Jump to content
FAS Goran

fiatbravoo

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

About fiatbravoo

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

701 profile views
  1. Pa nemam pojma,kazu ne valja da se stavlja polovan..a i u tom slucaju morao bi majstor samnom da gleda parametre
  2. samo gde to da proverim,a da mogu da vratim protokomer ako nije do njega? Mislim u koji servis da idem? Da kazem samo ovo. Ne sumljam ja u "GORANA"i njihovo znanje ili strucnost,samo me malo buni ta turbina koja sigurno nije savrsena,mada u voznji ne pravi nikakve probleme,lepo ide auto,dimi u granicama normale kada se potopi nista strasno. I rekli su mi,da mozda nije do turbine,to sto malo zadimi pri prvom paljenju,ali da je svejedno radim.
  3. Jesam,rekli mi da je turbina..kazu ima lufta, pa verovatno pusti malo kap ulja kad se ohladi i nema dovoljan pritisak. Sad ne znam da li to ima veze sa vrednostima protokomera, koje je pokazala dijagnostika?
  4. Jel moze pomoc? Fiat bravo 2008,1.6,105ks mjt. Auto ide dobro,u leru miran,jedino sto malo zadimi pri paljenju, posle duzeg stajanja(5,6..sati)belo-sivi-plavi dim par sekundi. Samo pri prvom paljenju,kad ugasim auto i odma opet upalim nista,nema dima sve ok. Na dijagnostici ovako: trazena masa zraka-1199mg/ubrizgavanje, izmerena nasa zraka-296mg/ubrizgavanje.kada dodajemo gas u leru,trazena masa zraka se ne menja,dok izmerena raste.Majstor kaze protokomer ne valja,skinemo stavimo ispravan od alfe 159 majstor kaze to je to odgovara,opet isto na dijagnosticu.. sta vi mislite??
  5. Meni na dijagnostici prikazuje ovako: trazena masa zraka-1199mg/ubrizgavanje, izmerena masa zraka-296mg/ubrizg. Fiat novi bravo,1.6 105ks mjt,2008god. Auto ide dobro,u leru miran,samo prvo paljenje zadimi malo vise,belo sivkasti plavkasti dim, par sekundi i to je to. Da li je protokomer problem?
  6. Znam za taj kontakt,nego mislio sam da mogu da se dogovorim sa Goranom,zato sto ni sam ne znam kad mogu da dodjem, posto cuvam dete,a tu nema pravila
  7. Naravno da jesam☺ kome da se javim da zakazem, da li treba da napomenem da sam sa foruma?
  8. To je "vrzino" kolo A da li vi možete,da uradite nešto više po tom pitanju? Neka dijagnostika ili podešavanje parametara,softvera,mape..ili šta god treba? To je "vrzino" koloA da li vi možete,da uradite nešto više po tom pitanju? Neka dijagnostika ili podešavanje parametara,softvera,mape..ili šta god treba? Da, bio sam na dijagnostici,sad ne znam koliko su stručni u tom servisu,njihova dijagnostika pokazuje da je,tražena količina vazduha u leru 1.195 nekih jedinica,a da prolazi nekih 330 tih jedinica. Stavili smo novi protokomer za probu,ista očitavanja,kada dodajemo gas u leru,tražena vrednost se ne menja a trenutna raste sa pritiskom na papučicu gasa...
  9. To sam potpuno zanemario..2008,1.6,105ks mjt,prešao 177,500km po cajgeru a po dijagnostici 174,300km. Isključen dpf spftverski i fizički odstranjen,egr samo softverski,u septembru prošle godine.
  10. Gorane,posle svakog dužeg stajanja(5+sati),samo prilikom paljenja izbaci,belo plavi dim. Ulje ne troši,rashladnu tečnost takodje,auto lepo ide,po predhodnim postovima rekao bi da su ventili..? Sta vi mislite? I ako jesu, kolika je cena zamene gumica?
  11. Jel može savet(pomoć)? Auto mi kod paljenja prilikom dužeg stajanja,baca belo-plavičast dim,koji traje 2-4 sek.i posle ga nema ni u vožnji ni u leru. Radio sam reparaciju-štelovanje dizni kod "moravčevića". Ne troši ulje,barem se ne primećuje,na meraču uvek isti nivo. Lepo ide,prima lepo gas.. sta da radim?
  12. I koji servis mi preporucujete u bgd.da odvezem auto na proveru ili iz kog servisa da pozovem majstora ,da pogleda auto na licu mesta? I da li je,1.6 u i realnim uslovima eksplotacije ekonomicniji od npr. 2.0 motora?po fabrici jeste,zato pitam u realnim uslovima?
  13. Znali neko kako se pokazao 1.6 120ks,manuelni ili automatski menjac, u delti? Nisam neki zahtevan vozač,vozim bravo 1.6 105ks mjt,i zadovoljan sam voznim karakteristikama. Pitam zbog odrzavanja,potrosnje i zbog tog automatskog menjaca,da li pravi probleme,da li se oseca kada prebacuje u visi stepen prenosa?
  14. Znali neko,kako se pokazao 1.6 120ks automatik u delti? Sutra idem da pogledam nekoliko delti,zbog kupovine. I u koji servis u bgd. mi preporucujete da odem na kontrolu vozila,ili iz kog servisa da povedem majstora,da pogleda auto na licu mesta? Hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...