Jump to content
FAS Goran

uzivalacUvoznji

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

About uzivalacUvoznji

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.6 16v 2001.

Recent Profile Visitors

1066 profile views
  1. Zamenjen pre nekoliko meseci u servisu Zoran u Petrovaradinu, pošto sam ja iz NS. Uradio to za 2000, mali hladnjak plaćen valjda 1800 a antifriz sam već imao kući. Svakako hvala na info, da znaju eto gde i u Bg ima normalnih majstora.
  2. Imam isti problem samo na drugom italijanskom autu, kako si rešio ovaj problem ako se sećaš?
  3. Narode, pomagajte! Kao što mi piše u podacima- Fiat Brava benzinac 1.6 16v. Trebam da zamenim sajle manjača sa biračem brzina. E sad naručio već nešto ali se ispostavi da je to za manju kubikažu, da su sajle duže nego što meni treba i ručica nije ista pa ću vratiti. Nađem dalje, na slici ista kao što je moja ali prodavac kaže da je proverio i da nije to ta, to je za jtd.. Gledam dalje, nalazim neke koje mi izgledaju odgovarajuće ali me bune one gume okolo sajli po sredini otprilike tj okolo izolacije.. nisu baš na istim mestima kao kod mene. Pitanje za vas da li su te gume bitne i mogu li da se pomeraju, da li one ulaze, naležu na nešto? Da li su iste sajle za moj auto kao i npr za fiat Bravo s isitm motorom? Da li znate gde bih mogao naći sajle sa biračem povoljno? Hvala!
  4. @voodoons Hvala na informaciji. Mislim da znam koji je to sevis, jednom sam tamo čini mi se punio klimu. Pa ti si super prošao sa sve ukupno 2,5h. Nadam se da neće obične nepoznate mušterije derati. @miljanxXx Vidim na forumu da mnogi to rade sami ali vidim i da se napate sa tim pogotovo ako im je prvi put pa ne retko i opet nešto flisuje jer nisu ili vazduh izbacili ili dobro zategli gumice. Ja se slabo razumem u mehaniku pa ne bih nešto da zeznem a nemam ni garažu niti dvorište gde bih to mogao uraditi, kola inače stoje na parkingu ispred zgrade. Još da taj otrovni antifriz udahnem ili da prosipam u kanalizaciju direkt, ne ide. Lakše mi ako nađem neki povoljan servis da to urade kao što ih vidi ima da rade to za 1,5-2h din.
  5. Pa da, daj reci koji je servis gde su ti menjali i gde si prethodno kupio taj hladnjak za 2,5 hiljade? Da mogu već možda i danas da se bacim u potragu za hladnjakom.
  6. Evo provedoh pola noći čitajući o sistemu i zameni malog hladnjaka i videh na ovom forumu na temi "grejač kabine" da se može zameniti prilaskom sa mesta kasete na suvozačkoj strani. Hvala ti puno na odgovoru, pošto si skoro to menjao i iz NS si takođe, gde si kupio kakav za tih 2,5 hiljade i koliko te zamena koštala u kom servisu? Jesi dobio uz hladnjak i gumice koje zaptivaju cevi na ulazu u hladnjak? Možeš i ovde napisati marku i prodavnicu hladnjaka i servis, što da ne, dobre stvari i zaslužuju da se čuje za njih. A mi smo s ovim već za temu "grejač kabine" a ne ovu "miris benzina i auspuha" izem ga, nisam odmah detektovao vrstu mirisa tj. smrada :-)
  7. Bio si u pravu. Otišao kod majstora neki drugim povodom kaže on i hladnjak kabine je negde šupalj pa kaplje antifriz. A to daje i odgovor šta se oseti i zašto samo zimi, jer kad se uključi grejanje onda vazduh ide preko tog hladnjaka kabine tj. grejača koji mu pušta i antifriz, a kad je u pitanju hlađenje ne ide preko hladnjaka. E sad me zanima pošto on reče a vidim i na netu da se radi hladnjaka, grejača kabine mora skidati cela instrument tabla, koliko košta taj rad majstora i ako je skupo jel postoji mogućnost nekako iz motornog prostora da se zameni na mom autu? Kako si ti rešio pitanje hladnjaka?
  8. Možda ali šta je onda sa sd karticom, nju prepoznaje pa opet svaki pušta nekim svojim redosledom.. Dok ih lap top oboje prepoznaje i pesme čita redom. Tako da ne znam kako bi to usb mogao biti "pokvaren". Jel moguće da su jednostavno takvi isti šklj softveri u mnogim uređajima pa zato?
