Jump to content
FAS Goran

MACK rec

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MACK rec

  1. Deset dana nakon toga ponovio se isti problem. Mislio sam da je rešen na duže vreme ali nije . Promenio sam svećice NGK BKR (5) EZ i kablove istih i do sada sve je OK.
  2. Pre 7 dana sam podigao haubu, skinuo kablove n svećice jer nisam imao ključ, malo očistio vrh prve svećice pošto je bila malo masna od ulja i auto se sada ponaša normalno. Paljenje je OK, nema trzanja ni tokom paljenja ni tokom vožnje. Tako da za sada nema potrebe za zamenom svećica, bar tako mislim. Ipak hvala na komentarima i mišljenju forumaša.
  3. Tako kažu, mada u radnji mi je prodavac rekao da je NGK BKR (5) EZ za Punta a 6-ica je za Pežo. U svakom slučaju staviću NGK BKR5EZ pa ću vam preneti dalja iskustva.
  4. Čitajući vaše komentare kolege forumaši, pošto moram menjeti svećice, najbolje rešenje su svećice NGK BKR5EZ.
  5. Pozdrav svima! Imam Punto 1.2 8V 2001 god. i interesuje me koje gume idu na ove felne. Trenutno leti vozim sa gumama dimenzije 185/60/R14 koje su dotrajale i treba da kupim nove. Interesuje me, ako mi neko moze pomoci, da li za ovu felnu odgovara guma 175/65/R14, ustvari koja ce se guma bolje pokazati ? Unapred hvala.
  6. Sve cestitke Tomas i neka je zivo i zdravo
  7. Pa dobro nije to mnogo obzirom da je marka, i dobar je. Uvek imas jeftinijih ali im je garancija 24 meseca .
  8. Jeste malo iskrivio plastiku ali ga drzi metalna sipka preko. Mislim da je to dobro.Exide je dobra marka koliko si ga platio?
  9. Pa to je to Rile ako moze da stane iako se plastika rasiri. I kod mene na Punticu plastika jos stoji, jeste da smeta za vece akumulatore ali je sigurnije postavljen. Razmisljao sam da skinem tu plastiku ali neka je.
  10. Ti odluci Rage Man, meni duzina garancije ne znaci mnogo, pogotovo ako je razlika 4 meseca. Isto ti je to (oba su dobra sigurno).
  11. Ne znam kako je po pitanju dimenzija ( i ja imam plasticnu kutiju ) ali za Puntica su najbolji Exide i Magneti Marelli. Mada poceo sam sa Bosch slucajno pre par godina i meni se i on dobro pokazao. Baterija `ko baterija.
  12. Fiat Punto 1.2 8v. Sipao sam preko Pavlovica mosta, kod Neskovica: Posle predjenih 107 km u jednom pravcu (otvoren put, auto-put i malo gradske voznje) komp (u autu) mi je na kraju pokazao potrosnju 4.9 litara.
  13. Tako je je RAGE_MAN ima vise vrsta te snage koji odgovaraju za Puntica. U sustini svaki izdrzi prve, bar dve godine, kao dobar i leti i zimi. Za Exide znam da su dobri jer sam vozio sa takvim Punto I doteranim iz Italije (original, ne mala privreda) i sluzio je preko 6 godina.
  14. Pozdrav (sad sam video temu), imam Fiat Punto 1.2 8v 2001. god. Do pre mesec dana u njemu je bio Bosch Silver 390 (ENG) 42Ah, koji je izdrzao 5 godina. Prethodne zime je prvo, a i svako drugo paljenje bilo problem ( akumulator se "ledio"), leti palio bez problema. Pred ovu zimu uzeo sam nov, Bosch S4 420A (ENG) 44Ah, u DelMax-u za 5934 din. Proucio sam taj S4 i on je, kako na Bosch-vom sajtu pise , namenjen bas za taj jaci prvi start. Kod mene je ispod haube i dalje ona plasticna kutija za akumulator i on odgovara za nju. Moja preporuka Bosch S4 420A (ENG) 44Ah, malo zbog cene a malo i zbog iskustva.
  15. Poslusao sam savet koji je objavio PLAMENI jos 2013. godine. Uradio sam pre tri meseca, skoro sve kako si naveo sa silikonom Victor Reinz i bez kilo kljuca dotegao. Poklopac sam oprao benzinom, ne cetkom za kosu i bez smirglanja, mislim da je dovoljno oprati masnocu benzinom i za sad je stanje normalno (bez curenja). HVALA PLAMENI. stanje pre stanje posle
  16. Pre otprilike mesec dana zamenio sam oba prednja diska, METELLI kupljeni u Delmax-u, 2300 oba, i plocice BOSCH koje sam imao od ranije. Nakon toga svako skripanje i zvukovi prilikom kocenja, ili laganog kretanja su nestali. Stari diskovi i plocice bili su istroseni (pojedeni) do pola. PROBLEM RESEN.
  17. Brusio sam gornje ivice diska brusilicom, da je pred zamenu to je sigurno kao sto rece Markobgd. Ovaj auto mi sluzi za gradsku voznju, inace imam i drugi, pa sam probao da otklonim problem po principu sam svoj majstor.
  18. Vazi GILE pokusacu da gledam problem i sa te strane mada vozio sam Punto kod par majstora i oni nemaju neku ideju, jedan je rekao da je mozda ZGLOB u pitanju. Nisam dirao taj zglob ali me interesuje da li moze i to da bude uzrok pomenutog zvuka koji nervira. Opet napominjem da se zvuk javlja i PRILIKOM LAGANOG KRETANJA IZ MESTA, BEZ SKRETANJA. Skidao sam točkove i pločice, brusio vrhove diskova misleći da je zbog prašine i ništa, zvuk se ponovo javlja.
  19. Zdravo Milos1989, kod mene se isto desava prilikom ostrijeg skretanja (ili pri polasku iz mesta) cuje se zvuk, IZ PREDNJEG DESNOG TOCKA, ako si na to mislio. Opis zvuka je kao neko struganje, ali ne znam ni ja sta mu je.
  20. Pre skoro mesec dana, kako bih resio ovaj problem, naprskao sam papucicu kvacila "WD SPEJOM" tako da je zvuk prvih 10 dana nestao a sada se cuje ponekad. Ja sam delimicno resio taj problem (mozda privremeno) i zadovoljan sam. Preporucujem ostalima clanovima da probaju ovaj nacin ukoliko je u pitanju samo skripa papucice, ali ako su problemi drugacije prirode, tipa lufta ilil visine pedale obratite se strucnom majstoru ili resite problem po predlogu MILANA-JTD.
  21. Nakon letnje vožnje, pole pređenih 100 km auto putem, kada sam ušao u BG sa češćom upotrebom kvacila na mom Puntu 1.2 2001 god. pocinje skripa papucice zabrinjavajuce bučno. Koliko sam ja pretrazio, na forumima i kod vise mastora, to je izgleda normalna pojava na Puntu, zbog velike zarejanosti gumice, tako da ću i ja danas probati sa podmazivanjem WD-om.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...