Jump to content
FAS Goran

Slobisha

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About Slobisha

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kikinda

Previous Fields

  • Garage
    Punto 1,3 MJTD
  1. Sreća pa nemam obrtaljku. Šalim se. U planu je druga tabla, pošto moja ima km/h, temperaturu i gorivo.
  2. Pozdrav svima. Ja sam pre nekih 1000km menjao set kvačila. Umesto originalnog Valeo seta, uzeo sam MECARM set kvačila (Made in Italy) koji za sada radi jako lepo. Cena je oko 8000 rsd. Problem koji se meni javio je taj da se nakon zamene seta kvačila pojavila lampica check engine kao greška. Na moje pitanje upućeno majstoru, zbog čega se to pojavilo, iako toga nije bilo kad sam doterao auto, uporno se trudio da me ubedi da on nema veze s tim jer se na dijagnostici ta greška manifestovala kao kvar davača temperature. I realno gledano, fizički nema nikakve veze pošto je davač na bloku motora. Ali, nisam imao mira, pa sam po povratku kući polako počeo da čačkam i naravno, pronašao sam uzrok. Nakon vraćanja menjača, priklještili su mi bužir sa kablovima za davač temperature, senzor temp. goriva, relej grejača... Tako da svima savetujem, da zbog mog lošeg iskustva obavezno pogledate makar to i ne prođete isto kao ja.
  3. Znači, pre nego što skinem džek sa table, dam kontakt i zabeležim koji je nivo goriva, isključim kontakt i skidam džek? @DinoG - Upravo sam gledao tvoje predstavljanje auta. Sve pohvale. Baš me je oduševilo. Ja nikako da počnem sa sređivanjem svog koji je baš onako prazan što se tiče bilo kakve opreme. Najviše me koči posao i nikako da dođem do nekog ozbiljnijeg slobodnog vremena. E sad, može li neko da mi kaže koje je cena table ss obrtomerom (moja ima samo brzinomer, pokazivač temp. i goriva).
  4. Ništa bez budženja. Tako je zanimljivije. Šalu na stranu, ali ako je bar nekako izvodljivo, mislim da je svakako bolja varijanta potrošiti i malo više vremena nego da svaki put skidamo tablu kad hoćemo da menjamo boju. Još jedno pitanje. Prilikom skidanja kazaljki, da li se može pogrešiti kada se one vraćanju, tj. koja je verovatnoća da će da pokazuju pogrešne vrednosti nakon montaže.
  5. Pozdrav svima. Već duže vreme čitam teme o promeni osvetljenja cajgera, pa mi je pala na pamet ideja o ugradnji RGB dioda sa kontorlorom, pomoću kojeg bih menjao boje kad god poželim bez ponovnog skidanja table (ovo sam već postovao na nekoj od tema, ali mislim da nije loše da bude zasebna priča, pa zato otvaram novu temu). Zanima me koliko je to izvodljivo i naravno, ako neko zna, koliko bi to sve moglo da košta.
  6. Vidim da je tema odavno, ali moram da pitam nešto, pa se nadam odgovoru. Da li prilikom zamene dioda može da se pogreši prilikom vraćanja kazaljki i o čemu tu treba voditi računa, da ne bude posle da "lažu"? Postoji li mogućnost ugradnje RGB dioda sa nekim kontrolorom koji bi reagovao na daljinac, pa da se boje menjaju pritiskom na dugme a ne ponovnim skidanjem table? Ovo drugo mi je posebno zanimljivo, pa ako neko bilo šta može da mi kaže o tome, bio bih mu zahvalan.
  7. Ja sam prezadovoljan i rezultatima dobijenim bez bilo kakvih mašina, ali, kao što su i drugi već pisali, obavezno na kraju far(ove) ispolirati voskom npr. Turtle wax.
  8. Da li na ovaj šraf misliš? Kad njega odvrnem, što danas nisam uspeo jer ide vrlo teško, da li se skida još nešto, ili samo njega treba da sredim?
  9. Pozdrav svima. Poslednja dva meseca se baš patim sa menjačem. Jako lepo ide iz brzine u brzinu koje su jedna naspram druge (1-->2; 3-->4), međutim problem se javlja kada treba da ide iz 2-->3 iz 4-->5. Užasno teško se pomera ručica, da ne spominjem napor da se iz prve potrefi željena brzina. Takođe kada ga izbacim iz krajnjih brzina, ručica menjača se ne vraća u neutralni položaj, nego ostaje ispod brzine u kojoj je bila. Čitao sam i teme kaje su ranije bile vezane za ovo, pa sam neke od vaših saveta iskoristio na svom autu (Fiat Punto 1.3 MJTD 2005. godište) Skinuo akumulator Nosač akumulatora Poprskao osovinicu o kojoj se pričalo (sprej V90) - nisam je skidao Sve vratio na mesto Čekam da vidim rezultate, ali me zanima šta dalje ukoliko ovo nije dovoljno ili šta bi još moglo da bude u pitanju. Postavljam i slike da se vidi gde se šta nalazi.
  10. Pozdrav svima. Ja sam Sloba i iz Kikinde sam. Na forumu sam provodio dosta vremena i rešavao neke sitnice zahvaljujući svim postovima i komentarima koji su članovi postavljali. U to ime zahvaljujem se svima i nadam se da sam dobrodošao kao novi član foruma. Moj ljubimac je Fiat Punto 1,3 MJTD 2005. godište, a u mom vlasništvu je nešto više od godinu dana.
  11. Ne brže od života!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...