Jump to content
FAS Goran

Sima-Koya

Members
  • Content Count

    142
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sima-Koya

  1. To nije nista,jos uvek je nov.Ja sa mojim jos malo 100000.Kokpit mu je stvarno strava. Jel ima tvoj navigaciju ili samo multimediju?
  2. @yoxa To sto stoji da je softver tad upisan i ne mora da bude tacno,jer neki alati ne diraju to kad upisuju. Taj auto bi trebalo isflesovati sa Examinerom na fabriku pa na merenje,mislim da ce tad proci lagano emisije izduvnih gasova ako je turbina dobra.
  3. @GoranKV87 Nazalost niste naisli ni na jednog dobrog majstora od tih. Polovan ECU se ne kupuje vec se reparira postojeci. Normalno je da se svi prvo uhvate za BGA cip jer to pise na internetu. Nazalost BGA cip je mozda svega 10% resenja problema. To sto se gasi veze sa bravom nema. Ni taj drugi ECU ne valja.
  4. Servis na 15000 je oko 15000 dinara. Servis na 30000 je oko 26000 kao sto su neki clanovi pomenuli. Servis na 60000 za auto sa DSG menjacem treba izdvojiti skoro 70000. Razlika u ceni je sto se na 15000 menja samo ulje i filter za ulte. Na 30000 se menjaju jos neke dodatne 3 stvari i to poveceva cenu. Inace jako lep izbor za auto,ja vozim slican u Adventure Brown boji,sa DSGom pa pricam za cene za moj slucaj.
  5. Ako nekome zatreba,moze se napraviti sa daljinskom komandom.
  6. Za Passat B8 niko blanko nema kljuc. Jedini scenario je da naruce iz ovlascenog servisa po broju sasije pa da oni izvrse kodiranje umesto ovlascenog servisa i to je to. Ako clanu nije zurno da ceka,ja mogu nabaviti kljuc za B8 i kodirati,jedino ako ne smeta da bude R-line oznaka
  7. Kupujem neispravne Fiat Stilo i Doblo 1.6 16V računare - kompjutere - ECU-e. Prvenstveno me zanimaju neotvarani i nepopravljani računari. Otvarane isto mogu otkupiti ali uz lično preuzimanje. Kontakt na PP ili na: 065/30-86-899(Može i Viber).
  8. Rasturiti Body Computer i proveriti da li na nalepnici pise CE0678... Ukoliko pise ima,ukoliko ne pise nema.
  9. Treba uraditi dijagnostiku sa npr. MultiEcuScan... Ako Body Computer prijavljuje gresku W Line error onda je do ECU-a - opet... Ukoliko imate strpljenja i volje mozete dostaviti jedan od tih neispravnih ECU-ova do mene da vam ih proverim na mom autu,pa da iskljucimo ili potvrdimo tu opciju da ne placate dzabe dalje majstore i remont nepotrebnih delova ukoliko je do ECU-a. Pozdrav, Sima-Koya
  10. Kao sto je receno gore,nijedan Magneti Marelli ne moze preko serijskog broja.
  11. Nije Body Computer u problemu vec uredjaj. Naime,uredjaj se sastoji od dve ploce. Jedna je mozak cele operacije,a druga je izvrsna. Vremenom se dve ploce de-sinhronizuju i potreban je ponovan unos master code-a. Kod Connect Nav+ naravno sve je na jednoj ploci.
  12. Hvala,ali ne konzumiram alkohol Nijedan Magneti Marelli ne moze preko serijskog,ali to je taj model na koji sam mislio da moze da se resi. Inace taj model se pravilno zove Radio Navigator Marelli (RMN). Ugradjivala se u sva 3 branda. Dosad sam je video u 159,Breri,Mito,Cromi,Giulietti i Delti. Bravo je jako redak sa tim uredjajem.
  13. Pitanje za clana koji ima problem sa Fiat Bravom sa master codom: Da li uredjaj ima SD karticu? Ako ste vadili uredjaj,da niste slucajno videli da li je proizvodjac uredjaja Magneti Marelli? Ako jeste,moze se naci kod i bez ovlascenog servisa... Koya
  14. Pogresno ste culi cenu,bio sam tu kad ste razgovarali sa kolegom.
  15. Nista od Pioneer-ovih 17-ica za sada.Moze da se poruci ako je hitno bas. Oko 2000-2500 dinara
  16. @totti Ne bas za svaki. Recimo ne vazi za one koji imaju Keyless-GO ili smart kljuc koji se gura u bravu. Ali za skakavce vazi.
  17. U ovakav polozaj kao na slici: Ukoliko auto upali,a katanac blinka uradjen je immo off.
  18. Jeftiniji GPS trackeri nemaju nikakvu zastitu protiv ometanja. Ukoliko zelite pravu zastitu sa GPS pracenjem(ozbiljna sprava),koja ne moze da se ometa,cene se krecu od 450 evra pa na vise. Posle auto pranja ukoliko sumnjate,otvorite skakavac do pola(na 90 stepeni mac da bude),da antena ne moze da procita kod,i probajte da upalite. Takodje proverite na dijagnostici koliko kljuceva imate uprogramirano.
  19. @MickeyS Cena alarma zavisi od modela. Imamo Fiat Punto OEM alarm od proizvodjaca Meta System i imamo M3CH univerzalni auto alarm. Cena kljuca zavisi sta zelite. Imamo tzv. valet kljuc,tj. ne skakavac. Bez komandi imamo samo Silcin skakavac. Evo slike:
  20. Stigao je novi kontigent kljuceva,a medju njima je i jedna retkost. 2 kutije za Alfa Romeo 159 i Breru. Naravno,kutije su originalne i idu bez maceva. Moguce je kod nas napraviti kljuceve za Alfa Romeo 159 i Breru sa daljinskom komandom,po pristupacnijoj ceni. Nazalost,ne mogu u velikim kolicinama da se nabave,samo 1 ili 2 kljuca u 3 meseca. I naravno,on munjevitom brzinom ode. Ko je zainteresovan neka se javi.
  21. Dozvoljena je razlika kilometraze u motornom kompjuteru i u tabli,zato sto motorni kompjuter ne belezi kilometar po kilometar vec po sekvencama od recimo 2-3000km. Kod motornog je vracanje komplikovanije,nego u tabli,i nema nikakvih posledica. Realno stanje kilometraze Fiat-a iz uvoza kod nas je 250000km i vise.Nadje se i poneki ispod toga,ali jako retko. Inace rekorder je bio blizu 650000km. Naravno 1.9JTD.
  22. Samo popravka softvera,iz te petlje nece izaci. Pozdrav, Koya

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...