Jump to content
FAS Goran

justoneue

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

  1. Pogledacu, samo ako se snadjem da je skinem.
  2. Imam punta 1.9 jtd. Nije hteo da mi vuce nikako, ne moze preko 3000 obrtaja. Majstor utvrdi da je otisla turbina. Oteram auto u turbo servis u Uzicu i kazu mi da je nacisto stradala, popravka kostala 300 evra. Kada sam preuzeo auto i krenuo kuci prvi put povuce odlicno kao preporodjen, medjutim nesto ga zagusi i ponovo se umrtvi i nece da vuce. Vratim se do servisa i kazem mehanicaru sta mi se desava, on kaze da su oni sve oko turbine dobro sredili i da je mozda problem do egr ventila, koji sam cistio pre pet dana. U povratku do kuce primetim da se motor mnogo brzo greje, nakon 3 km vec se skala za temperaturu podigla do polovine, i osetim da nesto smrdi. Kada sam isam izasao iz auta primetim da se dimi sipod haube, otvorim i primetim da kulja dim iz one cevi sto vodi iz egr ventila. Vrela cev i pusi se kao da ce da eksplodira. Da budem preciznji ovaj deo cevi http://oi64.tinypic.com/28uhc9g.jpg Da li je moguce da je skroz zapusila? Posto sam ja cistio samo egr ventil cev nisam ni dirao. Ili da nije u necemu drugom problem? Uglavnom u ovakvom stanju ne smem da vozim.
  3. Iz Uzica sam. Nisam cuo da ima ovde neki majstor za sajle. Sutra cu da ga oteram kod auto limara.
  4. Ne mogu da otvorim haubu na puntu, mucim se vec dva dana. Od kako je majstor skinuo kuciste od akumulatora nesto da pogleda i zatvorio haubu od tada je nisam otvorio. Da li je sajla negde zapala nezgodno ili je zaribala ne znam, uglavnom ne moze da se potegne rucica ispod volana. Mogu samo da je polomim ako potregnem jace. Skidao sam rucicu i ona je ispravna nego je sajla negde zapela. Citao sam vec neke teme sa ovim problemima, ali nisam uspeo nista da uradim. Pokusao sam da se podvucem ispod auta i da pronadjem sajlu, ali ne vredi. Ugledao sam je samo na jednom mestu ispod akumilatora ali joj ne mogu nista. A da provucem ruku pored hladnjaka ne mogu, nema prostora. Provucem prste iznad branika, napipam onu polugicu za otvaranje ali ne reaguje kada je potezem. Ne znam sta da radim. Jedino da odvalim ceo branik pa da dodjem nekako do mehanizma. Je li imao neko ovakvih problema? Ko moze da resi ovaj problem? Da li bi limar mogao sta da uradi?
  5. Od skoro mi se pojavio cudan zvuk kada pustam kvacilo, kao da nesto drobi. Cuje se u polozaju kada je kvacilo bas nisko, tek kada pocne da odvaja, cim ga pustim ili pritisnem do kraja zvuk nestaje. Ali tog zvuka nema kada idem uzbrdo, znaci mogu saltati brzine non-stop nista se ne cuje. Takodje isto to drobljenje, lupkanje se cuje kada recimo ubacim u prvu ili drugu i spustam ga nizbrdo tako da sam motor koci, tada se cuje konstantno lupkanje, koje nestaje kada pritisnem kvacilo. Taj polozaj kada sam motor koci na nizbrdici mu najvise smeta, pogotovu u prvoj brzini, cuje se konstantno kao da nesto melje, drobi. Cuje se negde napred sa leve strane, ne mogu bas tacno da odredim. To lupkanje mi se pojavilo prvi put pre oko mesec dana kada sam isao niz bas veliku nizbrdicu, ubacio u prvu, polako spustao i samo odjednom poce da lupka. Skoro sam stavio nov set kvacila pre oko pola godine, ne znam da li moze da nastrada tako brzo. E sad ne znam da li moze tako zamajac da se cuje, ili je nesto drugo u pitanju?
