Jump to content
FAS Goran

Ivan-Topola

Members
  • Content Count

    330
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    Ivan-Topola reacted to Mijailović P. in Planinarenje   
    Ja bih rekao "blago nama svima" koji smo svesni šta imamo u našoj Srbiji.
    Nego "Lave" , vide li o'zgo koliika mi je trava na okućnici?
    To ti je tamo više Guče ka Ivanjici.
  2. Like
    Ivan-Topola got a reaction from Aurelio in Ðoletov Fiat 500x   
    Sve pohvale za tretman 
    Drugar je radio Ford Kugu kod ovog decka u Kg, full tretman i licno sam pregledao auto nakon tretmana. Iskreno sve preporuke svima kojima je to potrebno, sigurno ce biti zadovoljni 
  3. Like
    Ivan-Topola reacted to knezevic76 in Bravo by Knezevic   
    Malo sređivanja pre sutrašnje kiše
     
    Sent from my SM-A546E using Tapatalk
     
     
     

  4. Like
    Ivan-Topola reacted to Axic in Planinarenje   
    Malo kasnim ali da dodam nekoliko slicica sa uspona na vrh Kablar od 31.03.  Krenuli iz Ovčar Banje, vreme idealno jer nije bilo kiše ni vetra, čak se i sunca jedva naziralo kroz oblake. Ovog puta nas je bilo šestorica mada nam je taj šesti pravio najviše problema.  Uspon i nije nešto preterano zahtevan iako smo išli najtežom stazom za penjanje ali komšija mog poznanika valjda neki programer koji skoro pa da ne izlazi iz stana. Bled kao krpa, posle 2 minuta uspona jedva dolazi do daha i prilično nas je kočio sve vreme penjući se uz Kablar.
    Bilo kako bilo, nekako je preživeo možda i uz pomoć 2,5l domaće rakije koju smo šestorica mladih lagano rešili do vrha a da to nismo ni osetili. Nažalost glavni vidikovac je zatvoren ali je svakako pogled sa vrha nestvarno lep. Jedino mi je žao što nismo obišli isposnicu svetog Save ali ćemo i to nekom prilikom. Najhrabriji su se okupali, ja sam realno ušao do pola i dalje nisam jer je voda još uvek bila hladna.
     

     
     
     
     
  5. Like
    Ivan-Topola reacted to ChobbyNS in Nuova Delta 2.0 mjet Platinum - finally -   
    To ide s godinama, sve vas razumem
    Svaki auto ima potencijala za ulepšati ga, pa čak i multipla.
    Meni iskreno delta na 16 felni, standardnom vešanju i bez distancera izgleda žalosno i smešno.
    To je sve subjektivno naravno.
    Znam gomilu ljudi koji gledaju na primer u golf 4 ili 5 i kažu kako je lep auto, ja sam vaspitan pa tu završim diskusiju s takvima
  6. Like
    Ivan-Topola reacted to Ivan BG in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Opran i slikan ko za oglas:
     
     






     
    Sviđa mi se kako mu je legla ova felna, tvrđi je sad na ovim 18", najviše osećam na volanu, ali skroz prihvatljivo, ne umara vožnja.
    I zadovoljan sam onim sto sam dobio kupovinom Audija A3, za grad je odličan, na otvorenom se dobro drži, lepo se vozi i nije neki potrošac.
     
     
  7. Like
    Ivan-Topola reacted to knezevic76 in Bravo by Knezevic   
    Konačno rešena enigma oko zvuka iz prednjeg trapa.
    Elem , sad su oba prednja ležaja nova.
    Senzor ABS smo vratili stari, Bosch, fabrika je fabrika. Nije baš lagano izašao, aal izašao je.
    Bogami, nije baš mali posao zameniti prednji ležaj, super je ako šrafovi nisu zapekli. Oko 2 sata je trebalo da se sve završi.
    Zamena ležaja 2000 dinara, štelovanje trapa 2000 dinara, po meni, skroz korektna cena.
    Uz servis sam dobio i desert


