Jump to content
FAS Goran

ficoman

Members
  • Content Count

    149
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Tužan
    ficoman reacted to knezevic76 in Covid-19 aka Korona virus   
    Problem je što ovaj virus utče indirektno i na pacijente koji ga i nemaju. Dakle, mi smo ostavili dete u institutu za majku i dete, zatim je ono prebačeno u urgentni a zatim u tiršovu. Od momenta kad je ostavljeno u IMD mi nismo mogli nikako da ga vidimo i da bude barem majka sa njim. Mere predostrožnosti su ogromne. Lekara nema dovoljno, i ono što ih ima gledaju da ne budu svi odjednom u bolnicama da se ne bi zarazili. Preko veza i vezica se dovijamo da bi saznali stanje deteta. Naravno, na info telefone se javljaju i daju nam informacije, vrlo profesionalno sa njihove strane, al nije to isto kao kad je i roditelj u pratnji deteta. Naše dete je životno ugroženo (nije corona) i ne daju nam da budemo sa njim. Ne mogu vam opisti kroz šta smo sve prošli i uradili da bi ga majka videla na SAMO pet minuta. Sve zbog corone! I pored njegovog teškog stanja, morali su mu raditi test na coronu kad je prebačen u tiršovu i čekali se rezultati da bi išla dalja procedura. Sve je to mučenje, odlaganje i za dete i za roditelje. Moram napomenuti da navedene ustanove deluju "pusto" što je i logično i da lekari daju sve od sebe.
    Sebija je došla dotle da još samo PAR vrhunskih lekara, hirurga, profesora da ode, mi smo najebali, jer bukvalno neće imati ko da radi sa teškim i komplikovanim slučajevima.
  2. Hvala
    ficoman reacted to jevtic_ognjen in Lancia Nuova Ypsilon   
    Čekam
  3. Hvala
    ficoman reacted to zunto in Covid-19 aka Korona virus   
    Kao bivsi pripadnik 63.-ce brigade i nacelnik padobranske ambulante, sada grudni hirurg K.C.Nis,ukupno nas je 28 u crloj drzavi, javno apelujem na sve ovde, slusajte sta predlazemo. Na mestim gde treba jos uvek ima strucnih ljudi. Batu Tiodorovica i niemu slicne necu komentarisati,medicinske analfabete bile i ostale.. Od pocetka ovog sranja 4-cu pozitivnih sam operisao, 11 mojih kolega je inficirano, koleginica ginekolog umrla,jos cetvoro kolega u Srbiji je na respiratoru.
    Ovde pojedinci palamude o svom licnom komforu. Da li je vam je dovoljnoa informacija da bi se pojedinci dozvali pameti, da su dva pacijenta,1979 i 1977 na respiratoru,ne desava se tamo megde,vec ovde kod nas.
    Da bi docarao kako je u ovom skafanderu, predvidjeno vreme nosenja max 4 h, odmor 6 do 8.
    Ja ga nosim u proseku 2 do 3 x nedeljno, zamislite kako je tehnicarima i sestrama, mojim kolegama koji moraju da nose vise od ovoga.Mi,koje ne vidite na televiziji, mi koji se ne eksponiramo, mi koji pre svega volimo a potom znamo svoju struku u prste, mi nosimo sistem. U 80 posto slucajeva mi se slusamo jer oni znaju da ako krenu da se prave pametni, da cemo okrenuti cunak i onda ode sve u q-ac. Shvatite, meni je ovo svaki dan, donosim odluke o kojima necu da pricam, dileme sa kojima ne zelimm da se iko od vas susretne, da li ce neko da zivi ili ne. Radimo a ne znamo ni sami koliko. Molim sve vas ovde ispostujte minimum, ne dovodite u pitanje odluke o sajmu ili slicnim kapacitetima. Nismo mi Srbi ove mere izmislili vec Kinezi. Ima ovo i politicki pozadinu koju ne podrzavam ali nju stavite sada u drugi plan.
     

