Jump to content
FAS Goran

momirski igor

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About momirski igor

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    zrenjanin

Previous Fields

  • Garage
    srbija
  1. ne znam to druze . mram pitati majstora kada se vidimo .hvala tebi u svakom slucaju na savetima .pusticu sta sam uradio .
  2. pa drzaci motora su ok. menjao sam jedan gornji pre neko vreme a ostali su ok. sta je krst ? zamajac je ok ali nije bas najsjajniji posto je auto po meni presao sigurno oko 350000
  3. pa majstor koji mi odrzava je radio u fiat delta u beogradu dok su bili za fiat zastupnici. po njemu je sve ok. ima original fiatovu dijagnostiku ali ne znam koliko je profesionalna .radi samo italijane ali opet svi uce dok su zivi ! sta ti znaci ustrisa ? ja kada mu dam gas i do 4000 on uopste netrokira .ovo se desava kada vozim na malim obrtajima na primer u 3 -coj na oko 1500 obrtaja bez saltanja. i nemam osecaj da motor trokira vec samo blago cimanje napred nazad a cim mu dam po gasu kao da se nista nedesava ide kao luda i u 4 i 5 - toj se to nedesava iako je vozim na malim obrtajima ?
  4. a sta mislis da li bi vredelo neko sredstvo za ciscenje dizni da sipam ?
  5. zbog cega mislis da je nesto od toga? da nesto naucim ako nemas nista protiv !
  6. pozdrav .da li bi neko mogao da mi da neki savet . lancia libra 1.9 jtd.u voznji 2,3, brzina izmedju 1500-2000 obrtaja hoce da blago trza .auto ide po meni dosta dobro lepo puni kada stisnem gas ali imam utisak kao da neradi rastereceno . dosada sam vozio benzice pa je mozda to ta razlika . inace upravo uradjen mali servis(ulje,antifriz,svi filteri) zamenjen overboost ventil i creva vakuma od njega,egr zapusen ,menjan senzor obrtaja radilice,zamenjena plivajuca remenica na alternatoru (mozda nisam dobro rekao) ,lamela,korpa i druk lezaj,protokomer ok,map senzor nije nesto prljav,pali lepo i uvek isto ,pri prvom paljenju baci malo crnog dima i generalno malo dimi koliko ja mogu da vidim iz retrovizora .netrosi ulje ,nepali nikakve lampice sem airbega ona sija non stop,katalizator cist i u funkciji. MOZDA SE JA TRIPUJEM ALI VOLIM ISPRAVAN AUTO ! voleo bih da cujem misljenje nekog iskusnijeg tj. vase komentare ? i da fiatova dijagnostika nista nepokazuje.
  7. pozdrav .da li bi neko mogao da mi da neki savet . lancia libra 1.9 jtd.u voznji 2,3, brzina izmedju 1500-2000 obrtaja hoce da blago trza .auto ide po meni dosta dobro lepo puni kada stisnem gas ali imam utisak kao da neradi rastereceno . dosada sam vozio benzice pa je mozda to ta razlika . inace upravo uradjen mali servis(ulje,antifriz,svi filteri) zamenjen overboost ventil i creva vakuma od njega,egr zapusen ,menjan senzor obrtaja radilice,zamenjena plivajuca remenica na alternatoru (mozda nisam dobro rekao) ,lamela,korpa i druk lezaj,protokomer ok,map senzor nije nesto prljav,pali lepo i uvek isto ,pri prvom paljenju baci malo crnog dima i generalno malo dimi koliko ja mogu da vidim iz retrovizora .netrosi ulje ,nepali nikakve lampice sem airbega ona sija non stop,katalizator cist i u funkciji. MOZDA SE JA TRIPUJEM ALI VOLIM ISPRAVAN AUTO ! voleo bih da cujem misljenje nekog iskusnijeg tj. vase komentare ? i da fiatova dijagnostika nista nepokazuje.
  8. moze li mi neko reci sta je map ,cemu sluzi i gde se nalazi?
  9. jeste zatvoren ali rako da li da kupim i zamenim ? da li ima razlike sa i bez egr -a ?
  10. pozdrav .sta je bolje da zatvorim egr ili da ga zamenim ?
  11. overboost ventil je taj na hladnjaku sa leve strane ?kako se cisti ?
  12. pozdrav.kako da proverim taj overboost ventil ? meni se desava da auto nece svaki put da vuce isto ! da se razumemo vuce dobro uvek ali su nijanse u pitanju .uvek sipam na istom mestu gorivo,redovno servisiram. da nekada je i bucniji auto .egr ventil je imobilisan .katalizator je cist ,auto jedva da dimi ,netrosi ulje,protokomer ok, pali bez problema i uvek isto .kada ugasim auto par sekundi se cuje neko zujanje i ja mislim da je to taj overboost ventil.a u zadnje vreme kada treba da prestane da zuji pojavi se neki drugi zvuk kao da se nesto tesko zatvara i taj zvuk postepeno nestaje ! da li je moguce da je to taj ventil ?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...