccara je bio u pravu, u pitanju je bio vandler..nisam trenutno kod kuce pa nemam tacno papir da procitam sve sto je zamenjeno. Rekao mi je da hidroblok koji je isto skup deo nije radjen, trenutno njegovo stanje je kako on kaze solidno. E sad probao sam auto, pre nego sto sam ga preuzeo, i vise nema prokizavanja, vuce i ide sve kako treba. Stim sto ima samo jedan problem, a to je da sada prilikom saltanja iz 3 u 4 se oseti trzanje. Kada se auto vozi na vecim obrtajima trzanje je dosta slabije, skoro i neprimetno(moze se reci normalno saltanje). Trzanje je najjace i zatrese ponekad jako auto iskljucivo pri malom gasu. Naravno da sam se odmah vratio i predocio gazdi sta sam zapazio, covek je odmah seo u kola da proba i rekao je da bi to trebalo vremenom da "legne" objasnio mi je strucno sta se desava tu, naravno ne razumem pa ne bih mogao ovde da prenesem u detalje..radim servis na 1.000 km i rekao mi je do tad to bi moralo da "legne"..ako ne, kad se bude radio servis..opet ce da isperu to nesto. Uglavnom vozim narednih 1.000km pa cemo videti sta nas ocekuje. Pozdrav.
  3. Odvezao sam auto u AMC Sopot, danas me zovu, kazu menjac u katastrofalnom stanju, sa polovnim delovima 900e..sa novim 1300e...sto mi je stvarno previse, sobzirom da kada sam doterao auto u probnoj voznji mi je receno max 700e. Zanima me sada da li neko zna proverenog majstora koji moze da mi prebaci na manuelni, a da se to uraditi kako treba, jer koliko sam cuo to izadje negde max do 500e. I uopsteno sta mislite koliko je to pametno, jer ovo mi je previse novca. Naravno ostaje pitanje da li je problem stvarno toliko veliki ili oni deru. A sad traziti neke druge majsotre i placati im otvaranje menjaca koje nije nimalo jeftino ne znam koliko je pametno.
  4. Nisu razlicitih dimenzija, samo su jos malo pa celave znaci to ipak ne moze da bude problem, ok. Pa ovo na snimku nece da vuce uopste bre haha. Nemam ovakav zvuk. Isao sam kod majsotra u Sopot, covek je provozao autu, nije konkretno rekao da li zna u cemu je problem, vec je rekao da je potrebno da se auto ostavi kod njih, da se otvori menjac, i tek tada ce znati sa sigurnoscu sta je konkretno problem. Pozvao je mehanicara objasnio mu kako se manifestuje problem u voznji, i mehanicar je rekao da otprilike u najgoroj varijanti cena popravke moze da bude do 700e, ali to u najgoroj varijanti, da bi tacno znali sta je u pitanju mora da otvore i da pogledaju. Tako da mi na osnovu test voznje nije rekao, problem je to i to i kostace toliko, vec moraju da otvore da bi bili sto posto sigurni.
  5. Jedno pitanje za one koji imaju iskustvo sa automaticima: Da li menjac, moze da brljavi, zbog losih(celavih guma) ? Pisao sam o svom problemu, treba za koji dan da oteram auto u servis(neverovatno koliko ne mogu da uklopim obaveze i vreme da oteram auto), pa sam naisao na nekakav tekst, gde je covek imao problem sa proklizavanjem, slicno kao meni...i isao u sve moguce servise i niko nije znao sta je. I na kraju se ispostavi da je menjac potpuno ispravan, da je problem bio taj sto mu je na autu bila jedna rezervna guma, koja je manja od ostale tri, i to je slalo pogresne signale kompjuteru, i auto je proklizavao. Ja imam problem, kao sto sam pisao da u 4 i 5, auto nece da mi vuce, proklizava mi. Al su mi gume u losem stanju, nisu skroz celave al tu su. Pa eto da pitam, dal neko zna dal to moze da bude problem, da ne bacam pare dzabe
  6. Zbog obaveza nisam mogao ranije, i resio sam sledeci vikend da oteram u servis auto, medjutim kao za inat, stanje se pogorsava. Pored proklizavanja u 4 i 5, kao i povremenog trzanja kod saltanja, danas u voznji kad sam stao na semafor, znaci u D je, noga na kocnici i auto cima, vuce napred kao da ce da krene. Znam za taj problem, ako se ne varam u pitanju je vandler? Ono sto me zanima jel taj vandler uzrok i proklizavanja i sad cimanja u D kad stojim, ili su to dva razlicita uzroka kvara? I da, zanima me koliko je bezbedno da vozim u tom stanju, posto imam neke neodlozne obaveze? Na semaforu znaci kad izbacim u N nema cimanja, samo u D dok stoji trese auto
  7. Hvala na savetima, sta mislite o AMC Sopot, za i njih kazu da su dobri.
  8. Kod Simonovica? Cuo sam svasta za njega, od toga da je dobar, do toga da je katastrofa i prevarant Kakav ti problem imas ?
  9. Hm, po ovim simptomima, ja bih rekao da je kod mene onda pre hidroblok. Sve imam od navedenog rekao bih, mozda ne bas u najgoroj varijanti, ali tu je, sem u nize brzine nisam primetio udarce nikakve. Kakve su cene sa popravkom hidrobloka?
  10. Videcemo sta kazu majstori kad ih budem zvao ):
  11. Hvala, jel on sigurno pouzdan majstor? Procitao sam sve zive forume, i uglavnom se sve svodi na Sava Veternik, ali on nije tu. AMC Sopot, Denci iz Novog Sada i nasao sam sad ovo iz Beceja. Pa cu videti sad kome se obratiti. Problem je sledeci: Nece da mi vuce u 4 i 5 brzini. Auto normalno salta brzine, 1,2,3 vuce dobro, ali u 4 i 5 recimo priliko davanja jaceg gasa, na primer kada hocu da preteknem, auto nece da vuce, obrtaji se dizu, ali auto ne ubrzava. To mi se pojavilo pre nekih 2,3 nedelje, mislio sam da nije do ulja, posto ga nisam menjao kada sam kupio auto. Promenio sam ulje, medjitim ista situacija, stim sto mi je receno da je ulje bilo ocajno, smrdelo je na paljevinu. Ne znam da li postoji mogucnost da problem nije u menjacu vec nesto drugo, jer 1,2,3 vuce odlicno, mada ne verujem. Najverovatnije menjac.
  12. Pozdrav, imam problem sa automatskim menjacem, pa sam u potrazi za pravim majsotrom. Vidim da je @vlayche imao pozitivna iskustva sa covekom u Beceju, pa bih zamolio ako moze da mi da kontakt, ili bilo ko drugi ko zna broj servisa. Hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...