Jump to content
FAS Goran

slavisa95

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About slavisa95

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Gradiska

Previous Fields

  • Garage
    TIPO 1.8 16v
  1. Kupujem bregastu za fiat tipo 1.8 16v,ako neko zna gdje ima neka javi.pozdrav
  2. Neko je prije mene rastavljao to i zamjenio remenice.Nisam ja remenice ni dirao,zato sam kontao da nije to.Al eto vidis neko prije rastavljao i pobrkao.
  3. Problem rjesen.Neko ko je radio auto prije mene,zamjenio remenice pa se nije po oznakama mogao ufaziti.Vratio remenice,ufazio i rjesio problem.pozdrav
  4. Hvala ljudi,skontao sam sve.odoh sad u garazu pa cemo vidjeti sta ce biti.pozdrav
  5. a objasni mi malo bolje kako da podesim razvodnik da baci varnicu u pravo vrijeme.pozdrav
  6. nisam skidao uopste remenice.dobre su 100% postavite.
  7. Evo ufazio sam po oznakama autodate,i kad verglam dadnem mu gasa i on se pocne javljati ali mu mali fali,kao da bi trebo razvodnik zakrenuti.Na pamet sam ga zakretao i nije mogo upaliti,ne znam kako da ga tacno nastimam da budem 100% siguran da je paljenje dobro.
  8. Evo drugari slike i kako je ufazeno.Znaci dole na radilici je poravnata crtica,a evo gore kako stoje stvari.I opet nece da upali,a prije toga radio auto.znaci nije mogo pomotati ventile ili nesto slicno pa sad da ne moze upaliti.Razvodnik ne znam kako bi podesio tacno,al Mislim da bi trebao upaliti kako bilo pa da vidimo dalje. Ipak mislim da su ovo oznake za njega,jer ne bi bezveze fabrika stavila to ovde. Da li se neko susreo sa ovakvim autom ikada da zna 100%?
  9. aham.znaci sa rupom onom sto je uposteno kod svjecica,ovo |_| sa ovim coskovima dole ravnam?drugo nista ne preostaje.ali me interesuje zasto onde one gore oznake na deklu?pozzz
  10. ali druze ne znam sa cim cu te crtice na bregastoj poravnati,jedino na pamet kad nema nista sto se mogu poravnati.jedino ima gore na deklu 2 crtice iznad bregasti koje se mogu poravnati.Ovakvu sliku sam ja gledao za 2.0 8v DOHC. ovo je ista slika za 2.0 8v DOHC,ne znam,ali ima veze nesto sa onim gore crticama na deklu.nadji motor na internetu kao moj pa pogledaj.
  11. nisam nike senzore dirao koliko znam,ima varnicu i dovod goriva,ali cu sutra jos pogledati senzore,ne moguce da nije dobro.oznaka na radilici je isto sto i klip u mrvoj tacki,znaci da sam to dobro uradio,a oznake na bregastoj stoje pod 90sstepeni,sa oznakom na deklu poravnate.
  12. ne znam druze tacno gdje je bilo,nije imalo veze sa vezom koliko sam vidio.klip natjeram u mrtvu tacku,jedna bregasta ne jednu stranu,druga na drugu,ali nije nista jednako,a remen je bio otpusten skroz,imao je 4 cm lufta izmedju bregaste i radilice gdje nema spanera i klizaca.ne znam sta moze da bude,mozda sam promasio 1 zub na radilici ,jer sam natjerao klip u mrtrvu tacku,nisam nasao oznaku tacnu na zamajcu,kad imaju 2 crtice na mjenjacu,ali ne moguce da nece da upali.
  13. Najgore je druze sto ne radim to prvi put.Imam kadeta gsi 16v,fazio sam njega,sve sam radio i normalno sve.ne znam u cemu je sad problem.kontao sam reko da nije pomotao malo ventile,ali tako sam ga vozio 1500km i tako malo ruznije radio kako sam napisao i onda se sjetim da sam imao vectru i isto tako radila i bila preskocila,ja vratio i radila normalno.A kad sam ufazio za probu okrenuo par puta radilicu da vidim jel ide to fino,da negdje ne blokira i sve dobro.Nadam se da su to oznake.
  14. Auto sam kupio,ali mi je ruzno nekako radio,kao na 3 klipa a ustvari nije.dodjem na ideju da pogledam zubcasti remen.Skinem poklopac on preskocio.natjeram klip u gornju mrtvu tacku i nadjem oznake na bregastima i ufazim.Moze li mi neko reci jesam li dobro ufazio.Znaci klip gornja mrtva tacka,bregaste imaju one zareze,i njih sam okrenuo gore pod 90 stepeni,imaju kao oznake.Okrenuo sam par puta kljucem radilicu da vidim da nece sustici klip,ali normlano je se okretalo.Da li je to dobro uradjeno?Ne znam zbog cega nece da upali sad.juce sam zadnju put ugasio auto,a danas sam to uradio.Hvala unaprijed.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...