Jump to content
FAS Euroauto Goran

delovionline

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by delovionline

 1. Uzeo sam ELM327 v1.5a. Uklonio sam otpornik 121, napravio prekidač i ubacio svoje otpornike i diode (ima u ovoj temi šema). Sada ima standardnu verziju sa otpornikom 121 i prepravljenu KAda je na 121 onda može da pristupi samo benzinskom ECU, a kada prebacim na 100 onda mogu svemu ostalom da pristupm (osim benzinskom)
 2. Čačkao sam juče i evo nekih detalja koji možda mogu biti od koristi. Preko MES-a kada mu pustim test bobine, na cilindru koji ne radi, on izbacuje varnicu. Takođe, dok auto radi bobina isto daje varnicu. Na autu ne radi četvrti cilindar sve dok se ne zagreje. Da li i dalje da sumnjam na ECU ili bih trebao još nešto da isproveravam? Ne znam da li senzor radilice ili bregaste, loše uzupčenje ili možda neki ventil može da napravi problem samo na jednom cilindru? Razmišljao sam i o čišćenju benzinskih dizni...
 3. Čao ljudi, Mučim muku sa Stilo 1.6 2002god. Imam u svim računarima (ecu, body, dash...) c-can line error U1601. Pored toga muče me razne stvari i pokušavam već neko vreme da otkrijem šta se sve dešava. Na nekom stranom forumu sam čitao da U1601 (CAN ERROR) hoće da se javlja zbog D4 konektora. Ja sam skinuo celu tablu koja se nalazi pored akumulatora, očistio konektore, samu tablu..., ali greška je i dalje prisutna. Dok sam to čačkao naleteo sam na jedan konektor sa četiri žice koji je umotan u kesu i izolir traku. Da li neko zna o kom konektoru je reč, čemu služi i zašto bi ga neko tako umotao?
 4. Ok, vidim da sve ide ka tome. A što se tiče grešaka koje ispisuje na tabli, zašto ih nema u benzinskom i body računaru? Jel se tu ne pojavljuju? Zvao sam pre nekoliko dana Autoelektroniku. Rekli su mi da treba prvo da dijagnostikujem kvar kako bi oni znali šta da popravljaju?
 5. Da ne otvaram novu temu.... Uzeo sam Fiat Stilo 1.6 16V 2002 godište. Prodavac mi je prilikom kupovine rekao da ne valja putni računar, a auto nije hteo preko 3000rpm. Takođe na tabli pali greške EDB. Airbag, EPS i ne radi mu kazaljka za RPM i temperaturu, ali mu sija lampica za temperaturu i lampica ulja. Kada sam skinuo kleme sa akumulatora auto je počeo da ide preko 3000rpm, a greške na tabli su ostale. Posle dva do tri dana jedno jutro nakon paljenja auto je radio na tri cilindra. Komp je prijavio misfire na 4 cilindru. Pored te greške ima i C-CAN line error. U BODY računaru nema grešaka. Auto radi na tri cilindra i odjednom proradi normalno. Menjao sam raspored bobinama, kupio druge svećice, ali ništa. Uvek isti problem. Kada resetujem greške radi mnogo loše, a kada detektuje problem i izbaci misfire tada se malo umiri. Čistio sam sve kontakte, pojačao masu na računaru (pošto je izmešten), očistio mase... Što se table tiče pokušao sam da stavim drugu, pokušao da uradim Proxy alignment, ali ne vredi. Raspitao sam se na više strana i svi sumnjaju u računar, ali ja ne bih da kupim nov a ispostavi se da je možda nešto drugo. Ima li neko ideju šta bih trebao još da proverim pre nego što se odlučim za popravku ili kupovinu drugog računara?
 6. A koji kabl da uzmem ili taj bluetooth, a da će sigurno da radi? Ima li neke veze koja je verzija?
 7. http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Design-HH-OBD-Advanced-MINI-ELM327-v1-5-Black-Bluetooth-OBD2-Car-CAN-Wireless/32232133136.html Negde sam naleteo da verzija 2.1 nije podržana od strane MES, već samo 1.5. Ne znam koliko je to tačno. Šta da kupim od ELM uređaja a da će sigurno raditi sa MES-om (potreban mi je CAN i pristup BODY opciji)?
 8. Ceo dan guglam i ne mogu da skapiram ništa Imam ELM327 BT (ovaj model: http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Design-HH-OBD-Advanced-MINI-ELM327-v1-5-Black-Bluetooth-OBD2-Car-CAN-Wireless/32232133136.html) Lepo mi radi preko aplikacije Torque, OBD Car Doctor i ScanMaster na Androidu. Kada ga povežem sa računarom (Win7 64bit) MES neće da radi sa njim. Na testu mi prijavi sledeće: COMMAND: ATZRESPONSE: ATZ ELM327 v2.1 > COMMAND: ATIRESPONSE: ATIELM327 v2.1 > COMMAND: ATE0RESPONSE: ATE0OK > COMMAND: ATL0RESPONSE: OK > COMMAND: ATH0RESPONSE: OK > COMMAND: ATSPCRESPONSE: OK > COMMAND: ATS0RESPONSE: OK > COMMAND: ATCAF0RESPONSE: OK > COMMAND: ATCFC0RESPONSE: ? > COMMAND: ATCRA 7B0RESPONSE: ? > COMMAND: ATSH 7B0RESPONSE: ? > COMMAND: ATAT1RESPONSE: OK > COMMAND: ATST41RESPONSE: OK > COMMAND: ATBIRESPONSE: OK > WARNING: This interface is not compatible with ELM 327 1.3! Will not connect to any CAN module. Da li neko zna šta treba da uradim i da li išta može da se uradi? Jel treba da uklonim R4 rezistor ili je nešto drugo problem?
 9. Ćao ljudi, Uzeo sam Fiat Stilo 1.6 16V 2002 godište. Auto ima sledeće probleme: - Neće da primi gas preko 3-4000 obrtaja (kao da ima blokadu neku) - Sve lampice na tabli svetle - Ne radi mu pokazivač broja obrtaja i temperature - Nema komunikaciju sa ASR i EDB sistemom - Klima ne radi (ne znam da li ima neke veze sa komunikacijom sa računarom) Auto lepo pali i vuče do tih 3-4000 obrtaja. Malo trese u leru. Na dijagnostici prijavljuje sledeće greške: P1121 - Throttle valve position track1 - Signal high - Fatal - Light ON U1601 - C-CAN line error - No signal - Fatal - Light ON U1600 - Electronic key - No signal - Fatal Greške neće da obriše nikako. Da li neko zna odakle da počnem i šta sve da pregledam?
 10. Vidim da mnogi pišu u ovoj temi i pitaju kojim sprejem bi mogli da očiste klapni i druge elemente pa mi je nešto palo na pamet. Možda treba probati sa sprejevima za čišćenje lanaca na motorima. Oni ne oštećuju O-ringove (ne oštećuju gumu), a skidaju ozbiljnu prljavštinu i masnoću? Zamislite jedan lanac od motora, koji je dobro podmazan, kako će izgledati posle 2 do 3 hiljade pređenih km. A sprejevi za čišćenje istih speru tu štroku dok lanac ne počne da se sija.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...