    Sent from my SM-A546E using Tapatalk


  8. Like
    Ivan-Topola reacted to nikolap in Nikolin Jeep Renegade   
    Posle mnogo vremena, evo me opet na forumu  I to u ovoj temi, jer posle 2 komada 500L-a (2013, pa 2019. godiste), evo danas se ponovio sa Renegedom. Polovan, 2020, presao 21000, dizel 1.6, Limited oprema plus dodatni paketi..led farovi, fabricka kuka, senzor mrtvog ugla, adaptivni tempomat...i slicno... Mislim da ima sve sto se moglo ubaciti.
    Prvi utisci: posle onog 1.4 atmosferca..... nebo i zemlja. Posle pola dana prezadovoljan. Vuce ko blesav. Hauba napred imam utisak kao Dajca da vozim. Jedina zamerka je da gabartino je mislim skoro identican 500L-u, a gepek minijaturan. Meni sa 2m visine polozaj u autu i mesta za glavu ima i vise nego treba, ok i 500L je bio ok sto se toga tice. Deca nazad imaju jos vise mesta nego u 500L.
    Sve u svemu auto je sjajan.
     

     
     
  9. Like
    Ivan-Topola reacted to vagenovac in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Koliko dobra felna znaci, bio je lep auto, al sad si ga podmladio makar 5 godina.

    Послато са SM-A528B помоћу Тапатока


  10. Like
    Ivan-Topola reacted to Ivan BG in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Uzeo sam letnji set tockova, cena je bila solidno ispod realne, gume su Falken 225/40 R18, iz 2022, odlicnog stanja.
    Set je proveren na balanserki, ispravan skroz, felne su sa A3 8v (moj je 8p), model posle mog auta, sigurnosne srafove sam dobio gratis.
     
     



     
    Sara na zadnjim:

     
    Sara na prednjim:

  11. Like
    Ivan-Topola reacted to Ivan BG in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Jedan update, prošlo je neko vreme, pa mogu da kažem kako se do sada pokazao, 1300km za malo jače od mesec dana, nema potrošnje ulja niti ostalih tečnosti, pali, radi, ide i oduševljava me kako se vozi.
     
    Uradio sam mu veliki servis (set zupčenja Dayco, set PK Ina, pumpa vode Hepu, remenica alternatora Valeo, antifriz Febi), zamenio ulje u menjaču (do sada to nikada nisam radio, nisam primetio da ima ikavih promena, u brzine ulazi podjednako dobro kao pre zamene) i uz to za zamenu je bila manžetna do menjača sa vozačeve strane (kad se vec skida, zamenio sam obe na toj strani), sve ukupno = 37.000,00 din.
     
    Gledao sam godišta delova koji su skinuti sa auta, koliko videh sve je bilo iz 2018-te, kaiševi su bili u ekstra stanju, ali na pumpi vode se poznavao mali crveni trag antifriza. Gates je bio set zupčenja koji je skinut sa auta, Ina remenica alternatora. Zanimljivo sa da je španer PK kaiša imao VW oznaku, ili je OEM stavljen ili nije nikada menjan.
     
    Ulja u menjacu nije falilo, nije smrdelo, ali je bilo crno.
     
    Ostaje da mu uzmem letnji set točkova i ispolirao bih mu šoferku pošto ima tragova od metlica brisača, 35e košta poliranje, a možda je zamenim novom, još ću da vidim sam sa sobom šta je pametnije.
     
    Trenutno nema ulaganja, trapovi bez ikakvog lufta, kočnice napred kao nove, pozadi odlične.....samo da se sipa nafta i da se vozi.
     
     
    Eto neke slike:
     
     



     
    To je to za sada.
  12. Haha
    Ivan-Topola reacted to Dale in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Lepo kaze Dule, bolje preko 200K na satu, sve to vec odradjeno...
  13. Like
    Ivan-Topola reacted to Ivan BG in Mali gospodar prstenova :-) Audi A3 2.0 tdi 140 ks   
    Ukratko, stigla je zamena za Leona.
     
