Jump to content
FAS Goran

NeleT

Members
  • Content Count

    96
  • Joined

  • Last visited

About NeleT

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 10/01/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

838 profile views
  1. Pitanje: Šta raditi kada se obratim trgovcu i kazem imam problem sa automobilom, a on kaze dodjite....(kaze neki datum, mesec dana kasnije), ne može pre jer svi kapaciteti su popunjeni to je prvi slobodan termin.
  2. Problem je što država ne funcioniše kako bi trebalo , Alternativa je da pokušam da dobijem ono što sam platio i ono što zakonodavac predviđa, ili da se pomirim sa činjenicom da sam oštećen.
  3. Imam papir od servisa da "nesto" nije u redu, menjač i kvačilo, su pominjali na sastanku nakn što su me ubeđivali da je automobil ispravan! Pre nekih 20-tak dana si napisao oko test vozila, pominjao si da si probao: ------------------------ Koliko sam razumeo, na istom sastanku, istog datuma, oni pominju zamenu seta kvačila i eventualno menjača, a ti tražiš drugi, nov auto. Znaš li šta je test vozilo? Vozilo koje sam testirao pre nego što sam se odlučio na kupovinu na to vozilo sam mislio kada sam postavio pitanje, u AK ni jedan drugi 500L 1.4 ,95 KS nisam vozio niti je vozio bilo ko drugi u mom prisustvu. Šta nije jasno oko datuma? 05.11 su potvrdili da automobil ima problem, 06.11 su mi rekli da je auto ispravan, na sasatanku 13.11 su mi rekli da je auto ispravan i da je lupanje konstruktivna karakteristika pogonske grupe, ali eto mogu da vide da zamene set kvačila i menjač? tad sam tražio nov auto ili raskid ugovora. Ne da nije zabavno nego sam zelen, a po prirodi nisam nešto preteran nervozan poprilično smiren i taktičan, i poprilično svestan da u ovoj zemlji ko god mora da plati svoju grešku postaje i bezobrazan i nervozan i td..... Dokle god postoje pravni i zakonski mehanizmi, neću da gutam knedlu već ću da zahtevam ono što sam platio.
  4. Rekao sam da neću više da polemišem , ali posto uporno presakačeš činjenice, i redosled događaja još jednom da ponovim. -02.11.2015 ;16:30 Ostavljam auto u servisu -03.11.2015 15:00 Jalvljaju da je Automobil POPRAVLJEN * 16:30 preuzimam automobil, i krećem kući * Vraćam se u servis nakon 10 minuta * Ponovo šef servisa potvrđuje da je zvuk tu i da problem postoji -05.112015 16:20 Ostavljam auto u servisu -06.11.2015 15:30 Javljeno mi je da je ekipa iz kragujevca pregldala auto i da je automobil ispravan. -10.11.2015 zakauju sastanak sa predstavnicima FAS-a -13.11.2015 sasatanak sa predstavnicima FAS_a gde sam prvi put izneo zahtev za novim automobilo ili za raskidom ugovora. Činenica 1 konstatovan problem---pokušali su da porave auto (pritom prekršili zakon) Činjenica 2 nakon intervencije treće strane auto se samopopravio i proglašen za ispravan. ČInjenica 3 negiraju da problem postoji a nude zamenu menjača i kvačila Činjenica 4 negiraju da problem postoji a nude sastanak da nađemo rešenje problema. ____________________________________ Toliko zdušno braniš ideju da sam u krivu , i da nenam realnog osnova za bilo zamenu vozila, već samo formalnu, a da pri tom ne napišeš ni jednu reč osude ili bilo kakav negativan komentar na račun odgovora koji sam dobio gde se pominje LIMIT Snage, da počinjem da verujem da si na neki način i ti zainteresovana strana i da ti jestalo da se o AK i FAS_u ne napiše ništa negativno. Citiraš stvari koje idu u prilog samo tvojoj priči.Verovatno imaš razloga zašto ovako nastupaš ali to je tvoja stvar, A vidim da si postao i vidovit kad tvrdis da znaš da sam ja odlučio da ću ići na sudski spor , Pozdrav.
