Jump to content
FAS Goran

AdnanDeFacto

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About AdnanDeFacto

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 09/20/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kalesija, BiH

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto 1.9 JTD
  1. Upravo je tako i kod mene, vjerovatno nema ništa od toga, kad dođe red da se zabavim oko toga onda ću se raspitivati kako i šta se može uraditi. Hvala.
  2. Hvala. Ima prekidač ali ne desi se ništa kad ga pritisnem hehe, naprijed je ostavljeno mjesto ali je neka plastika ili tako nešto na mjestu maglenki. Vidio sam na nekoj temi da ima neko da to pravi, vidjeću šta se može uraditi jer sam daleko.
  3. Haha imam posao, ali ovi dani sad duže traju pa opet ostane vremena za gluposti.
  4. Bilo mi je malo dosadno pa sam slova na gumama obojio. Bilo je ljepše dok su gume bile čiste ali ovo je slikano par dana nakon tog eksperimenta.
  5. Tad bi mi bilo jasnije. Aha, tako znači, dobro da znam, zahvaljujem.
  6. Ja se ne razumijem baš previše u automobile i sve te stvari oko njih, pa da pitam. Na gepeku mog Punta je pisalo "Bi turbo", da li to znači da ima dvije turbine, i da li svaki JTD to ima, ili je to samo pisalo a ustvari to nema, kako da to provjerim, i ako ima je li to dobro, čemu služi itd itd, razumijete moje pitanje uglavnom.
  7. Hvala obojici. Svi prijedlozi idu na razmatranje. Prvo sam ga mislio furati maksimalno mračnog, pa i zadnje farove zatamniti, ali uvijek sam volio crno-crveno kombinaciju i ofarbam doboše u crveno pa hajde reko' da i pokušam sa mrežicama, ali ako se predomislim to je par minuta posla da vrati na original. Drug skinuo nastavak sa auspuha sa svog auta i hajde reko' da vidim kako stoji na Puntu, i to je la'ko odstraniti. Mislio sam naći pragove ali ovdje mi je jako teško za te dijelove jer ne znam nikog da se time bavi a i nema neki veći otpad gdje bih to mogao naći, ali neću odustati.
  8. Pozdrav. Kupio sam Punta u oktobru 2013 godine, tek uvežen iz Njemačke, 2001 godište, prešao 190 000 km. Mislim da sam ga kupio prilično jeftino. Ima felgice 14', klimu, 4 zračna jastuka, daljinsko zaključavanje. Od tad sam mu kupio novi mp3 usb radio, nove pakne, zadnji ležaj, sajlu od ručne, naslonjač za ruku, zatamnio stakla, skinuo sve oznake sa gepeka i stavio matt foliju na gepek i onaj mali dio na krovu gdje je prskalica za zadnje staklo, ofarbao doboše, mada samo sprejem pa koliko izdrži. Dosta je dobro očuvan i prezadovoljan sam kako ide i koiko troši, pozitivno me je iznenadio što se brzine tiče i ponašanja na putu. Toliko za sad, ne znam da li sam šta zaboravio. Evo nekoliko fotografija:
  9. Pozdrav svima i od mene. Pratim forum već nekih 6 mjeseci i pokušao sam da se registrujem nekoliko puta na različite mailove ali mi nije dolazio validation code, evo sad sam nekako uspio na novi mail da ga dobijem. Zovem se Adnan, iz BiH sam, i vozim Punto 1.9 JTD.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...