Jump to content
FAS Goran

Mirko Mirza

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mirko Mirza

  1. Immo off je odradio elektrnicar direktno na kompu i od marta meseca do sad nisam imao nikakvih problema.
  2. Postovanje pojavio mi se neobjasnjiv problem kod Lybre. Kako sam imao problem sa imobilajzerom tj signalom kod kljuca u martu mesecu sto sam resio sa imo off kod elektronicara , sad mi se pojavljuje cudan problem. Problem je sto se izgleda Lybra malo zainatila. Naime pojavio se problem sa paljenjem. Neki put vergla ko luda i nece da upali, pa upali jednom na zub i par puta zaredom nema veze da li je vruca ili hladna. Sta sam sve uradio da bi Lybra upalila s tim da sam bio kod elektronicara ( kaze komp nispravan) i na dijagnostici nema nikakve greske sem standardne - protokomer : 1. Pregledao pumu u rezervaru - nije kvar u njoj 2. Zamenio filter goriva - kvar isti 3. Zamenio regulator pritiska - kvar isti 4 Zamenio Boš pumpu- kvar isti 5. Zamenio nepovratni ventil -kvar isti 6. Sve senzore proverio , ispravni- kvar isti 7. Dizne prelivi kolega proverio ispravni Da li je imao neko ovaj slucaj , i po Vama sta je u kvaru ? Da napomenem kad upali extra radi, nedimi, vuce ko luda sve je super.
  3. Izvinjavam se sto nisam do sad napisao kako sam resio problem. Morao sam uraditi immo off ( sto sam trebao odmah uraditi, ali tvrdoglavost).
  4. OK javljam, jos mi ostaje to da zamenim jer je moguce da je kvar u tom BSI kompjuteru , pa se dvoumim neki extra autoelektricar ( mada sam i ja pomalo upoznat sa elektrikom ) , ili da proveravam instalacioni vod po vod .
  5. Ostaje mi sumnja samo na BSI kompjuter tj kuciste osiguraca . mozda je tu problem.
  6. Problem mi se javio pre dva dana do tad sve ok, kod lampica za kljuc normalno radila , ocitavao kod i odjednom nista. Gubi se signalizacija za kod kljuc , kao da je izgoreo osigurac medjutim on je ceo. Mislio sam da mi je imobilajzer riknuo , a da nebi morao kopirati kodove sa mog Ecu kupio sam u kompletu kljuc , bravicu, Ecu i imopbilajzer ali imam isti problem sa lampicom ne pali se , a najveci problem sto uopste nece da upali., vergla ko lud ali nepali .
  7. Postovanje imam problem sa lampom kod kljuca radi se o lanciji lybri, uopste se ne pali na komandnoj tabli i automatski nece da upali. dok sva ostale kontrolne lampe upali pa ugasi. Zamnenuo sam imobilajzer , kljuc i ECU ( oni su skinuti sa iste lybre koja je normalno radila tj palila) i opet je isti problem nepokazuje lampicu kod kljuca. Da li zna neko u cemu je problem ?
  8. Hvala puno na informacijama koje ste mi poslali. Majstor je pročistio neki rele na pumpi goriva kojia ide u rezervoar i nepovratni ventil. Ventiul je bio ok ali taj rele koji ima u toj pumpi je bio u pitanju kaže zaprljan od naše "kvalitetne " nafte, mada sam sipao većinom na Nis i Mol pumpama. Majstor kaže da je moguće od predhodnog vlasnika da on nije vodio računa šta sipa. Još jednom hvala Vam na pomoći.
  9. Hvala druze , ja sam kupio Bosh regulator pritiska u Ital shops u Somboru 10600 kosta. Pumpa u rezervoaru mi salje gorivo a navodno da ima i neki regulator na pumpi onoj u rezervoaru. Kod Stila u rezervoaru sem pumpe u rezervoaru nema nikakav regulator( pa me interesting da li me malo majstor zavrce) Negde sam na forumu profit so da i sensor radice moze zezati
  10. Potrena mi je informacija o pumpi u rezervoaru kod Lybre. Kvar je bio paljenje cek lampice za regulator priska tj sa oznakom motoa. Kad je skinut regulator majstor ,a i ja smo videli da je već neko skratio mikrofilter na samom regulatoru i da je ERG već blokiran. Kupio nov regulator pritiska dao majstoru on ga zamenio, sada neprijavljuje ni jedan kvar a lybra se i dalje ima problem sa gasenjem; upali radi malo i ugasi se, saceka se par sekundi ponovo upali radi prima gas, ne dimi i ugasi se . Majstor skinuo pumpu iz rezervoarai kaže da je u kvaru neki regulator na na njoj samoj , pa me interesuje da li postoji neki regulator na samoj pumpi jer mi nema logike da ima( kojega iz firme koji ima Stila kaže da on nema )? Hvala unapred
  11. Inreresuje me šta se priključuje sa suvozačeve strane unutrašnjeg retrovizora kod lancie lybre?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...