  5. Nešo ja tebe stvarno ne razumem. Kakve veze ima VW i laziranje vrednosti emisije izduvnih gasova sa konkretnim slučajem? Niti znam kakvi su zakoni u USA nitu u ostatku EU niti me interesuje ko će šta da dobije. Ali ako već pominješ USA napiši da 500L koji se prodaje tamo ne može ove da se registruje i obrnuto takav ja ZAKON.. Ja živim u Srbiji i ovde važe zakoni republike Srbije. ---------------------- Činjenice su jasne. Automobil je ostavljen u servisu, obavešten sam da mi ja automobil POPRAVLJEN, pri tome je direktno prekršen zakon (nije tražena moja saglasnost za popravku), krenuo sam kući baš me briga za zatvaranje radnih naloga i ostalu papirologiju, to je problem trgovca. a ne moj. Druga činjenica, kvar nije otklonjen sa čime su se složili, i nakon nečije inervencije kvar koji su počeli da popravljaju proglašen za konstruktivnu karakteristiku-šta su onda popravljali???? U mom prisustvu nisu testirali niti upoređivali drugi 500L 1.4 95 ks ! Znači treba da im verujem na reč da to tako treba da se čuje i da nema anomalija-šta su onda popravljali???? Šta treba da mislim kad mi kažu da auto ima LIMIT SNAGE, da li to znači da sam prevaren i da su mi prodali nešto što ne zadovoljava moje potrebe? osim da me "farbaju"(kao što su me prefarbali za postojanje TPMS sezora u točkovima ,taj sloj farbe me koštao 45 e). Ja sam ti naveo konkretan primer primene zakona o zaštiti potrošača , kada sam reklamirao laptop, star 2 dana. dobio sam drugi bez problema. evo sad cu da ti kazem reklamirao sam i LED tv star godinu dana i bez problema pristao na popravku. Ti možes da predstavljas automobile kao vrhunac tehničke robe,koji su se moraju poravljati, to je tvoja stvar. Pred zakonom su automobil , laptop, patike , gaće ....ravnopravni. ------------------------------------------------------------------------- Da skratim priču ja se više neću s tobom ubeđivati, obavestiću forumaše kad se završi priča problem s kvačilom 500L 1.4 95 KS.
  6. Video si to? Imaš kopiju radnog naloga kod sebe? Video si evidenciju primljenih reklamacija? Imaš taj papir kod sebe? Video si broj pod kojim je zavedena tvoja reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija? Imaš taj papir kod sebe? Video si šta piše u toj evidenciji...da piše koja je nesaobraznost u pitanju, da piše koji je rok za njeno rešavanje, eventualno produženje roka...video si nešto od toga? Imaš taj papir kod sebe? Nemaš ništa od ovoga? Kako onda znaš u kom statusu je tvoja reklamacija...nije valjda da nagađaš, ili pišeš ono što bi voleo da je tako? Sta da li sam video,da li sam krenuo kući? imam kopiju radnog naloga. tako da ne pričam napamet. Ja da sam pisao papir, napisao bih ti da nemaš osnov za zamenu auta novim drugim autom jer se nisu ispunili uslovi za to. Napisao bih ti predlog za otklanjanje nesaobraznosti opravkom, dao predlog roka u kome može da se otkloni. Konstatovao bih da si ti odbio taj predlog podnoseći zahtev da ti se da drugi, novi auto. Konstatovao bih da si time sprečio davaoca garancije da ti u razumnom roku otkloni opravkom nesaobraznost koju si reklamirao. Potpisao bih se, stavio datum, dao tebi jedan primerak i rekao ''doviđenja''. Ne bih ti sigurno pisao stvari oko limita snage, ili čega već... Ti eto nisi pisao taj odgovor, neko ga je napisao i stoji da limit snage predstavlaj nedostatak koji se iskazuje učestalim promenama prenosa ?!?!?????? prijatelju dragi zakon jasno kaze sta se radi u slučaju reklamacije nema više razumnih rokova......rok je 30 dana u slučaju tehničke robe. Šta bi ti napisao i da li bi rekao tvoje je stvar. zakon poznaje i kategoriju koja se zove neznatna nesaobraznost, pa da bi se napravila