Jump to content
FAS Goran

vanste25

Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vanste25

  1. Kako li sam to zaboravio, izvinjavam se. 2007. je, 1.9 mjet, 120 konja. Emotion oprema + jos neki detalji koje nema svaki emotion.
  2. Doslo vreme da stavim svog Brava na prodaju Kao sto neki znaju, u pitanju je automobil uvezen iz Italije pre 4 godine i odrzavan kod Gorana u Zemunu. U super je stanju, super ide, motor je neunistiv, a elektronika je bez greske. Presao je 228 000 i zamenjene su sledece stvari: - prednje viljuske (pre par hiljada) - nosaci motora - remenica radilice - protokomer - ventil turbine (ocisceno sve, turbina u fabricnom stanju maltene) - diskovi i plocice pre 20ak hiljada km - crevo intercooler-a Skinuti su katalizator i DPF i auto bez problema prolazi test izduvnih gasova. I katalizator i DPF mogu da namontiram nazad ukoliko neko bas zeli. Ima tragova koriscenja (umesnost parkiranja dragih nam komsija) i malo ogrebotina, ali to je tesko izbeci i pored maksimalnog truda. Felne su izgrebane, ali se to moze srediti kod Rokija za 100tinak eura, tako da toliko spustam cenu. Vreme je za veliki servis, ali to ostavljam kupcu. Ili ja to mogu odraditi pa uracunati u cenu. CENA: 3800 eura i nije fiksna. Ne prihvatam zamene. Sta god vas zanima, na raspolaganju sam. 0645870979 stevan.medic@outlook.com
  3. @Goran Zemun Nema problema, dovescu pa da vidimo. Prema mom laickom misljenju nije zamajac i nista ne ukazuje na to, ali ovo treskanje u kabini stvarno smeta. Sam dizel radi kao traktor, jos ovo dodatno iritira
  4. @neshaoct Pa sad imam fabricku mapu u autu i parametri su fabricki. To je prema Goranu bilo jedino resenje za problem paljenja auta. I kad je vratio na fabriku, auto pali bolje nego ikad. Svakako mislim da prodam auto na prolece (ako Bog da , sto se kaze), a hocu da ga sredim da ne prodajem macku u dzaku. I ljudi beze kad cuju da je auto cipovan, pa sam donekle mirne duse pristao da se vrati sve na fabriku. Ali nakon tog prvog ispitivanja dizni, krenuo je da trese. To se nije desavalo i stvarno me nervira. Znas i sam koliko vremena u Beogradu provedes stojeci u mestu, sto na auto-putu, sto na semaforima i raskrsnicama. Ne pojavi se nista na pritisak kvacila. Osluskivao sam sve moguce zvukove, citao forume i ostao sam bez ideja, osim da obidjem sve zive majstore. A kad se setim da se svuda zakazuje (negde i mesec dana unapred), ceka par dana da se analizira kvar i sta sve ne, muka me uhvati.
  5. Kod njega i idem, od kad sam kupio auto, vec 2.5 godine.
  6. Imao sam problema sa paljenjem i onda su sumnjali na dizne, pumpu, senzore, svasta nesto. Hocu da proverim da li mi je receno dobro. Ako nije napisacu iskustva u toj temi, posto je odgovor "Zamajac je , ne diraj nista" poprilicno nezadovoljavajuci. @banjo1990 Hvala na savetu. Otici cu do nekog drugog majstora pa cu videti. @djomla Nosac mi je naplacen 5000 i verujem da je dobrog kvaliteta. Ali otici cu do nekog drugog majstora da vidim sta ce mi reci. Ninic ili Bogunovic (sa njima nisam odusevljen, ali ajde, mozda potrefe sta je).
  7. Ja vozim Fiat Bravo 1.9 multijet i nakon sto su majstori skidali dizne i cackali svasta nesto (da ne imenujem servis) auto je poceo da se trese dok stoji. Nije bitno da li je u leru ili je u brzini, jednostavno su podhrtavanja jaca nego normalno i to me izludjuje (cvokocu mi zubi ). Ako probam da dam gas u leru, vibracije se gube i vracaju se nakon pustanja papucice gasa. Ler gas je dobar, oko 800 rpm, ako se ne varam. Prilikom startovanja automobila, nema nikakvih udaraca, niti vibracija, sve je normalno. Kad sam otisao u taj servis, dobio sam odgovor da je u pitanju plivajuci zamajac. Promenili su mi levi nosac motora i kao zamajac je skup, ne diraj nista za sad. Nakon malo istrazivanja i raspitivanja, dobio sam odgovor da su simptomi malo neuobicajni za zamajac. Da li je iko imao slicnu situaciju i da li je u pitanju zamajac, tj. da li po simptomima podseca na to?