  6. Iz Uzica sam. Nema promene sto se dima tice, podjednako dimi u oba slučaja. Nema crnog dima, već normalno dimi, ništa preterano. Slušao sam na par auta kako zviždi turbina, ali mislim da nije to taj zvuk. Da je turbina u pitanju ona bi zviždala non-stop jel da? Znam da je teško ovako zaključiti sta je u pitanju, ali mi nije jasno kako vuča toliko može da varira.
  7. Imam problem sa mojim puntom da bas lose vuce, cim oseti malo vecu uzbrdicu mora u prvu brzinu, i ubrzavanje mu je jako lose. E sad ja sam zakljucio kada se to desava, jer ne vuce on uvek lose. Ponekad "probije" i povuce bas dobro i jedno vreme vuce lepo i onda se iznenada vrati na staro. Kada lose vuce, tj kada nema snage, onda se cuje neki cudan zvuk kao da zvizdi, zuji, ne znam kako da opisem. Kako pritisam gas on sve vise zuji, a snage nigde. I onda recimo parkiram auto i ostavim ga pola sata, posele upalim i krenem zujanja nema i bas lepo vuce i dobije onaj pravi zvuk dizela. Ali upste nema pravila kada ce da dobije dobru vicu kada ne. Mogu da ga vozim i po 80 km i nista, kao mrtav auto, jedva vuce. A ponekad posle par kilometara nestane taj cudan zvuk i povuce lepo. Razlika u vuci je kao nebo i zemlja, recimo dok se cuje taj zvuk ja moram na odredjenoj uzbrdici da promenim u prvu, ne moze da izvuce u drugoj, nema snage. Dok recimo kada dobije dobru vucu, sto je bas redak slucaj, ja na istoj toj uzbrdici izletim u drugoj, moze cak i trecu, ne oseca uzbrdicu. Taj zvuk o kome pricam ne moze da se primeti kada je auto u mestu, kada recimo probam da turiram tog zvuka nema, isto se ne cuje pri maloj brzini, tek pocne da zuji preko 40 km/h. Sta bi tu moglo da bude? Da li je to neki veci kvar? Inace motor je u dobrom stanju, skoro je radjen veliki servis.
  8. Gume nisam menjao, a oko tockova sam cackao nesto ovih dana, al koliko znam pritegao sam dobro srafove, provericu jos jedom. Nisam stavio gume. Ne znam, nisam obratio paznju. Znam samo kada pustim gas i smanjim brzinu brujanje nestane. Ali lose su mi poprilicno gume, moguce da je nesto do guma, al ne znam kako bas odjednom danas da se desi.
  9. Danas mi se prvi put desilo da kada predjem preko 50 km/h pocne nesto u prednjem delu da bruji. Kako povecavam brzinu sve vise bruji, bude poprilicno bucno u kabini, i ocesam kako volan vibrira kao da drhti, takodje podrhata i sediste. Danas sam to privi put primetio i ne bih ga vise vozio u ovakvom stanju, bar ne po magistrali. Sta li bi to moglo da bude? Hvala unapred!
  10. Imam problem sa prednjim levim vratima, nece da se otkljucaju pomocu daljinskog. Do pre neki dan sve je radilo normalno, sve brave su lepo radile. Par puta sam cuo prilikom otkljucavanja da nesto skripi u levim vratima. I sada mogu samo da se zakljucaju pomocu daljinskog ali nece da se otkljucaju, moram sa kljucem da ih otkljucam. Sta li se dogodilo? Da li je to neki veci kvar? Posto se ja ne razumem.
  11. Posetio sam majstora u skorije vreme i rekao mi je da bregasta osovina nije bas u dobrom stanju. Stoga me zanima koliko li otprilke kosta polovna bregasta za navedenog punta? Posto sam cuo da su kvalitetnije polovne od nove, a i nova je skupa kao djavo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...