     
     
  4. Like
    ficoman reacted to alaala in 2007. Lancia Thesis limited edition   
    Pozdrav drugari,
     
    Posle Lancia delte predstavljene ranije
    Bilo je malo eksperimentisanja sa drugim brendovima, ali vratih se Lanciji i to Thesis
     
    Model je 2007 godiste, takozvani Limited edition 2007, mada zvaničan naziv je Limited centenario elegante. Ono što ga razdvaja od 'obicnih' thesisa jeste boja karoserije grigio Rossini kao i boja kože enterijera. Tako je felne 17incha ranjene samo za ovu seriju. Centenario sportova je crni Thesis sa crvenim enterijerom i onim prelepim 18incha felnama, koje sam nabavio za letnji set;)
     
    Motor 2.4 mjtd sa 185 konja je prvi EURO4 mjut, inače identičan sa 2.4 mjtd od 200 konja u 159 ili cromi. Sve pase, od Dizni do turbine. Sem nosaca motora koje je nove muka naći a polovne već dosta lakše.
    Ono što je možda najveći problem ovog modela uvek bio jeste automatski menjač. Aisin 55-50 po meni ima fabrički grešku, odnosno greška je što je proizvodjac naveo da je menjač  sealed for Life, tacnije da mu me treba zamena ulja i filtera. Od toga proističe da hidro blok strada prvi, potom i čaura i wandler i to je to ceo menjač je mrtav. Ja samo stavi drugi iz thesis 2009 sa 130k pa ćemo da vidimo dokle će:) Redovno menjanje ulja bi treba da predupredi stradanje menjača.
     
    Generalno auto je nešto sasvim posebno. Kao što se može videti na slikama:) treba uvek još nešto srediti ali to je ceh retkog i nesvakidašnjeg kao što je Thesis.
     



     
     
  5. Like
    ficoman got a reaction from silenci in P: 2010. Lancia Musa, 116.989km, 1.4 16v Swiss edition   
    Nove slike
  6. Like
    ficoman got a reaction from neshaoct in P: 2010. Lancia Musa, 116.989km, 1.4 16v Swiss edition   
    Cena za forumaše 3500 eura.
     
  7. Like
    ficoman got a reaction from horvat in P: 2009. Lancia Musa 1.4 16v, 76.133km, Swiss   
    Lancia Musa, poslednje genereacije, proizvedena 09/07/20019, uvežena kraj 2019.
     
    Ono što nije na PA, je sledeće. Birao sam pri uvozu, km ili kvar. Kvar se reši, a km, ostaje ista i ako na tabli nije ista :). Ovaj automobil je imao dve mane. Prva je menjač, zamenio sam odgovarajućim od Fiat idea isti tip + nov ulje Tutela Matrix. Druga mana je kada sam proveravo broj sasije video sam da imam vlaznu izolaciju kod suvozačevih nogu. To sam rešio zamenom  plastike ispod prednjih brisača, guma koj leži na šoferšajbni je propala i tu je pustao vodu, koja se tako slivala.  Ostatak je u nastavku teksta.

    - Primerak u odličnom stanju što dokazuje broj kilometara 76133 (pogledati servisnu knjižicu), održavana u dva servisa. Prvi je www.schwallersa.ch, a drugi Garage du Haut Lac www. idealauto.ch, gde je i uradjen poslednji servis polovinom 2019. Ovo pišem iz razloga sto želim da se uverite u verodostojnost servisne knjižice. Mnogo prodavci daju na značaju i crvenoma pečatu. Primetio sam da je kaiševi promenjeni, što se vizuelno primetiti po tome što se vidi oznaka dela na samom kaišu, ulje je svetlo braon, što je znak da je servis skorije rađen.
    - Spoljašnost automobila ima par sitnih ogrebotina što se vidi na slikama, na zadnjim desni vratima se vidi blaga korekcija, središnji deo (prostor između kvake i donjeg dela vrata/lajsne), peta vrata imaju malo ulegnuće.
    - Automobil poseduje parking senzore, senzore automatskog paljenja svetala i senzore za kišu, led zadnja štop svetla.
    - Gume zimske Pirelli iz 2018 godine. koje su vizuelno i po dubini šare kao nove. Postoji opciono mogućnost posebne kupovine, letnjeg seta sa fabričkim alufelnama, koje su takodje bez ikakvog oštećenja, a gume su sposobne za minimun jos dve sezone.
    - Unutrašnjost vozila je očuvana, postoje orginalne patosnice, imate komande na volanu, a naznake trošenja sedišta ne postoje. Volan je kožni i ima komande na volanu, tempomat, treba da naglasim da nije dubinski opran.
    - Posedujem dva ključa (oba pale automobil),  na poslednjoj slici gde je i servisna knjižica kao i kod kartica.

