Jump to content

gagyns

Members
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

About gagyns

 • Rank
  Il Nuovo
 • Birthday 09/26/81

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Computers, Hi-Fi

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Albea 1.2 16V 2003. 59kW TNG

Recent Profile Visitors

863 profile views
 1. Pozdrav, video sam da si u jednoj temi pisao o tome da ti auto prijavljuje nedovoljnu efikasnost katalizatora, interesuje me da li si ikako uspeo da rešiš taj problem, ja imam Albeu, sedan varijanta tvog Palija, sa istim motorom i očigledno istim problemom, imam ugrađen i plin i kada vozim malo opuštenije - bez nekog teranja u obrtaje baca mi tu grešku. Izvini na maltretu i unapred hvala na eventualnom odgovoru. Dušan Novi Sad

  1. konj_konjski

   konj_konjski

   Pozdrav. Resio sam promenom lambda sonde. Nije prijavljivala gresku, ali je bila neispravna. Pozdrav. Izvini na kasnom odgovoru, ali retko svracam na forum.

  2. gagyns

   gagyns

   E hvala ti puno, kapiram to je ova posle kat-a što meri količinu kiseonika u izduvu...

 2. Finale finala - trešenje rešeno korigovanjem plinske mape od strane koleginog burazera koji radi plin ovde u jednom servisu u NS, kako kaže čovek - namestio ga je školski - sve po PS-u, tako, kaže on, nikom ne rade. Sve u svemu drugi auto, lepo kreće, ne trza, ne secka i ne pali Check Engine, znači ne ve ro va tno!
 3. Fiat Albea 1.2 16v - crevo hladnjaka

  Ova priča je išla ovako: majstor mi skinuo hladnjak Nissens-ov što ga platih oko 100e, odnet kod plastičara, 2000 din krpljenje plastične uvodnice, oko 2000 din antifriz i 30e mastor za montažu i spanje antifriza, bilo je još nekih sitnica - nebitnih za ovu priču, sve u svemu sutradan opet puklo na istom mestu - rešenje kineski hladnjak + ponovna zamena tečnosti + 2000 din majstoru, sve ukupno 60e. Naravučenije: nemoj da jedeš ... kad je burek jeftin.
 4. Nema na čemu, glupost a pravi puno problema, kapiram da je to bio uzrok i stalnog prijavljivanja loše smeše - kada je dobijao falš vazduh ECU je na kraju "odustajao" od pokušavanja da je koriguje, za sad nema check engine lampice, za mesec dana idem u Prag sa porodicom pa ako za to vreme ne upali potvediću na forumu i to, eto tome se nadam, pored godišnjeg odmora i odlaska u Prag naravno:)
 5. Na kraju se ispostavilo da je puklo crevo usisa između kućišta filtera i plastičnog poklopca motora, cena novog je 3000 din tako da je kotur čupave trake završio svoje...
 6. Drugari, svaki mesec neka nova zahebancija, ovoga puta crevo gornje hladnjaka ispalo, počeo da diže temperaturu - sreća ja odmah primetio pa stao, naravno ekspanzivni sud prazan, kkada sam vraćao crevo i stezao šelnu - kao da se jedan deo tog mesta gde ulazi otkinuo, pitao majstora on kaže da se neki "zub" slomio i da bez toga nema šanse da cevo drži i da mora novi hladnjak koji sam BTW kupio pre dve godine i to ne kineski već neki duplo skuplji...jel postoji neki workaround ili stvarno mora novi hladnjak zbog nekog glupog plastičnog zuba ili šta već? Hvala unapred!
 7. Pa da, to je isti auto samo samo karavan varijanta, teška situacija sa delovima tog tipa...
 8. Da, tako izgleda na svim sem kod mene, bar da znam, jer kod mene od te "pipe" ide plastično crevo koje ulazi u iberlauf crevo koje je spojeno sa iberlauf otvorom na motoru i crevom koje spaja plastični poklopac (cev za dovod vazduha) i naleže na leptir. S tim sto je ovo najtanje crevo kod mene bilo plastično (ili je možda otvrdnulo od vremena) i ulazilo u usis na onom mestu gde je "pipa" sa predhodne slike... Evo ovako...
 9. Hvala, videću da negde nađem drugo, mada za Albeu mrka kapa što se tih stvari tiče...
 10. Pozdrav drugari, recite mi molim vas čemu služi ova "pipa" sa slike, kod mene je od nje išlo tanko crevo, plastično, koje je ulazilo u crevo od iberlaufa ali sam ga ranije prilikom skidanja slomio, zapušio rupu nekim ruskim crvenim silikonom a za crevo iberlaufa stavio neko koje nema otvor na sebi da "primi" tu plastičnu cevčicu. Kapiram da ga Fiat nije tu stavio džabe sigurno
 11. Nije taj, u pitanju je moj drugar Nenad, nije član foruma pa me je zamolio da postavim pitanje u njegovo ime
 12. Hvala drugari na savetima, prijatelj je nasao negde kutiju za simbolicnu cenu od 10e ali je predhodno poslusao savet vezan za crevo i njegovo začepljavanje, u svakom slučaju stvar će biti rešena a vama još jednom hvala na angažovanju!
 13. Drugari forumaši potrebna nam je mala pomoć, tačnije mome jako dobrom prijatelju koji je imao malu nezgodu sa svojim Stilom pa je pookidao gore pomenutu kutiju uljnih isparenja. Koliko znamo kutija se prodaje zajedno sa kućištem filtera vazduha ali to žeže po džepu malo više pa ukoliko neko ima ili zna nekoga ko ima svaka pomoć bi na dobro došla. Unapred hvala!
 14. Punto 2a guši se u voznji

  Sličan problem, Fiat Albea 1.2 16V, na kraju kabl svećice na četvrtom cilindru, BOSCH original ni godinu sastavio.
 15. Fiat Scudo 2.0 JTD - trese kad polazi

  Koliko je kostala obrada zamajca? Hvala!
×