  8. Evo da i ja napisem nesto o svom iskustvu. Desilo mi se mi strada remenica radilice (plus je zupcasti prezubio 2 zuba) i nakon toga auto nije palio dobro. Kada je hladan, desi se da vergla par sekundi i onda upali uz neki gadan trzaj. Goran ga je pretresao skroz, dizne, pumpu goriva, senzore razne i nista nije pomoglo dok nije podesio parametre goriva u centralnom racunaru. Rece mi da je takav problem vec imao sa jednim Bravom. Sada pali dosta bolje, cak, po mom subjektivnom misljenju, bolje nego kad sam ga kupio pre 3 godine.
  9. @neshaoct Druga opcija je najbolja, ukoliko vec nemate skinute delove. Ja ih imam i stoje iza kuce, pa kad zatreba, namontiram Doduse, iskren da budem, imam samo sace od katalizatora posto je iseceno, a "bubreg' je ostao (nismo hteli da stavimo cevku, da li je to dobro ili lose, Bog zna).
  10. Listam teme i pretrazujem, ali ne videh da je iko postavio iskustva u vazi sa registracijom automobila bez katalizatora. Da li je moguce ili mora katalizator? Negde sam procitao da postoji tolerancija 3 godine, ali nista iz prve ruke. Pozdrav
  11. Evo resenja za moj problem ovde: Da ne kopiram ceo tekst, a red je da ostavim informacije o resenju. Mozda nekome pomogne.
  12. Evo mene sa konacno ispravnim autom. Cisto da sumiram svoje probleme i mozda pomognem nekome. Pre cipovanja auta kod Pitatorea, odvezao sam auto u Auto centar Pavlovic gde su trebali da mi zatvore EGR i izbiju sace iz DPF filtera. Majstori su umesto DPF filtera, skinuli KATALIZATOR i zavarili ga i vratili nazad bez unutrasnjih elemenata, dok je DPF ostao nepromenjen. Pitatore je prema dogovoru ugasio DPF softverski i auto je isao kao munja dok se DPF nije zapusio. To se manifestovalo gubitkom snage nakon 5-10 minuta voznje. Zanimljivo je da je nakon iskljucivanja MAF-a, auto isao solidno, dok sa ukljucenim MAF-om nije mogao iznad 2000 obrtaja. Svi su sumnjali u turbinu, pa sam auto odvezao kod Grujica u Ugrinovce koji je sve istestirao i vratio nazad. Uz to su momci i ocistili creva, turbinu i sve proverili. Pohvale za njih. Tek nakon dosta cimanja, Goran je nasao da je DPF i dalje u sistemu i da je skroz zapusen. Trenutno je cevka zavarena i auto je konacno "progledao". Neverovatno na kakvu stvar sam potrosio dosta vremena, a vala i para. 3x je skidana turbina, N puta logovani parametri i gubljeni zivci. I zelim da pohvalim Sasu Pitatorea, koji mi je nesebicno pomagao oko logovanja, raznih ideja i odlazaka do majstora. Dosta sam toga i naucio iz navedene nevolje Izvinjavam se sto pisem bas ovde, ali ima indirektne veze sa cipovanjem tj. pripremanjem istog.
  13. A sta moze praviti ovakav problem? Mozemo mi vratiti na fabriku, ali zanima me sta pravi problem trenutno. EGR je zatvoren, DPF eliminisan. Vozio sam dosta dugo sa drugom mapom i bilo je sve okej.