    Broj šasije vozila je ZLA35000001167000, a na ovom sajtu www.eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE&KEY=STARTUP možete proveriti sve fabričkim podacima o vozilu.

    Cena je 3500.
     
    https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15726999/lancia-musa-svajcarska
     






     
     
  8. Haha
    ficoman reacted to Danilo1 in Alfa Romeo 159 SW by IrenaHGT & neshaoct   
    "platite clanarinu i Alfa ce mi biti jos bolja "
  9. Hvala
    ficoman reacted to mj12 in Lancia Musa   
    Pozdrav svima,
    nov sam na forumu i planiram kupovinu Lancia Muse najvise iz razloga sto mi se smucilo da jurim delove i majstore koji znaju svoj posao, a racunam da je ovo je Fiat pa je mnogo lakse. Ono sto me zanima koliko je pozdan automatski tj.robotizovani manuelni menjac kod Lancia Muse (D.F.N ili Dualogic) i kako se pokazao u voznji? Ko jednom predje na automatski tesko se vraca na kvacilo.
     
     
  10. Like
    ficoman reacted to Flex in Fiat Punto mk.2 1.2 16v - problem sa paljenjem   
    Odnesi taj aku da provere i napune pa vidi kakvo je stanje. To ti je osnovno.
     
  11. Like
    ficoman reacted to Axic in Punto 1.3 MultiJet 2005 Mk2.b   
    Mislim da možeš sam ovaj prsten da sredis. Skini te inbus,torex ili koji su vec srafovi koji ga drze pa sam to lepo osmirglaj i prefarbaj nekim sivim sprejom.
    Rucicu mozes slobodno da uzmes pa ces kod nekog tapacira koji se bavi presvlacenjem odraditi to za najvise 10€  jos kad bi volan i rucicu u isto vreme uradio to bi bilo vrhunski.
    Eto,sam si napisao sta bi bilo kad bi metno skorpiona 
  12. Hvala
    ficoman reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Aha a to kako ih varam ti najbolje znas jel da? 
    Ja se ovim poslom bavim 17 godina i sad ti znas da ja varam jer te neko zajebao u zivotu pa su svi prodavci isti? 
    Daj dokaz za tvoju tvrdnju pa onda piskaraj da bi tvoja bila zadnja. 
    Zao mi je samo sto nemas dokaza i pojedi se ziv zbog toga. 

    @danijel55
    Ne moras i ti pokazivati nivo jer vec sam bar 16x objasnio za eksperiment koji je tad odradjen radi vas a ne zbog mene. Pre 7-8 godina je to bilo i sta sad? To je sad reper iako sam javno objavio? Pa ko bi to javno uradio da svi procitaju i vide i svesno isao na svoju stetu? 
    Ne proradi kliker da je to uradjeno namerno da se vidi sta stvarno danasnji kupac zeli? 
    Eksperiment je uradjen da vidite sta u stvari volite da kupite, zakljucan je pod kodnom oznakom N1H1 i nikad vise nije ponovljen jer nije bilo potrebe za tim. 
    uostalom da je drugacije za ovih 7-8 godina od tada bi negde neko nesto napisao jel tako? 
    Na vasu zalost nemocni ste jer ipak Dule 021 radi posteno i prodaje korektne automobile pa ga nemaju razloga pljuvati po forumima.
    A vi, jedva bi docekali da se to desi?
     
