Jump to content
FAS Euroauto Goran

mlnmnc

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mlnmnc

 1. Imam sličan problem sa Fiat Puntom, samo što kod mene se čuje to neko škripanje dok je hladan motor bez obzira da li stiskam kvačilo ili ne. Posle nekoliko minuta vožnje prestaje taj zvuk..
 2. Kako da uključim zadnji brisač a da ne prska? Fiat Punto 2, 2002.godište je u pitanju.
 3. Bilo je od pomoći svakako. I hvala na tako iscrpnom odgovoru Dakle, malopre sam došao od majstora i ispostavilo se da je jedan kabl od svećice bio malo pregrižen, verovatno od miševa. Majstor ga je zalepio trakom i sada ne da vuče nego lepi za sedište Ali me je ipak posavetovao da promenim sve kablove, što ću i učiniti. Hvala svima na odgovorima, i pozdrav!!!
 4. Sad sam ga vozio malo duže i primetio sam da mi "štuca" samo kada je hladan. Kada se posle zagreje nemam tih problema...
 5. Kupio sam te i postavio ih i sad mi se na momente uključuje check engine, koji mi se nikad nije uključivao od kad imam auto a to je od 2013... A štucanje kad treba da ubrza iz manje brzine u veću se i dalje nastavlja, sad još gore nego sa starim svećicama...
 6. Do sada sam imao Denso XU22EPR-U, koje sam platio 580 dinara po komadu. Koje su bolje, Denso ili NGK?
 7. Koje svećice da kupim za auto iz potpisa? Prošli put sam ih menjao 2018. zato što mi je štucao auto, nije lepo vukao i prilikom zamena svećica taj problem je nestao, ali sada se ponovo javio... Šta predlažete, dao bih i koji dinar više samo da budu kvalitetne. I da li nakon 3 godina moraju da se menjaju svećice ili sam ja naleteo na neki krš?
 8. Pitam zato što od kad sam kupio auto, a to je bilo 2013. nisam niti menjao niti dolivao ulje. Da li ono može za ovih 8 godina, barem koliko je auto kod mene bio, da izgubi kvalitet?
 9. Da li bih trebao da dospem još ulja ili je ovo dovoljno? U pitanju je auto iz potpisa.
 10. Izgleda da je do alternatora, tj. da on ne puni dobro. Uključio sam auto, uključio klimu, svetla oborena + duga, city servo, radio, grejač što greje zadnje staklo, sva četiri migavca i kada sam postavio unimer, očitao mi je 11,7V koji su se polako povećavali do 12,5V a možda bi još više ali ja sam posle nekih deset minuta prekinuo, a pre nego što sam ga upalio bio je na 12,07V.... Koliko bi me koštala popravka kod majstora?
 11. Proverio sam punjenje, to je ok, nekih 13,9V mi je prikazivao unimer dok sam sve živo uključivao. Kako to da ispravim ako je pogrešno?
 12. Da li bi trebao nov akumulator da se prazni posle nekoliko dana nevoženja na kratkim relacijama? Primer, danas sam ga vozio 10 minuta, pa posle nekoliko dana opet.
 13. Dešava mi se da kada vozim auto pa ga ostavim jedno tri, četiri dana, posle toga neće ni da zavergla. Nov akumulator sam kupio pre jedno 3-4 meseca, mada ne sumnjam na njega. Da li se ovom metodom može ispitati da li akumulator vuče struju? Za ispitivanje praznjenja ti je potrebno da na unimeru namestis opseg za merenje jednosmerne struje do 10 A ( pise ti A sa linijom i isprekidanim crticama ) i da prikljucak crvene pipalice stavis u prikljucak posebno oznacen sa 10 A. Dobro kad si pripremio unimer onda mozes poceti sa merenjem e sad tu ima caka posto se struja moze meriti kada je vezan redno onda uradi sledece. Otkaci plus klemu na akumulatoru s tim da minus klema ostane vezana na minus akumulatora. Tad ukljucis unimer podesis kako sam ti rekao gore i stavis crvenu pipalicu stavi na plus od akumulatora a crnu pipalicu na plus klemu koju si otkacio. E sad u zavisnosti od toga da li je auto stariji ili noviji tip, kod starijih modela u mirnom stanju bi trebalo da pokaze 0 A jer nema toliku instalaciju i onda ne bi trebalo da ima veliko praznjenje ( ne bi trebalo da vuce struju ) a kod novijih modela je nominalna vrednost praznjenja 0,09 A i to je normalno praznjenje sto se ni ne primeti ali ako je npr 0,94 ili 0,35 ili 1,29 A to je vrlo ozbiljno praznjenje e probaj tipa proveri dal ti vuce radio ili kabinsko svetlo ili svetlo na vratima. Fiat Punto 2, 2002, 16v
 14. Koliko dugo imaš taj akumulator i da li imamo iste Puntiće?
 15. Koji biste mi akumulator preporučili za Punta 1.2 16v, 6 brzina, Sporting, 59KW? Ovaj stari je dotrajao pa bih morao da ga zamenim novim. Da li neki od 45AH ili možda jači?
 16. Zaista se ne razumem u to. Pitao sam majstora koji mi je radio veliki servis, šta da radim u vezi sa tim i on mi je taj aditiv preporučio, zaista ne znam..
 17. Pitam najviše zato što ne vozim na duge relacije, ako nekad i odem malo duže, to je 20 km do grada i nazad. Uglavnom je to vožnja po naselju pa sam zato pitao da li bih trebao preći malo više kilometara da bi taj aditiv delovao.
 18. Kupio sam mu ovaj aditiv za čišćenje dizni, pošto slabo prima gas, ima trzavice tokom vožnje, pa me interesuje kako da znam koliko da napunim rezervoar a da to bude 3/4 kao što piše na ovom uputstvu? I interesuje me da li bih posle sipanja tog aditiva trebao voziti auto neki određeni broj kilometara da bi imao dejstvo taj postupak?
 19. Kako mogu da znam koliko litara goriva može da stane u rezervoar? U pitanju je Fiat Punto 1.2, 2002. godište, 16v, sporting, 6 brzina, 59kW, benzinac.
 20. Ne razumem ovo poslednje 52km... Kako da znam još koliko imam goriva??

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...