Jump to content
FAS Goran

alfini0507

Members
  • Content Count

    1710
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Reputation Activity

  1. Like
    alfini0507 reacted to jevta in Kamere & presretači   
    Niti su auto putevi niti brze saobraćajnice samo birokratki nazvane da bi se moglo naplaćivati
  2. Like
    alfini0507 reacted to Axic in Kuda ide ovaj svet?   
    Moj nastavnik istorije u osnovnoj kad te nahvata da pričaš nastavi da predaje ali lagano prilazi ka klupi gde sedis i doceka te pitanje "hoćeš poklopce ili sere meca". Prvo je bilo stavis dlanove na obraze a on te svojim bosanskim šapama poklopi. 
    Drugi je bio da od čela krene da ti "namesti" rajf do potiljka. 
    Jednom sam dobio poklopce koje sam zapamtio za ceo život a nisam smeo ni da pomislim da ga prijavim kod roditelja jer bih tek onda dobio batine. 
  3. Like
    alfini0507 reacted to YUgisa in Kuda ide ovaj svet?   
    Kakve 90te, situacija je slicna u dobrom delu sveta, nisu bili ostali pod sankcijama. Problem je sto mi zelimo da vrednujemo takve vrednosti, ugledamo se na te drzave. Mislim da samo mi znamo da izaberemo najgore od svih, porodicne vrednosti kapitalista i politiku diktature...
  4. Like
    alfini0507 reacted to YUgisa in Kuda ide ovaj svet?   
    Realno ne bi trebali nastavnici da vaspitaju decu, njihov posao je da ih uce znanju, roditelji treba da vaspitaju decu da postuju autoritet. Ja sam sinoc bio kod prijatelja i tu neki klinci 16-20 godina nekoliko njih izlazi iz kladionice, dvojica cupaju znak za zabranjeno parkiranje u 23:30...
     
    Sa jedne strane verujem da roditelji trebaju biti jedini koji vaspitaju, sa druge strane ako nisu sposobni za to, drugi trebaju da imaju pravo za tako nesto. Zasto ja moram da gledam kako neko unistava javnu imovinu, moralno ja nemam nikakav problem da mu raspalim takvu samarcinu da ce je zapamtiti za ceo zivot kad ga roditelji nisu bolje naucili. Ja imam 3 sestrica i od svih od najblizih u familiji ukljucujuci i njihove roditelje ja imam najveci autoritet. Zato sto znaju da treci put kad treba nesto da ponovim, to nije recima. Prvi put me nisi mozda cuo, ali drugi put me nisi slusao. Ali za svaku batinu dobiju tacno objasnjen razlog za koji moraju da potvrde da razumeju sta su pogresili.
  5. Like
    alfini0507 reacted to ostoja in Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja   
    Heh, ja vise crn auto ne kupujem, cist je samo prvih dva ipo minuta posle pranja. 
  6. Like
    alfini0507 reacted to Ivan in Kolika vam je potrošnja goriva?   
    Isao poslom da nesto zavrsim svojim autom, nisam zurio nazad  , pa sam se malo zaje*avao... Cisto da vidim koliko potrosnja moze dole u odnosu na neki prosek koji sam ostvarivao do sada. Posto otvoren put uglavnom iskoristim da, vozeci u malo visim obrtajima, produvam i masinu i FAP filter.
    Laganica magistralom, malo preko ogranicenja i na otvorenom i u naseljima. Nije bilo cak ni ravno, nego brdovito uz jedno penjanje/spustanje sa visinskom razlikom od +400 mnm.
    Na nepunih 100 km, prosek od 57 km/h, potrosnja po boardu opustenih 4.3l . Ili u praksi pretpostavljam trunku preko, nisam cepovao. Da krenes negde magistralom i drzis ovakav tempo malo preko ogranicenja, autonomija ispade 1200-1300 km, struja STOP  :
     

     
    Na to jos 40-ak km autoputem opet malo preko ogranicenja - i na ulazu u BG guzvu, nas dvojica  se zaustavismo na 4.6l po boardu:
     
     
     
    Na magistrali i autoputu DS5 je definitivno na svom terenu, opusteno kruzira, siguran za preticanja, sedista (sa svim mogucim podesavanjima i ekstenzijama za kolena), kao i kompletan ugodjaj enterijera odlicni... A potrosnja za 2.0 HDi od 163 KS i tezinu vozila od blizu 1.6 t bas pristojna (totalna suprotnost u odnosu na grad, gde je kao slon u porculanskoj radnji ).
    Ocekivano, posto HDi/BlueHDi vozim i u sluzbenim automobilima vec vise od deceniju i po. I mali 1.4 i 1.6 i 2.0 su solidno ugladjeni (koliko je to izvodljivo za traktor) i ekonomicni. Sto se ocekivano potvrdjuje u praksi i za ovaj privatni, sve drugo bi me iznenadilo. Steta samo sto svih tih godina, PSA nije ispratio slicnu pricu i sa svojim benzincima.
    Bonus pikcr, ako eventualno nekoga zanima takva motorizacija generalno - recimo vozeci po ogranicenju na autoputu, na tempomatu je na oko 2000 rpm:
     

     
  7. Like
    alfini0507 reacted to igor0511 in P: Opel Insignija   
    Sa ovim opisom, nalepnicama i auspuhom komsa pokriva nekoliko tema na forumu
    Srecna prodaja!
  8. Like
    alfini0507 reacted to IDzO in Kuda ide ovaj svet?   
    @city
    Brz oporavak!
     