     
  13. Like
    ficoman reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    E evo vam dokaza koliko vi ne citate i ne shvatate  sta ja pisem.
    Da si citao  kao sto nisi tj jesi ali ne moze to da udje u glavu, jer je takva situacija u Srbiji i ako ste primetili sve vise ljudi  na pesackim stazama ide kontra stranom, skontao bi da ja ne uvozim automobile nego ih kupujem ovde u Srbiji od velikih uvoznika. Objasnio sam vec  moj sistem rada i samo tako uspem da uzmem dobre automobile.
    Drugo,da li si ti primetio ovde na oglasima da sam ja okacio vise automobila i da uglavnom imaju preko 200k km pa cak i 311 kao onaj BMW 520d?
    Jel ti ne vidis  da se to debelo razlikuje od onog o cemu trenutno pisemo a neki lupaju gluposti?
    Oisemo o kilometrima od 150k km i to onih pravih  i da covek kad bi uvozio takva kola bi ubrzo propao ako radi sva takva kola jer jednostavno konkurencija sa smanjenim kilometrima bi ga unistila. 
    Znaci mora da ima i one  sa vise km koji su u nabavci povoljniji pa samim tim i u Srbiji i tako ce da ga proda.
    Ja u gomili automobila  uzimam one koji vrede  a vec sam napisao da stigne ponekad i 5-6 kamiona sa 50-60 automobila i da ja ne kupim ni jedan jedinstveni jer  su uglavnom krsevi a oni kji vrede ponekad budu preskupi i mene tu nema.
    Evo primera od pre 20-tak dana.
    Ponudio mi je uvoznik perfektan Stilo 1,6 16V 2005 sa originalnih 100k km a koji je bio u dolasku. Ja sam ga rezervisao iako nisam dobio cenu ali gledajuci oglase  cena je izmedju 1500 i 2000 i ja sam unapred  nekolicini ljudi nudio ovaj Stilo za 2000 i generalno niko nije odreagovao jer im je bio skup ali ajd sacekacu cenu pa da vidim da li cu moci da budem i povoljniji. Dosao Stilo i zaista sem par sitnih grebiva na zadnjem braniku nema  sta da mu se zameri a enterijer je u stanju kao da je presao 20k km. Cena prava sitnica 1950€ i gde sam tu ja? 
    Odustanem jer nema matematike a to mi je potvrdilo i tih 3-4 potencijalna kupca koji nisu odreagovali na cenu od 2000 iako su videli na slikama da auto izgleda  izuzetno  dobro i ima ful servisnu knjizicu a takodje i po proveri po tablicama se sve uklapalo.
    Dzaba ljudi sta vi pricate i pisete kad eto dokaza sta volite da kupite.
    Puno vam je 2000 za auto sa 100k km ali cete vrlo rado da kupite onaj sa 300k ili vise smanjen na 180k km za 1500-1600.
    E zato znam  o cemu pisem kad vas ovde prozivam jer ja to dozivljavam evo 16 godina i gledam kako jedno pisete a drugo radite.
    Sto je najgore ne desava se to svih ovih godina  u tolikoj meri ali poslednje 3 su neverovatne.
    Hocete jos primera?
    Evo jos jednog od pre neki dan.
    Imam motocikl Suzuki SV650S 2007 u top stanju jer ima svega 11k km a pritom je i iz svajcarske koju cenite.
    Na oglasima je cena 3400 i pre neki dan zove lik  i pita koja je poslednja cena i ja mu rekao da da ponudu i on pocne da se pravda kako se to tesko prodaje i tako te gluposti i odvali 2800. Leb ti biiip spusta cenu 600€ na vozilu od 3400!!!!!
    Samo sam mu rekao da ga sam uveze za te pare sto ce biti nikad jer nisu preko bas tako sisali vesla.