    Uzeo sam Audi A3, 2012-to, 2.0 tdi, 16v, 140ks, kodne oznake CFF, manuelni menjač 6 brzina, nekih 10-ak dana je kod mene pa ga još upoznajem.
     
    Lomio sam se između: Škoda Oktavia A7, Seat Leon Mk3 (npr. forumskog kolege Igora), Audi A3 8P (ovaj koji sam uzeo), Renault Megane Mk4, Ford Focus Mk3 (facelift)........bilo je tu još nekih brendova, ali uglavnom sve su to bile Heč varijante sa 5 vrata. Wag grupaciju sam iskljucivo gledao sa 2.0 tdi motorima, a A3 iskljucivo manuelni sa 6 brzina.
     
    Budžet je inicijalno bio do 10k-10.5k eura, prvenstveno sam Oktaviju gledao, 2.0 tdi sa DSG, ne znam sta se dogodilo, ali ja dobru za do te cene nisam nasao na oglasima, iako sam ih prosle godine vidjao na PA u vecem broju.....onda sam odlucio da ne dajem tolike pare za nesto sto će mi stajati na ulici, gde ce ga drugi cukati svojim vratima ili ce deca lupati loptu o njega.
     
    Auto je uvežen iz Nemačke, oktobra 2021, sa 164.000km, jedan vlasnik od uvoza do sada, ovlašćeni kaze da poslednji put bio kod njih u maju 2021 na 150 i nešto hiljada, sada na satu ima 199k, koliko su prave, nemam pojma. Registrovan skoro punu godinu iliti do 15.01.2025. zimske gume Continental, 2 TG 870 i 2 TG 860 (2 - 2021, 2 2020).
     
    Prva registracija u Nemčkoj, jun 2012, po AMSS je takođe 2012, generalno u dobrom stanju, odmah po preuzimanju urađen mali servis sa zamenom osovine uljne pumpe, uz koji su zamenjena sva 4 grejaca (1 nije radio, ali da se ne zezam, sad jedan pa za 3 meseca, da menjam drugi i tako redom), bas me je bio strah kako ce ici zamena, medjutim lako su krenula sva 4, nove sam namazao bakarnom mašću pre zavrtranja.
    Kvacilo sa zamajcem je skoro menjano, nerelano mekano, nikakav otpor ne pruza kada se stisne.
     
    Ja vidim da su farbani hauba, levo krilo i vozaceva vrata, hauba je farbana na svom mestu, bez skidanja, krilo je skidano, verovatno je bilo neko čukanje, svi zazori su na svom mestu, farovi su isto godiste i original su, uradjeno je vise nego pristojno.
     
    Uradicu mu uskoro veliki servis i doterati jos par sitnih stvari da bi bio tip top.
     
    Uzeo sam mu tipske gumene patosnice (tepih tipske su dosle uz auto).
     
    Oprema je siromasnija, ali ono bitno ima, tempomat, MF volan, fabricku multimediju, led svetla napred i nazad, xenon farove sa projektorima, zadnje parking senzore, atestirana i zatamnjena stakla iz "B" stuba (rekao bih 100%), boja tamno siva metalik......i tako.
     
    U relativno malom autu, motor od 2 litra i 320nm, ponasa se fenomenalno, vuče kao sumanut, za moj ukus puca od snage, imam osecaj da ide 50% bolje od Leona kog sam do skoro posedovao, citav auto ne nekako cvršći, ušuškaniji, znatno slabije dopiru zvukovi od spolja, podvožja, motora....
     
     
    Evo nekih slika:
     
     
     















     
    Kočnice:

     
    Izuvni gasovi:

     

     
     
    Danas sam mu naštelovao mlaznice za pranje šoferke (bacale su vodu svuda samo ne tamo gde treba, kako je neko mogao tako da ga vozi nemam pojma), juce sam ocistio suvozacev prozor posto je bio musav od lepka jer je napered imao folije koje nisu mogle da prodju na atestu.
     