razlika zato spominjem funkcionalni sklop jer kao mašinac razlikujem i funkcionalne i druge sklopove. interesantno da tumačič šta zakon prizneje samo u ovom slučaju , a ne u slučaju kad trgovac treba da ispuni zakonsku obavezu, NI jedan put nisam dobio objašnjenje kako su došli do toga da je vozilo naprasno postalo ispravno , tj kako su ga testirali, niti su ikada ponudili da testiram drugo vozilo,niti su vršili poteđenje. Ti slobodno zastupaj interse trgovca i proizvođača niko ti ne brani , ali ne ubeđj ljude po svaku cenu da su oni u pravu a da sam ja neki ludak koji trazi preko leba pogače, izvini i na grubim rečima ali suština je takva- Argumenata na mojo strani ima koliko hoćes samo ti ne želiš da ih vidiš.
  7. Naravnoda sam siguran da je kvačilo bitan funkcionalan sklop, zbog vrata koja moraju da se zalupe da bi se zatvorila ili zbog plastike koja škripi se ne osecam nebezbedno, zbog ogućeg problema sa kvačilom itekako. Poroblem je što je auto proglašen za ispravan, a istu stvar već popravljali......
  8. Iako sam rekao da se neću oglašavati ,evo me Problem nastaje onog trenutka kada su izvršili prvu popravku, zamenili deo i rekli da je sve u redu. Formalno gledano nema razlike sto sam dosao nazad nakon 10 minuta mogao sam i nakon 15 dana. bitna je činjnica da se nakon vraćanja u servis ustanovljeno da problem i dalje postoji.podsetiću na član zakona koji sam citirao , stav 5 Problem je što je nakon intervencije treće strane problem proglašen za konstruktivnu karakteristiuku i i ubrzo nakon toga sam dobio ono tumačenje koje sam okačio e to je problem. Oni sad negiraju da problem uopšte postoji. Nešo tebi je nelogično da ja tražim novo vozilo ,(meni nije) a nije ti nelogično da napišu da auto ima LIMIT SNAGE ?!?!?! Nije ti nelogično da očigledan kvar i problem potezon olovke ili tastarure u nepostojeći i tako možda direktno ugroze nečiju bezbednost. Ne želim da zamišljam šta se može desiti da krenem u neko preticanje i da ostanem bez kvačila ili menjača. TI ne zeliš da shvatis da se nisam žalio na plastiku kojia škripi već na funkcionalni sklop vozila. No dobro , ti tumači kako hoćes , ja ću proći kako ću proći , ali nemoj da ubedjuješ bilo koga kako neko nije u pravu na osnovu tvog mišljenja, formalno pravno automobil se od laptopa ne razlikuje nimalo (tehnička roba) a od patika se razlikuje u roku rešavanja reklamacije,a analogija sa laptopom je itekako validna (jer se ne,znam da li znaš dosta delova i na laptopovima popravlja). Ti bi prvi trebalo da staneš na stranu kupaca i vlasnika vozila . Tvrdi ti šta hoćeš ali ovde je jasno da trgovac neće da poštuje zakon, Još ovo na kraju podsetiću te krenuo sam KUĆI zatvoren radni nalog i vratio sa nakon 10 minuta, kakva test vožnja ????
  9. Parkiram se na ulici ispod prozora, ulica osvetljena, Jednio da instaliram neko mitraljesko gnezdo sa detektorom pokreta pa svakog prolaznika preventivno da opletem.
  10. Pogledam ja jutros neko mi skinuo sve 4 ratkapne , ?!?! Zemljo Indonezijo
  11. Od petka 06.11 se tvrdi da je auto ispravan, kulminacija priče je na pomenutom sastanku 13.11. 7 dana niko ništa ponudio nije! Za sad ću se suzdržati od daljeg komentarisanja do konačnog raspleta, da ne bi slučajno nešto bilo izvučeno iz konteksta. Odo ja da pravim čvarke ,
  12. Pročitaj zakon, Oni tvrde da je auto auto ispravan, al eto ima mali limit snage.....pa zato malo lupa, jer se menjaju brzine....pa je zato malo nezogodno u gradu....
  13. TPMS na 500L 1.4 95 sistem radi preko ABS senzora dobio sam potvrdu , mene su prevarili pa sam kupio senzore za točkove.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...