Jump to content
FAS Goran

Perko

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About Perko

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 08/06/1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 1.9 jtd SW

Recent Profile Visitors

658 profile views
  1. @gvantanamo Mislim da ne može direktno, ali postoji uređaj -CD emulator koji se povezuje na taj kabl. Na njega možeš povezadi USB disk, SD karticu ili 3,5mm a ima i bluetooth podrška. Ako hoćeš čist line in ulaz, to postoji na zadnjem delu radija, ali proveri prvo da li je to samo na NAVI uređaju ili postoji i na običnom.
  2. Kod mene na karavanu sam imao problem sa upaljenom crvenom airbag lampicu, pa sam pokušao očistiti prednje konektore ispod sedišta ali bez rezultata. Nisam uspeo naćo onaj u gepeku ali sam slučajno otkrio gde se sakrio, pa sa sa malo wd40 rešio problem. Pozicija konektora je iza zadnjeg desnog sedišta. Obori se naslon, a iza naslona na plastici prema krilu se nalazi plastični poklopac. Kod mene je žuti konektor bio na poklopcu sa unutrašnje strane. Dalje je lako, odspojiš, prsneš sprej, spojiš i voziš
  3. Na žalost nisam na vreme pročitao tvoj post. video sam samo ono što me zanima , a to je da se može ubaciti mf volan umesto običnog. Imam samo jednu napomenu, moja Lybra je 2003 ali ima konektor kao na tvojoj slici za 2004. Nažalost nabavio sam MF volan sa starim konektorima, pa ako nekoga možda zanima trampa a da se zeznuo kao i ja neka se javi pre nego što ga zamenim.
  4. Nisam imao neke očigledne probleme, samo sam osetio miris goriva ili gasova u kabini. Tražim gde mi curka gorivo i nađem pukotinu na gornjem crevu interkulera. Na slici se vidi prema motoru, duva tačno na akumulator i malo mi podmazuje kontakte . Odradio sam brzo krpljenje: skinuo crevo, očistio alkoholom od masnoće, malo namazao silikonom, pa kad se prosušilo posle par sati namotam okolo srebrnu jaku traku (duct traku). Ne znam koliko će ovo rešenje da traje ali plan mi je bio samo dok ne kupim crevo. Koliko vidim sva dostupna creva su iz Inđije, sa cenama od 2500 din pa naviše, tako da nije neki izbor. Motor je 1.9 JTD (Lybra) i nisam imao nikakve simptome tipa paljenja lampica i slično. Posle krpljenja rupe sam primetio da motor radi malo tiše i da ima nešto više snage na malom broju obrtaja. Na osnovu ovoga preporučujem svima koji osećaju bar i mali gubitak snage da očiste ili blokiraju EGR (uradio letos blokadu) i ispipaju creva i provere da li ima neka pukotina.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...