Jump to content
FAS Goran

Dior

Members
  • Content Count

    87
  • Joined

  • Last visited

About Dior

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 07/28/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6 16v

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Evo da osvežimo malo temu Tačno pre tri godine mi je prvi put puklo crevo za dovod benzina i tada sam ga zamenio u servisu za drugo polovno crevo plaćeno tada 10eu + ruke 25eu znači ukupno 35eura.Na moju žalost pre 20-tak dana crevo je opet puklo ali na skroz drugom mestu,pokusao sam da nadjem polovno ali ga nigde nije bilo.Trazio sam polovno jer nijedan majstor nije hteo da ubaci parče creva i spoji šelnam.Na kraju sam odlučio da ga zamenim sam po uputstvu iz gore navedenih postova.Crevo je kupljeno u "hidraulik šopu u Ustaničkoj ulici" i plaćeno je 400din 1 metar.Crevo je samo za BENZIN (vidi se na slikama oznaka creva).Prilikom skidanja usisne grane treba obratiti paznju na odvrtanje torex šrafova,vrlo je nezgodno prići pokrenuti ih a da pritom torex ne oblajzne,ja sam jedva uspeo da ih pokrenem uz pomoc šrafcifera i čekića ali je posle islo lako,novo crevo je navijeno na sisicu i burence i na oba kraja je stavljena po 1 selna,evo vec 30 dana nema curenja i sve izgleda dobro
  2. E ovako. Imao sam problem sa klapnom gasa i danas sam ga resio,nadam se zauvek. Simptomi koji su bili prisutni:neuskladjen odnos papucice gasa i klapne,trzanje,kada se pusti gas dok je auto u brzini auto zabode tako da se oseca kao da vas je udario neko odpozadi.Od pre 4 dana auto mi je totalno poludeo,ler je varirao non-stop od 500-1000 obrtaja,gasio se u voznji kao da je radio na dva klipa i samo sam mogao da ga odrzim budnog kada sam ga drzao na 2000 obrtaja.Otisao sam prvo kod Gorana na Altinu,gde su mi neki momcici preporucili da probaju drugi komp pa da vide sta se dalje desava,naravno tamo je uvek guzva i nisam mogao da cekam 5 dana da zakazem.Obrisali su mi sve greske i po dolasku na Cerak svratio sam u sevis Vlada gde su mi ocitali gresku propustanja vazduha na usisnoj grani,majstor je bas bio uporan i siguran da je busna usisna grana i predlagao je hitnu zamenu,znao sam da nije u pravu.Klapnu sam redovno cistio carbon clinerom davalo je ranije neke rezultate ali to definitivno nije bilo dovoljno u ovom slucaju.Klapnu sam skinuo i osistio po uputstvu CRNOGSALETA,koji mi je mnogo pomogao prilikom ovog zahvata,HVALA SALE!!!! Obratite paznju kada skidate zstitne limove,ja sam zurio i polomio dva perajca na limu ispod elektro motora i plasticni deo koji ide u senzor (sreca da ne trpi neko opterecenje pa sam ga zalepio super lepkom) Takodje obratite paznju na polozaj elektro motora (sto sam takodje uradio) da ga ne zaokrenete na kontra stranu pri vracanju.Meni je bilo lako jer sam imao tehnicku podrsku,HVALA Sale jos jednom a svi ostali lagano.Drago mi je da sam problem otklonio "sam" i nisam bio zrtva majstora koji nagadjaju sve i svasta i naravno ježe se forumaša jer im izbijamo pare iz dzepa Auto je sada preporodjen,iako jos nisam odradio kalibraciju klapne,sto bi rekao CrniSale,sad ja kontrolisem njega a obrtaji samo klize.
  3. Stilo 1.6 16v 2002 -Pk kais,roler spaner pk kaisa? Cena?
  4. Bane,interesuje me cena delova za veliki servis za fiat stilo 1.6,naravno sa vodenom pumpom?
  5. Da li neko može da okači link,tabelu sa idealno očitanim parametrima za stila,dizel-benzin,pa da to bude neka zvezda vodilja ?
  6. Znači uspeo si da nadješ to (plastično-gumeno) crevo ili si kupio plastično a navuko gumeno preko? ,Sutra ću malo da prošetam po radnjama pa ako budem imao sreće i ja ću ga pronaći. Zanima me da li nakraju sve izgleda kao sto je i bilo,tj.burence ostaje gde mu je i mesto? Danas sam skinuo burence ali kada sam hteo da ga vratim žabice kao da ne hvataju i ne drže nista,radio sam brzinski tako da nisam ni primetio da ima neki žljeb gde udju zabice. Evo nešto sam pronašao:http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=32993&category_id=154 http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=32985&category_id=154
  7. Au bre Sale,ti kao da si zvezda vodilja za mog stila,bukvalno danas mi se desio isti problem,crevo moze da se poruči ali mu je cena oko 60.000 dim. sa nekim dodatkom za svecice,samo crevo nema!!! Da li je komplikovano skinuti usisnu granu ili šta je već potrebno,koje si crevo kupio (3mm,3,2mm,4mm...) i da li si crevo na gornjem delu samo navukao na bakarnu cev ili si ostavio i ono plastično burenca?
  8. Zdravo Gorane,blizi mi se zamena seta kvacila,tj.čim skupim lovu eto me,ali me interesuje koji set da pazarim jer koliko vidim ljudi po forumima govore da se Luk,Sachs i Valeo uzajamno pomazu i da je pitanje čiji ćes set dobiti u kutiji.Takodje ima Valeo iz Turske i Francuske.Marka auta je Fiat Stilo 1.6 16v 76kw 2002 god.Da li si imao neko negativno iskustvo vezano za pomenute proizvodjače i koja je tvoja preporuka?
  9. Bole da li imas set kvacila za fiat stila 1.6 16v 2002 76kw marka i cena?
  10. Ok, 0,100 v ali mi i dalje nije jasno da li se mozda podrhtavanje motora poneked manifestuju zbog ove razlike??
  11. Interesuje me sledece,na dijagnostici je očitan napon knock senzora vidite i sami na slici da je razlika knock senzora 2 u odnosu na ostale preko 100 v da li to utice na ‚ler gas i nepravilan rad motora i kako da se dati senzor vrati na normalnu vrednost? http://postimage.org/image/781j70tf5/

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...