    Ono sto je cinjenica za inostranstvo je da se pojavi s vremena na vreme bas povoljan primerak ali vi do njega nikad necete doci jer tamo postoji dezurna ekipa  srba,hrvata,bugara,rusa,turaka koji takodje prate te oglase i kako iskoci takav oglas oni odmah zovu i kupuju taj auto a dok vi dodjete iz Srbije  tamo to je citava vecnost jer u ovom poslu  brzina je vrlina.
    Tako nudim nekim forumasima koji takodje istrguju ponekad neki auto i kazem im da brzo reaguju jer ima ostalih koji  takodje mogu da uzmu takav auto i oni nenavikli na ovakv posao i brzinu zovu posle dva dana da kazu da hoce da uzmu taj auto. I ja im samo kazem  da se auto prodao jos onaj dani zasto nece da slusaju kad im kazem da moraju brzo da reaguju.
    E tako neki ovde sede na usima kad ja nesto kazem tj napisem i nece da prihvate surovu istinu u koju sam daleko upuceniji od velike vecine.
  14. Hvala
    ficoman reacted to Dule 021 in Koliko može da se spusti cena polovnjaku / novom autu?   
    Pa eto cisto da vidite da u ovom poslu ne cvetaju samo ruze i da moze lako da se desi i pusenje.
    Nesho ne znam sto si se naostrio tako na zaradu prodavca?
    Kao prvo da bi neko nesto prodao mora da ceni vise da bi spustio na zeljenu cenu pa tako ako je taj trazio 4500 onda je hteo da spusta cifru jer niko od vas pa i ja nismo nikad prodali auto za cenu  koju smo okacili na oglasu jel tako?
    Drugo ,mogao si da procitas da je to bio uvounik na veliko a tu se zaradjuje  100-200€ na autu i ako je on hteo da zaradi vise  jer mu se nije pojavio prodavac koji bi kupio njegov auto,morao je da stavi oglas za taj auto i pojavim se ja  a on srecan spusti mi odmah cenu na onoliko koliko mu je odgovaralo da uzme na brzinu. Cak sta vise  kasnije se ispostavilo da je on na tom autu pukao jer je racunao da je to Seat Ibiza 1,9TDI a ne Ibiza Cupra koja je drasticno skuplja pa je na kraju ,kako mi je rekao,i pukao nekih 30€ ali to i onako necete verovati jer i ovako  vam je virus usao u glavu i ne mozete da shvatite cinjenicno stanje.
    Uostalom u ovoj drzavi je sve gore iz dana u dan sto govore i protesti po gradovima Srbije plus  od vrmena kad si ti kupio Alfu je proslo koliko i zarade su sve tanje i tanje. Pa jbt ja sam prodao pre neki dan Picaso 2004 u lepom stanju za 2000€ i to me je nazvalo dvoje ljudi za mesec dana i hoces da mi pricas bajke? 
    Grand Scenic  2006 1,5 benzin sam dao za 2500 samo da ga ne gledam u dvoristu jer mi je stojao 3 meseca i svega dva poziva sam imao za njega na cenu od 2800. Ajd ih ti uvezi pa prodavaj za te pare koje mislis da se zaradjuju pa da vidimo hoces li uspeti.
    I samo da znas  ne zarade na svakom autu koji su dovezli na kamionu!
    Ove sto su dobri prodaju nama trgovcima jer i hocemo da ih kupimo,neki ostanu jer su bili onako i na njima izvlace pare a oni sto su losi obicno im ostanu pa moraju da uloze u njih i dok to urade obicno budu i u minusu. Suma sumarum zarada po kamionu im bude oko 1600-2000€.
    E sad ajde ti ulozi u kamion i imaj mooda da ulozis toliki novac i da odes preko i pokupis  te lesine pa onda pricaj o necijoj zaradi.
    Nisi u ovoj bransi pa ne shvatas  kako je ovo krvav posao.
     
