Jump to content
FAS Goran

dakillis

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dakillis


  1. Imam Punto 2 ,2002god,1.2 8v

    Ono što je stvarno iritira je taj zvuk kada krećem a pogotovo kad silazim sa parkinga ili se penjem na njega.

    Čuje se kao škripanje i lupkanje u zadnjem delu auta i to u predelu točkova.Ono što sam uradio je da sam otišao kod majstora,podigao ga je na dizalicu i pregledao.Ustanovio je da su amortizeri neispravni što mi je i pokazao i dokazao.Zamenjeni su amortizeri,problem je ostao isti.U početku sa smanjenim lupkanjem a kasnije kako je vreme prolazilo sve se više čula ta buka.

    Mene interesuje pošto sam čuo od kolega koji su imali sličan problem da su možda u pitanju tkz. silent blokovi.Oni kada se istroše proizvode takav zvuk lupkanja u zadnjem delu vozila(navodno).

    Pitanje: Da li je neko imao takav problem i da li neko može da pomogne oko ovog slučaja?

    Hvala


  2. Imam punto2 1.2 8v,prešao 118000km(vlasnik zadnjih 5 god.)
    Sve je lepo radilo do izvesnog vremena kada je papučica gasa pri radnoj temp.motora počela prvo da škripi a kasnije sve teže i teže da se stiska dok na kraju skroz ostane u donjem položaju i ne vrati se u normalan položaj dok je nogom fizički nevratim.
    Onda moram da stanem sačekam kratko startujem motor pa nastavim put gde se papučica gasa polako vraća u normalu posle 50-tak km.Ovo se češće dešava kad je klima uključena.
    Išao sam kod majstora i menjao je komplet set kvačila marke Valeo.Bilo je sve ok do 1000km pređenih kada je počela ista bolest,opet otišao kod majstora on tvrdi da je do lošeg materijala same korpe.
    Njegov predlog je da kupim novi set kvačila marke Valeo što sam i uradio.Desilo se ono čega sam se bojao,opet posle pređenih 1000km isti problem se dešava.Dosta sam para potrošio a ništa ne uradih.
    Da li neko može da pomogne?
    Hvala


  3. U pitanju je punto 2002god.

    Na prednjim farovima plastika koja bi trebalo da bude prozirna kod mene je dosta mutna i na pogled izgleda kao ispucala.

    Mislim da su mi ova oštećenja nastala u perionicama koje koriste neke hemikalije(boca-sprej)

    za bolje i brže čišćenje farova od insekata i prljavštine.Pretpostavljam da su te hemikalije dosta agresivne pa su nagrizle plastiku na faru.

    Ovo nije nastalo odjednom već u zadnjih godinu-dve dana.

    Ono što me interesuje da li ima da se kupi negde samo ta plastika(prozirna) pa da se montira ili moram da kupim ceo far?

    Jeftinija varijanta bi bila samo plastika.

    Ako neko nešto zna o tome neka mi odgovori.


  4. Imao sam sličan problem,možda čak i isti pa probaj prvo da odeš kod nekog majstora na kanal da proveri da li ti je donji nosač otišao(guma u nosaču bude suviše mekana i to ne valja).Ako nije do toga zameni svećice boljim(posavetuj se nekim u servisu koje su najbolje za tvoj motor) i ako to ne pomogne ostaje još čišćenje dizni(ovo ostavi zadnje da se radi).Mada to budu u većini slučaja prve dve stavke.

    Pozz


  5. Kupio sam lambda-sondu u ovlaštenom servisu FIAT Stojanov u N.Sadu.Ponudili su mi original čija je cena oko 20000din. i Bosch za 5500 din(rekli su da je i ova dobra i da je svakodnevno ugrađuju).Kupio sam na kraju Bosch i sam zamenuo.

    Sada se sve vtatilo u normalu i auto troši u gradu max 6,8Lit.

    Zahvalan sam svima koji su mi odgovorili i pomogli.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...