Jump to content
FAS Goran

bane1321

Members
  • Content Count

    3728
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    30

Posts posted by bane1321


  1. On 2/25/2024 at 8:33 PM, OMP said:

    Danas pao citroen mehari, u V.Baniji na ulicnoj tezgi lik prodaje modele iz pepka za 500 kinti ne znam na koju foru jer su u pepku 700 i na kutiji je nalepnica iz pepka sa njihovom cenom, imao je 15ak modela bilo svasta nesto a klinac odabrao mehari kog odavno pecamo

    IMG_20240225_203029.jpg

    IMG_20240225_203011.jpg

    Mislim da sam u Vaikikiju video juče HW za 250rsd!

    Sutra ću proveriti pa javljam!


  2. Razlika između Merive i Pikasa je u količini "funky" detalja. Meriva je klasičnija. Pikaso ima veće staklene površine i "luđi" dizajn. Međutim čini mi se da je Opelov enterijer kvalitetnije sklopljen, u Pikasu (uostalom kao i u svim modelima te generacije C3, C4 Kaktus i C3 ErKros) ima pregršt one najgore plastike na vidljivim mestima. Nekoliko Pikasa koje sam pogledao imali su baš duboke ogrebotine i oštećenja na panelima od takve plastike, moguće je da su korišćeni kao "tovarne rage" zbog zaista pravilnog prostora koji se dobija lakom modifikacijom enterijera...

    Elem idalje se okrenem za C3 Pikasom gde god ga vidim!


  3. Upravo to bude problem, kada znaš jedan strani jezik mnoogo dobro, dolazi do negativnog transfera znanja kad kreneš da učiš drugi. Posebno ako je, kao Grčki, dijametralno suprotan Engleskom (Grčki je sličniji Srpskom, a ljudi se iznenade koliko sličnih reči koristimo - posledica Turaka :D).

    Meni je do trenutka kada sam počeo da živim tamo, bila navika da čim zaškripi na Grčkom okrenem na Engleski i tako sam samo sebi štetu nanosio. 

    Duolingo je ok za neko instant "punjenje" rečima, mada bih ja preporučio ozbiljniji program Rosetta Stone (mora da se skine piratska verzija za dž)...

     

    Ja radim sa ljudima od početka, pratim uglavnom knjigu Ελληνικά τώρα (Grčki sada), kojoj sam dodavao sadržaje iz još par knjiga i napravio novi udžbenik!

    :thumbsup:


  4. @Dzimbo

    Meni Duolingo nije mnogo pomogao, iz razloga što moraš da znaš i misliš na engleskom jeziku koji je opet strani jezik.

    Za početnike je bitno da krenu od početka, alfabet, čitanje, pisanje, osnove pravopisa, jer pravopis je i najteža stvar u grčkom jeziku, gramatika je puno lakša od naše!

    Čas je u utorak, 23. Aprila, od 17.00 časova! :thumbsup:

     Screenshot_2024-04-20-07-01-12-236_com.facebook.katana.thumb.jpg.6f79fadf3ebf28989b46f2204a0965d8.jpg

     

    P.S. Nije prvo aprilska šala!


  5. On 6/5/2023 at 3:03 PM, Vule said:

    prva opcija je naravno Black Glass, cene ne daj bože, ali bar završe i atest na licu mesta i realno najmanje cimanja. Međutim čuo sam par loših iskustava, ostaju mehurići, zbrzaju, loše urade, štancaju kao na traci, njih 5 radi istovremeno, bude za sat vremena gotovo ali kao nogama urađeno. Video sam kod kolege na Mondeu malopre kako su mu uradili, bočna stakla korektno, ali zato na zadnjem ostalo vazduha i dan danas, pogotovo uz ivice.

    @clover

    Evo jedno sa foruma ;)


  6. 16 hours ago, Ivan said:

    Jeste malo veci izdatak nego takve zavesice (najvise zahvaljujuci alavosti za papirologiju) - ali bih iz gomile razloga, i estetskih i funkcionalnih, uvek isao na zatamnjivanje stakala nekom kvalitetnom folijom.

    Ne znaš ti koliko su dobre felne! ;)

     

    16 hours ago, clover said:

    Koje folije si stavio?

    SunControl high performance... U suštini jedino te i nudi... 

    Gledao sam i ja BG i te nanokeramičke, ali zbog nekih negativnih iskustava koje načuh, odlučio sam se za Ivana. Ako ništa, na pet minuta mi je, pa mogu nedostaci da se poprave...


  7. U toku sledeće nedelje održaću početni čas, uvoda u grčki jezik, onlajn, besplatno, za sve zainteresovane. Uči se alfabet i čitanje. Sve što je potrebno je messenger, olovka i dobro raspoloženje. Prijave na FB strani Grčki Za Početnike!

     

    Tačan termin ću objaviti u skladu sa interesovanjem!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...