Jump to content
FAS Goran

rasko78

Members
  • Content Count

    138
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

rasko78 last won the day on October 8 2023

rasko78 had the most liked content!

About rasko78

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Backi Petrovac

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Thesis

Recent Profile Visitors

1952 profile views
  1. Stiže me već starost, a dok me je stizala, malo i vid pobeže.
  2. Ovaj što visi projekat sam dostavio g. Zeravici u Muzej u Novom Miloševu, zove se Krušik MO 3, pravi srpski motor, nije raden po licenci. Obzirom da ga kod mene ne bi mnogo sveta videlo, dao sam ga tamo. Šest godina sam vijao delove da ga kompletiram, samo nisam nabavio slamu i drvenu kutiju u kojoj je bio isporučivan.
  3. Parkiram pred kuću, komšijske kuće, dvorište... i gledam.
  4. Ovo je projekat Fiat 2100 sa regularnom dokumentacijom i brojevima, a motor je već spreman za ugradnju.
  5. Nažalost, pokazalo se da broj šasije nije dobar, pa sam uspeo da nađem istovetan auto po obliku, ali se zove Fiat 2100, tako da će Zastava da bude donor. Od proleća startujem sa radovima, a za sada skupljam novce i delove. Uz ovaj projekat, može biti da bude rađen i ovaj... Fiat Balila 1936. godište.
  6. Bila je i u Bačkom Petrovcu jedna 603 kupljena na licitaciji carine, ali na žalost bačena u gvožđe, jer se smatralo da istočnoevropski auto, nikada neće biti cenjen. Lično poznajem bivšeg vlasnika, koji ne može da si oprosti grešku. Mislim da je i ova moja 613 izgleda među poslednje dve u Srbiji.
  7. Ovo je moja Tatra 613 , 1979.g tzv. Hromka sa kožnim sedištima. Pozadi se vidi moj Thesis već 8 godina kod mene.
  8. Da li imate informaciju, da li je neki i za prodaju, jer koliko vidim, moraću da nađem i "donora" za projekat? Hvala unapred!
  9. Od tri loša, jedan funkcionalan. Potpuno odgovara anlaser od poloneza 1.5 KW. Dijametri biksni su različiti, ali je uspelo. Sada malo u ilegalu što se ulaganja tiče dok se ne završi ostavina o naknadno nađenoj imovini pokrenuta danas.
  10. Stigao deda Mraz! Fiat- najbolji auto jer i posle 63 godine imaš tržište delova i to novih.
  11. Malo sam prenaglio sa kupovinom klipova, sve garniture su sa oblim gornjim površinama, moguće da sam bacio novce, ako nije kompatibilno. Stupio sam u kontakt sa jednim od bivših vlasnika, koji mi je rekao da je odradio generalnu 97 i od tad nije ni radio po svemu sudeći. Ove nedelje rešavam papire. Ostavinska rasprava o naknadno nađenoj imovini x2, jer je i na saobraćajnoj ime pokojnika, a umro mu je i sin, tako da je snaja naslednica, a već vrlo stara žena, srećom izuzetno ljubazna i voljna da pomogne. Biće posla i za advokata. Ako prevedem na sebe idemo dalje, a ako propadne stvar ide u muzej kao donacija.
  12. Stvarno ne znam, ali na Vikipediji stoji da se pravio i u Italiji i u Jugoslaviji. Najverovatnije je malo protrčao kroz hale sa nešto delova koji su montirani, a stigli u kutijama iz Italije.
  13. Klipovi ove nedelje stižu-4 garniture, dve sa 72mm i dve sa 72,6. Ne znam šta me čeka pa sam nabavio za slučaj da treba i III specijalu, a i za slućaj da dam da se hilznuje na standard. Anlaser je naručen od Poloneza, mislim da su identični, videću kad stigne.Na pp se dogovaramo šta ćemo sa starim-ima 1,5 KW. Automat i bendix su dobri, ali rotor je probio, a ni stator više nije za upotrebu. Najviše me brine enterijer, to sigurno sam neću šiti, a ne znam nikoga ko bi se uhvatio da sašije nove vinilne presvlake i reparirao sunđer- treba nov u kompletu jer auto ima opasan šmek kada se otvore vrata a i miševi su uradili svoje. Verujem da sunđer štima od 1300, ali ima i razlika- prednja klupa je zajednička za vozača i suvozača, a nasloni su zasebni. Inače sam iz Bačkog Petrovca.
  14. Kažu italijanski lim rđa, ali ovaj auto stoji par decenija napolju i opet mu je patos čitav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...