     
     
    I tako, to je to za sada.
  14. Like
    Ivan-Topola reacted to OMP in Delta 1.4 Tjet-Batmobil   
    to je dzabe, ovde kod mene neki uzimaju toliko po elementu
  15. Like
    Ivan-Topola reacted to ChobbyNS in Delta 1.4 Tjet-Batmobil   
    200€
    U tu cenu ofarbano desno krilo, zadnja leva vrata komplet i ušpricana prednja desna vrata, desni deo prednjeg branika i polu stranica ispod stop lampe.
  16. Like
    Ivan-Topola reacted to darkman14 in Nuova Delta 2.0 mjet Platinum - finally -   
    Pre

     
    I posle

     
    Bliski susret sa motorom... Svi su ok, šteta je materijalna. Desilo se onaj dan kad sam kupio felne.
     
    Skok do Rumenke, do Vlade Partala, upoznao @ChobbyNS i tu je bila njegova delta, pokupio branik i donor branik i stop svetlo i zamenio danas popodne. Branik koji je valjao nije imao odgovarajuće senzore već neke aftermarket, zato sam dobio još jedan kome je donji deo bio original. Prepakovao na ovaj dobar i rezultat je da posle godinu ipo dana, ako ne i više rade parking senzori. Bio kod 2 električara, imam svoje senzore, kažem im verovatno ne valjaju senzori, oni svi ok je crkao modul. Modul kao da je od zlata košta, jedva našao jedan, probao i nije. I tako vozio dok ne nađem vremena da sam pretresem i evo desilo se.
    Svakako sam planirao da sređujem oštećenja od parkinga tako da će uskoro na farbanje sa se saniraju ožiljci. 
     
    Gume su namontirane na felne, sad samo da uhvatim vremena da sve sklopim. Treba mi sigurno pola dana.
  17. Like
    Ivan-Topola reacted to MiloshBg in Bravo by Knezevic   
    Ne mora znaciti da su i za lezaj najpovoljniji. Sve je individualno, tj nesto je negde povoljnije negde skuplje. Nije ni poenta da svuda budu identicne cene. 
     
    @shuxx
    Veruj mi da je sve Kina, tacnije Azija u Evropi je proizvodnja mizerna
  18. Haha
    Ivan-Topola reacted to MiloshBg in Beli Bravo iz Topole   
    Hiperventilira. 
  19. Haha
    Ivan-Topola reacted to Axic in Beli Bravo iz Topole   
    Ako sam išta razumeo 
     

     
  20. Like
    Ivan-Topola got a reaction from IDzO in Beli Bravo iz Topole   
    Kao nekad u srecna vremena  
     
    Jedna od juce, druzenje sa starom gardom foruma @Stilisa i @Marko Topola 
  21. Like
    Ivan-Topola got a reaction from Axic in Beli Bravo iz Topole   
    Kao nekad u srecna vremena  
     
    Jedna od juce, druzenje sa starom gardom foruma @Stilisa i @Marko Topola 
  22. Haha
    Ivan-Topola reacted to Marko Topola in Beli Bravo iz Topole   
    Imalo bi smisla da je S W223, ovako je sirotinjski al posteno
  23. Haha
    Ivan-Topola reacted to stefankmn in Beli Bravo iz Topole   
    Ford je ford, mazda je mazda 
    Mercedes je gazda
  24. Like
    Ivan-Topola got a reaction from Mijailović P. in Beli Bravo iz Topole   
    Kao nekad u srecna vremena  
     
    Jedna od juce, druzenje sa starom gardom foruma @Stilisa i @Marko Topola 
  25. Like
    Ivan-Topola got a reaction from city in Beli Bravo iz Topole   
    Kao nekad u srecna vremena  
     
    Jedna od juce, druzenje sa starom gardom foruma @Stilisa i @Marko Topola 

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...