  14. Ja imam isti problem kao i ti i ne mogu da ga resim vec mesec dana. Vozim Fiat Bravo 1.9 MJet, 8v, 2007. godiste. Auto je cipovan, pritisak na turbini povecan na 2.4bara (2.2 je default). Detaljnije u chip-tuning temi. Posto su majstori za gubitak snage odmah okrivili turbinu i geometriju, odvezao sam auto u turbo-servis u Ugrinovcima. Likovi kazu da je sve ok, da nije problem u turbini. Ocistili creva, MAP senzor, turbinu vratili na fabriku, i auto opet nema snage. Nabavili drugu turbinu, stavili je da probamo, bez rezultata. Vozali smo dosta auto-putem i logovali i vidi se da je pritisak slab, turbina prepunjava do nekih 100-150 pa i 200 milibara. Nakon toga smo otkacili protokomer, i auto vec ide bolje, ne prepunjava, vrednosti su dosta blizu zeljenih. Logican zakljucak je da protokomer zeza, jer se turbina ponasa dobro. Zamenimo mi protokomer, uzmemo nov Bosch i zakacimo ga i NISTA. Auto se opet vuce nakon par minuta voznje, ne prima gas, prepunjava i ostalo. Zakljucak: Otkacen protokomer -> auto ide dosta dobro, ne kao pre problema, ali vise nego solidno. Zakacen moj stari/ganc novi protokomer -> auto se vuce kao prebijena macka. Ima li iko ideju sta se desava?
  15. Sinoc sam otisao kod Pavlovica u Juznom bulevaru da mi zatvore EGR i isprazne DPF, pa smo oko 9 Pitatore i ja przili mape i logovali na auto putu. Postojeca mapa nije bila fabricka, vec je bila tweakovana malo, zato je i isao fino. Druga ubacena mapa je bila super, malo su dodali goriva vise i to je to. Turbina je dobra, protokomer isto tako da je ostavljena bas ta druga.
  16. Bas sam hteo tamo ici, ali sam zvao Pitatore i Mladenke i kazu da mogu i oni da mi urade to sutra. Samo moram kod automehanicara da mi ugasi EGR i auspuh servis da mi isece DPF (tj isprazni iznutra). Pa tek onda remap kod njih.
  17. Sutra bas idem u NS da sredim DPF i chipovanje, mozda i EGR, videcu. Meni deluje kao da moj Bravo vec ima menjane mape, tako da to moram proveriti. Ide kao lud, autobahnom lagano 200 i kusur. Javljam rezultate I hvala svima jos jednom!
  18. Vagenovac, hvala na pojasnjenju. Znam za brze habanje, ali me zivo zanima kako ce ici sa 150 konja, jer i ovaj sa 120 ide odlicno. Da ne razmisljam kako bi isao onaj 2.0 165 sa cipom. Auto je u super stanju, odrzavam ga redovno kod Gorana u Zemunu. Tj. bar se nadam da jeste
  19. Hvala na odgovoru. Sta se dobija a sta gubi gasenjem EGR-a u ovom slucaju?
  20. Citam ovu temu vec duze, pa ne nadjoh da je neko napisao iskustva nakon chipovanja Fiata Nuova Bravo 1.9 Mjet 120 8v (2007 godiste). Recimo ubacivanje mape koja izvlaci 150 konja. Da li je to okej i utice li na brze kvarenje odredjenih delova (bas kod ovog modela i ove konjaze) ? DPF cu izbaciti napolje. Da li zatvoriti i EGR ? Izvinjavam se ako je neko vec napisao nesto na ovu temu, ali ja nisam nasao.
  21. Procitah celu temu, pa reko' da postavim i ja par pitanja. Imam Bravo 1.9 mjet, 120 konja. Nisam imao problema sa DPF, do ove zime , kada mi se na auto-putu ukljucila lampica ,,check engine". Ispostavilo se da nije uspeo da zavrsi regenerisanje DPF-a. Obrisali su mi gresku i rekli da ako se ponovi, dodjem opet da se istrazi sta se desava. I vozio ja po gradu, regionalnim putevima, isao cak u Nemacku (2600km), i presao jos jedno 3000, i opet se upali lampica i to isto na auto-putu. Da li hladnoca moze da napravi problem? Zvuci cudno, al' ipak ako se vozi 140-150, a napolju -10, - 15, zna da bude nezgodno. I da li je moguce da regeneracija zapne, prijavi gresku i naredni put uspe, a greska naravno ostane? Auto ide super i sa greskom i bez nje, nikakvih problema nema. Nikad nisam video lampicu da radi regenerisanje, ali mi se desavalo da digne potrosnju na 17-20 litara pri solidnom gasu. I taj period ludila prodje i vrati se u normalu. Zahvaljujem na pomoci
  22. Aham, nisam video da si dodao cenu. 150 evrica... Malo li je. Hvala na pomoci, javljam sta sam uradio i gde.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...