Jump to content
FAS Goran

kreator

Members
  • Content Count

    560
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by kreator


  1. Može da ih puni ali bi trebalo da ih puni duže vremenski u odnosu na akumulatore manjeg kapaciteta.

    Isto ti je to ,svi su 12 volti.Kod punjača je bitna sama regulacija punjenja tj sa kolko ampera počinje punjenje i sa kolko završava .

    Isto tako sa kolko volti počinje da puni  sa kolko volti završava.Ameraža ne bi terbala da bude veća od 5 a.

    Većina loših punjača sve to radi sa malo voltaže tj uštrojen punjač do određene voltaže i amperaže.

    Takvi punjači nisu nikad spsobni da do kraja odrade punjenje.Kvalitetni punjači imaju ručno određivanje amperaze i voltaže ali su dosta skupi.


  2. 13 hours ago, mitros said:

    Raspravljamo i o tome da li se accu sa S/S moze puniti obicnim punjacem ili treba poseban. Misljenja su podeljena,cak i u servisima i prodavnicama.Ja sam moj S/S napunio sa obicnim punjacem kao i godinama pre toga i nista ne fali...:rolleyes:.

    A šta može da mu fali.Struja je struja kao i određena amperaža.Cela fora oko punjenja je da li nekom akumulatoru smeta punjenje sa većom strujom i amperažom ili nižom. Zavisno od akumulatora šta mu više odgovara.


  3. Dok su Ameri bili kolko tolko  se vodilo računa o zagađenju.Znam da je zaštita na radu bila rigorozna.Nisi mogao da uđeš u krug fabrike bez zaštitne opreme.Mnogi su otkaze dobijali

    zbog alkohola i ne poštovanje mera bezbednosti na radu.To znam jer mi drug radi godinama tamo.Nije se šljaka rasturala po okolini i sl.Od kad su KInezi preuzeli usledila je katastrofa.

    Postoje ogromna brda u okolini koja su nasipana otpadnom šljakom koja sadrzi brojne otrove a pri tome je i radio aktivna.O prašini da ne pričamo.Ja živim vazdušno nekih 4-5 km od železare mozda i manje a često prolazim kad idem prema Požarevcu.Sve to gledam.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...