Jump to content
FAS Goran

luka3rd

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About luka3rd

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/29/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo 2.0 multijet

Recent Profile Visitors

1027 profile views
  1. Verujem... nije mi jasno... svakako, svaki majstor mi sa podozrenjem govori o Savi, i ovi što centriraju, i vulkanizeri kod kojih menjam točkove, i ovi što prodaju gume... (Kemoimpex, Vianor i drugi manji privatni...). Onda je ili do težine auta ili stila vožnje, možda je i neka loša serija naišla, svakako, kupih najskuplje Michelin koje sam našao, pa ćemo videti do čega je.
  2. Kupih Michelin Primacy 4+... Opet 91Y, jer nema V na stanju... Eh, muko moja. Svakako, sad se barem točkovi vrte kako treba, a sutra ujutro zovem Gorana da nađe zašto mi se pri ubrzanju na 100-120 trese volan
  3. Svaki put kad prolazim pored Niša... Ona ravnica i pravac su neodoljivi... Ponekad i između NS i Vrbasa. Ali to nikada ne traje duže od 2-3 min. Ali opet, možda ih to razbije.
  4. Sava uhp 2 je đubre, ukratko. 225/45/17 91Y se raspadoše nakon 2 godine! Već u drugoj sezoni su počele da vibriraju, dve se iskrivile, a treću sezonu sve 4, a prešle manje od 30k (imam dva kompleta)... Možda im smeta 220-230km/h? Svakako, ja zbog iskustva sa njima gledam sad isključivo Michelin ili Continental, muka...
  5. Hvala! Nazvaću ih. A neka preporuka, ko je pedantan? Poslednji put sam menjao u Mađarskoj, obrusi malo gumu, sastruže đubre sa felne, lepo namaže rub... Da traje! Moja iskustva ovde, samo je nabaci na točak, i aj zdravo... Novo je! Držaće!
  6. Jel može neko da pojasni "Hunter"? To je brend, a ne vrsta mašina, dakle pretpostavljam da postoji negde neka posebna, gde? U kom servisu - tačno. I Kemoimpex ima nekoliko radnji, da li baš svaka, ili neka posebno, neki majstor posebno? Hvala.
  7. Isto kao i Bravo, bukvalno mogu da kažem kada su mi gume na 2,2 a kada na 2,4 bara, samo na 2,3 ide kako treba... Isti auto...
  8. Ah, da... Čuveni servis! Hvala. Dvoumim se između njih i Gorana. Mada su mi oni geografski mnogo bliži.
  9. Ima li iko da dijagnostikuje trap kako treba? Imam Bravo 2.0 mjet, I sve te vibracije, pri preticanju, ili kočenju sa 120+... Negde zdesne strane, isto je i sa letnjim i zimskim točkovima, sve je novo osim osovina i letve (zaista sve)... Dve godine idem po majstorima, imam utisak da ih zabole... Ne kapiram... (možda preterujem ovih dana sa pisanjem po forumu, ali očajan sam)
  10. Idem za koji dan na mali servis. Predložiću sve ovo, zaista želim da sredim auto...
  11. Alal vera na opisu! Ja CRTAM majstorima već dve godine, kako mi auto vibrira kada se isključujem sa auto puta ili kada patosiram gas, menjaj gume, ispravljaj felne, obrađuj diskove... Izludeh! Nigde normalnog majstora! Gde to da zamenim? U pitanju je Fiat Bravo. I tačno se žalim na desni točak... Ako je tačno da ima samo sa desne strane, pretpostavljam da je upravo to u pitanju.
  12. Rasplet, možda pomogne i kolegi iznad... Zamenim protokomer, grešku očitao Ivan Dedinje, motor tiši i mirniji, mekše menjanje brzina. Opet isto na nizbrdici... Uradim dekarbonizaciju jer nemam vremena za nešto pametnije, krećem za dva dana na more. Opet isto. Opet se upali "check engine" pred neke radove posle Plane, ali auto i dalje radi normalno kad ga restartujem - do sledećeg dužeg kočenja motorom. U Makedoniji sipam na prazan - do vrha Lukoil gorivo, dobijaju ga iz stare rafinerije u Bugarskoj (fenomenalno je, već godinama to znam), sledi "Italian tuning" do Tasosa! Sve isto, duža nizbrdica, motor uđe u safe mode... Restart Kad smo prošli Solun, na nekoj uzbrdici, pri jedno 110-120, motor se zakašlje... I NIKADA više ne uđe u safe mode! Nakon 3 dana i 300km, ugasi se lampica! Trenutno je prošlo 1500km, radi savršeno. Ovako nije išao dobre dve godine... E sad, da li je loš protokomer kvario smešu već neko vreme pa se motor gušio - pa je bilo dovoljno maltretiranje od 300km (isključivo 3-4000 RP/M), da li je dekarb uradila nešto, ili je dobro gorivo pročistilo đubre... Ne znam, niti neko može da utvrdi. Svakako, idem do servisa da očitamo komp, da vidimo šta prijavljuje komp.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...