  15. Hvala
    ficoman reacted to jevtic_ognjen in Lancia Nuova Ypsilon mk.4 (2011-2018) - saveti, iskustva pre kupovine   
    Evo iz prve ruke posle duze vremena 
     
    Moja je klasican benzinac 1.2, devojka i ja vozimo auto svakodnevno, ture su nam od 20 do 50km, za 5 god presli smo 110 000km....zadovoljan sam autom, nije veliki trosadzija (gume/servisi...), motor je slabasan ali i jeftin i nije veliki potrosac u proseku izmedju 6-7litara grad na magistrali izmedju 5-6litara. Brzine su nekako duze u odnosu na Pandu ili Punta sa tim motorom, kao da ima manje snage, trazi zalet kao i svaki mali motor mada ima 9ks vise, nema osecaja da je nesto jaci. Voznja je dosta udobnija od ova dva pomenuta, nije sportas vec za umerenu normalnu voznju.
    Enterijer meni jako lep, zvucna izolacija je odlicna, audio sistem sasvim ok, tabla na sredini fenomenalna stvar i rucica menjaca koja je podignuta...da napomenem imamo psa kojeg svakodnevno vozamo, sedista i ostali delovi trpe sve, cini mi se da je dobro uradjeno, mesta u gepeku taman za vliki kofer, nama je jedini auto pa ga koristimo za sve, na auto putu najcesce vozim 120-130km/h i normalno podnosi bez velike buke i muke u toj brzini, tada trosi izmedju 6-6.5l.
     
    Od mana meni smeta plastika-oplata izpod zadnjih tockova, ima produzen deo ispod sajtne i obe su mi strane pukle kako uhvati led i sneg, moram da kazem da je na 90.000k m tacno na veliki servis crkla vodena pumpa...programirana  Menjane su kocione plococe, solje amortizera i to je sve van redovnog servisa. Imao sam problem sa nekom instalacijom zadnjih grejaca, kada ih upalim zadnji brisac jedva radi, reseno je to veoma jeftino, rucica zmigavaca (ablender) kada se vrati posle upotrebe ugasi svetla, u servisu su rekli da se menja ceo deo ali sam uspeo da nadjem elektricara koji je to sve ocistio i sredio za 20e i u zadnje vreme pedala gasa koja mora da se zameni. Posto smo resili da auto ostane jos par godina kod nas nadam se da ce dobro sluziti, za sada sam zadovoljan, nadam se da ces i ti biti 
     
    @DelPiero
  16. Like
    ficoman got a reaction from Nikola 1.6 in Fiat 500 / 600 & Zastava 750   
    Nije to isti forum, nacionalnaklasa.net više ne postoji, to je bio projekat clanova udruzenja Nacionalana klasa, udruzenje ljubitelja fića.
  17. Hvala
    ficoman got a reaction from neshaoct in Fiat 500 / 600 & Zastava 750   
    Nije to isti forum, nacionalnaklasa.net više ne postoji, to je bio projekat clanova udruzenja Nacionalana klasa, udruzenje ljubitelja fića.
  18. Hvala
    ficoman reacted to Pluto in P: Fiat Sedici 1.9 JTD 120KS   
    "Strpljen-spašen."
  19. Like
    ficoman got a reaction from dekirs in Fiat Panda 100HP Rossonera   
    Ovo je panda 100hp, iz Svajcarske
     

  20. Haha
    ficoman got a reaction from Ivan in Fiat Panda 100HP Rossonera   
    Ovo je panda 100hp, iz Svajcarske
     

  21. Hvala
    ficoman got a reaction from neshaoct in Fiat Panda 100HP Rossonera   
    Ovo je panda 100hp, iz Svajcarske
     

  22. Like
    ficoman got a reaction from bane000 in P: Delovi za Bravo, Croma,GP, Stila, Alfu 147, 156...   
    Hvala, to je od GP, samo 2010 god. Resio sam problem.
  23. Hvala
    ficoman got a reaction from milan-jtd in Opel Meriva A 1,7 CDTI 74kW   
    Cestitam, imao sam isto Merivu uporedo sa Zastavom 10 i zadrzao sam auto koji poznajem od prvog kilometra.
    Meriva je odlican i funkcionalan automobil. Ukoliko nemas zadnji naslon za ruku, mogu da ti poklonim. Imam takodje set alu felni, ali to nije na poklon

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...