  9. Da malo osvežim ovu temu.. Bakćem se sa zamenom fabričkog radija kupovnim sa usb-om i sd karticom.. Elem kad ubacim usb uopšte neće da pusti pesme sa usb-a kao da nema ništa na njemu a sa sd kartice pesme pušta totalno nekim svojim redom iako je isključena random, šafl opcija.. Šta vi mislite koji je razlog i da li kod vas rade normalno i koje su to marke? E sad to je već treći auto radio koji ima iste probleme, ajd prvi je bio neki pijačarski, računao samo mi bitno da imam dosta pesama u kolima nebitan mi prestižan brend i sl. Zamenim na pijaci taj za drugi takav, ono ista priča.. Kupim u win winu za 5000 din kad ono ista priča! Pa sad već ne znam da li je neki problem do mojih kola mada mi to nema neke veze, nema šta pogrešno da povežem ima ona dva džeka koji svaki ima svoje mesto pa ne mogu ni da hoću pogrešno da povežem, ne znam zašto ne očitava usb i sa kartice pušta preko reda. Treba mi auto radio da mu se skida prednja pločica i da pušta mp3 redom kako je na usb-u i kartici. Valjda ne tražim puno.
  10. I ja to kontam za gorivo ali rekoh ti da je sve to na ravnom, ja sam iz NS, vozim uglavnom po Vojovodini a i kad idem negde u brda to se pojavi i pre brda, na ravnom. Šalim se sa sapunticima da ćemo dok stignemo na odredište taman imati pun rezervoar. Dobro mi ukaza da proverim antifriz, na to nisam pomislio mada nisam primetio da nešto curka ispod motornog prostora a da je izduvni sistem računam da bi se čuo drugačiji zvuk i uticalo na rad motora. Čudan je taj moj autić, nit je pokvaren nit je sve ok, već taman da sumnjaš u njega ko u vetropirastu žensku.
  11. Da malo osvežim temu.. U kabini mi se ponekad, ne uvek, oseti neprijatan, zagušljiv miris ja bih rekao izduvnih gasova ali nisam siguran.. To primećujem kada nas je više u kolima i nakon nekog vremena vožnje pa ne mogu da procenim da li sam samo pregrejao kabinu s grejanjem ili je nešto što ne treba da se oseti. Takođe, to ne osetim leti kada klima hladi, samo kada greje. Ne znam da li ima veze s tim ali mi se i kazaljka goriva čudno ponaša, sipam gorivo, nikada do vrha (nema se) i isprva mi se čini da je nedovoljno podignuta a onda se u toku vožnje posle 20ak minuta umesto da pada, podigne iako vozim po ravnom! Takođe se kazaljka čas spušta čas diže doduše ne naglo nego srazmerno mojoj brzini, kao da je pokazivač potrošnje a ne same količine goriva. Da li je to normalno i ima li veze sa mirisom izduvnih gasova? Hvala.
  12. Govorite kao jedan od majstora i to onih u stilu "ko ti je ovo radio, nema taj pojma". A da se zaključiti i po interesovanjima koje ste sami naveli. Jasno da sve mora da ima neku cenu i da se poštuje nečije znanje ali naplaćivati nešto nesrazmerno skupo spram vrednosti vozila je bezobrazno i nema svrhe davati toliko.
  13. Da, onda je pumpa rezervoara goriva. Ako kad daš kontakt a pre paljenja ne odzuji koju sekundu, pumpa ne odrađuje svoje. Jesi ga vozio često na rezervi ili možda sipao loše gorivo? Idi kod majstora.. ovako neka još ideja.. ako ti možda zagušene dizne prave problem, probaj kad ga upališ na prevaru na plin pa čim prebaciš na gorivo da ga isturiraš ako je možda prljavština u pitanju. Jedino ta ideja pre odlaska kod majstora. Srećno ti i javi šta je bilo da i mi ostali budemo bogatiji za iskustvo!
  14. @Nemanja342 Probaj da skineš kleme sa akumultora na minut, pa vrati i onda upali mada mi sumnjivo što kažeš da se kao guši. Ili ako si pak u inostranstvu vidi da li ima da se kupi "EOBD Facile" mali aparat za detektovanje kvara koji ćeš povezati sa aplikacijom na mobilnom i tu će pokazati eventualnu grešku pa ako je neka glupost možeš je prosto izbrisati preko te alikacije koja je povezana sa tim uređajem koji je utaknut u mesto sa osiguračima i ostalim priključcima (ukucaj na you tube "EOBD car diagnostic" pa ćeš skontati)
  15. Jesi li čitao prethodne komentare? Ja ne bih brinuo ako sve radi ok. Lampica se pali iz stotinu razloga. Da pomenem i svoje najnovije iskustvo s tim u vezi, ja sam eto išao na dijagnostiku i pazite nije ništa pokazalo (!) radi auto ok, nemam više problema s paljenjem a lampica sija pa su obrisali grešku i rekli mi opet će ti se upaliti kad sledeći put kreneš što se i desilo, vozim već dosta najnormalnije i ako ona sija. Problem je što kod italijana elektronika sama može da pobrljavi pa sad ne znaš jel stvarno nešto otišlo ili nije i ako jeste da li je neka sitnica pa zato sija. Kad ne daj Bože nešto ne bude radilo kako treba onda ću se time pozabaviti o istom trošku jer nemam ni para ni vremena da ga svaki put proveravam. Dim ti je možda do lošeg goriva ume i zato lampica da se pali, probaj da ga isturiraš na visokim obrtajima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...