    Prošle godine supruga morala da operiše tumor. U SU to ne operišu i mora se u Kamenici odraditi intervencija. Naglase nam dva doktora da je hitno i da se što pre to reši. Krenemo u proceduru prikupljana papira za Kamenicu i konsultujemo se sa njihovim onkologom koji kaže da je čekanje na intervenciju 6-9 meseci.
    Na kraju je odrađena operacija u NS u privatnoj bolnici ali je usluga 3.000€.
    Ozbiljna suma novaca ali kada se stavi na papir računica da je hitna intervencija, a da smo na svim nivoima u zdravstvu raspaditis i da se ne može čekati, morali smo se odlučiti za privatnu ustanovu.
    Poražavajuće je kako je Srbija razvaljena u zadnjih 40 godina i to na svim nivoima (prosveta, zdravstvo, porodica kao institucija, crkva…).
  9. Like
    alfini0507 reacted to stex_pb in YouTube Music / Šta slušate dok vozite?   
    Za ljubitelje gitarskog zvuka
     
     
  10. Like
  11. Like
    alfini0507 reacted to ChobbyNS in Delta 1.4 Tjet-Batmobil   
    Danas namontiran letnji set.
    Dobio sam na poklon gume, tako da sam dobar trosak izbegao
    Uzeo sam i metalne ventile u boji felni, malo i zbog estetike a malo i zbog straha da vulkanizer ne nateze ventil gumeni preko felne pa da se jako iznerviram u slucaju da osteti tek ofarbane tockove  
    Sutra delta ide na mapiranje, ne mogu da docekam da vidim rezultat toga.
    Auto i sada bez mape ide primetno bolje, narocito preko 3000rpm, a zvuk je brutalan, pale se alarmi na kolima kad prodjem
     
       
     
  12. Like
    alfini0507 reacted to knezevic76 in Kuda ide ovaj svet?   
    Па, јасно да не могу. Не само то, него нема ни услова за палатализацију, а ни историјски нема потврде: Психолог + киња. К, г, х прелазе у ч, ж, ш испред палаталних сугласника, а ,,к" у ,,-киња" је веларни сугласник (твори се на велуму, меком непцу, не на палатуму - тврдом). Да не причамо о примерима ,,народна посланица". Посланица има у српском језику сасвим другачије и одређено значење. Шта ћемо са именицама ,,ловац", ,,војник"? ,,Ловкиња" (мада ово и постоји у преводу Милоша Ђурића, - једног од наших најбољих хелениста - неких грчких трагедија и Хомерових епова), ,,ловица"? ,,Војникиња", ,,војничица"? То је насиље над језиком. На силу се покушава наметнути нешто

    Sent from my SM-A546E using Tapatalk


  13. Like
    alfini0507 reacted to neshtry in Kuda ide ovaj svet?   
    Mene ne čudi ništa vezano za moć i lovu... naša psihološkinja je morala da se prijavi u bgdu,da bi tamo glasala za sns jer i ona i muž rade u prosveti... studiraš godinama,završiš fax sa super ocenama i onda se spustiš na taj nivo. A mislio sam da znam ženu,komšunica kod keve
  14. Like
    alfini0507 reacted to The Punisher in Kuda ide ovaj svet?   
  15. Like
    alfini0507 reacted to stex_pb in Grande Punto T-jet   
    Sitni ali ne tako nebitni radovi završeni skroz danas.
    Žabice gepeka ručne izrade, odštampane od ABS plastike. 
    Popravljeno svetlo gepeka.
    Popravljen treći stop.
     
    U fazonu sam "home made", čak je i spojnica između starog i novog creva rucno pravljena. Metalni distancer sam brusio na improvizovanom strugu, koji sam napravio od bušilice
     
     
     
     
     


  16. Like
    alfini0507 reacted to shuxx in Z10 by Shuxx   
    Z10 se prošetao do Sarajeva, 1230km, 20h vožnje, 61kmh, potrošnja ....kad odradim matematiku ....
     
     
     
     




  17. Like
    alfini0507 reacted to darkman14 in Cene goriva...   
    na tu temu...
     
    https://www.youtube.com/watch?v=TtfeamDy_r4


     
  18. Like
    alfini0507 got a reaction from MS PK in Stilo White Scorpion   
    Cestitke i od mene...

    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk


  19. Like
    alfini0507 reacted to knezevic76 in Stilo White Scorpion   
    Jedan od lepših modela, barem meni. Proverio sam te NP tablice, prenošena "roba" sa njim preko "one" granice. Inače je na interpolovoj poternici.

    Al dobro sad, nećemo u detalje, nek je sa srećom.

    Sent from my SM-A546E using Tapatalk


  20. Like
    alfini0507 reacted to MS PK in Stilo White Scorpion   
    Hvala braco Pa mecka mora da bude iz Np, kao i ker iz Nemacke

    Sent from my SM-A346B using Tapatalk


  21. Like
    alfini0507 reacted to MS PK in Stilo White Scorpion   
    Eto, da objavim neke novosti. Kupio MB W 203 ristajl, 2005god., 200cdi , manuelni.

    Sent from my SM-A346B using Tapatalk


  22. Like
    alfini0507 reacted to Ivan in Funny photos   
  23. Like
    alfini0507 reacted to francuz69 in Funny photos   
  24. Like
    alfini0507 reacted to Ivan in Funny photos   
  25. Like
    alfini0507 reacted to shuxx in Funny photos   
    .

    Sent from my STK-LX1 using Tapatalk


Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...