Jump to content
FAS Goran

nenad88

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

About nenad88

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 08/13/1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 1.9 jtd

Recent Profile Visitors

1537 profile views
  1. Pozdrav ljudi, nisam video da je neko pisao o temi potrosnje ulja vezano za Lybru 1.9 jtd. U poslednjih godinu dana mi se drasticno povecala potrosnja ulja. Sad mi ide i litar na 1000km. (Selenia 10w40). Verovatno je pukla neka karika ili se nesto vec desilo sa njom. Da li je neko imao slican problem i imate li neki savet sta raditi? Svakako sam hteo da je prodam uskoro, vozim je 8 god i dobro sam je odrzavao, ali na satu imam oko 340000km i to ako je tacno. Ne bih je svakako prodavao sa takvim stanjem motora, ali ako nesto ne uradim jedina opcija mi je otpad, nazalost. Svaki savet je dobrodosao.
  2. Cao Librasi Hteo bih malo da ozivim temu. Vec duze vreme imam ovaj problem, kad sam leti u guzvi, temperatura predje 90 i klima ne radi. Provereno sve kod elektricara, rade ventilatori, sve u najboljem redu, tako da ostaje jedino da su zaprljani hladnjaci problem. Zanima me da li je moguce skinuti hladnjake bez skidanja branika?
  3. Cao ljudi, malopre i meni poce da kulja beli dim iz ventilacije. Imate li nekog autoelektricara u Bg-u za preporuku? Verovatno je sad i tesko naci ventilator na otpadu, ali nadam se da cu naci. Lybra 2003. god, 1.9jtd.
  4. Ajd i ja da se upisem, isti pomenuti problem sa ventilatorom. Nekad radi normalno, nekad se upali posle pola sata. Procitao sve prethodne postove, ali svi su ih resili na drugaciji nacin. Znaci iako su simptomi isti, moze da bude razlititi uzrok? Relej, elektronika na ventilatoru, prelemiti kontakte? Pozdrav!
  5. Pozdrav ljudi, delimicno je problem vezan za radnu temperaturu, pa cu postaviti pitanje ovde. Kada krene ovaj letnji period, uvek imam problem sa klimom koja radi normalno, ali kada je temperatura preko 25°C napolju i zagrejan motor, klima se gasi i onda mora da prodje nekih pola sata da bi mogla ponovo da se upali. Bio sam u raznim servisima, niko nema odgovor, meni deluje kao da se stvori neki pritisak u sistemu i klima kompresor ne radi. Punio sam klimu, tako da nije do toga, kazu ne bi mogla da ukljuci uopste da je do gasa. Ima li neko neku ideju? Pozdrav!
  6. Vazi Razumem ja da je mator auto i da je sve to perfektno funkcionisalo, ali kako Alfe nemaju taj problem i ostali Fiati, to mi nikako nije jasno.
  7. @BGMilos i ja se pitam brate, ja se napatih sa tim, pricam sa ljudima koji voze Alfe, niko nije imao nijedan problem s tim. Microprinc u Beogradu bi trebalo da ima sve delove, a motor rece burazer moze da se sredi, da se zamene neki limcici i namotaji po potrebi, ili da se prepakuje zdrav motoric sa otpada, ako je na njemu nesto drugo otislo. Javljam sta sam uradio za koji dan
  8. Pozdrav ljudi, evo i ja da kazem svoja iskustva. Ne znam da li pricamo o istoj Lybri, ali posle rasturanja stradalog motorica klime, unutra se nalaze delovi koje svaki elektronicar moze zameniti. Delovi se kupuju u bilo kojoj radnji sa elektronikom. Levi kod vozaca sam uzeo pre 3god na otpadu, jer nisam znao da se lako popravlja, a na desnom cu zameniti potenciometar i to bi trebalo da je to. Pre toga sam porucivao sa otpada 2 desna i nijedan nije hteo da radi, samo se nadam da nije nesto drugo otislo, sto daje pogresan impuls motoricu. Pozdrav
  9. Samo da dopunim post, ako je neko imao slicno iskustvo. Ventilator sasvim normalno radi na manuelno povecavanje/smanjivanje brzine, ali vise nemam opciju da automatski to radi prema zadatoj temperaturi na Econ modu. Da li to regulise relej ili senzor temperature? Hvala
  10. Pozdrav ljudi, Meni od pre neki dan ventilator radi samo na prvom stepenu, nezavisno od zadate temperature. Ali kad prebacim na odmagljivanje stakla uz ukljucenje klime, normalno podigne brzinu ventilatora na max. Da li i to moze da bude relej?
  11. @bucke1 Kao sto si rekao, Zeljko zavrsio sve za 20min sa sve montazom boce. Hvala jos jednom! Nema vise curenja.
  12. Hvala Zvao sam, odnecu da pogleda, kaze ako nije trula plastika pokusace da uradi.
  13. @andreja.micovic @bucke1 Hvala mnogo! Hm, zvao sad AutoMiku, za Mareu ima, ali za Lybru nigde. A kazu plasticari da ne moze da se krpi. Ako imate nekog za preporuku javljajte
  14. Pozdrav ljudi, pomozite ako mozete Meni se desilo na Lybri 1.9 jtd da mi je malko napukla posuda na gornjoj 'sisici' ekspanzione posude. Iz tog razloga kupim sa otpada drugu posudu i posle nekih mesec dana vidim opet curi i nedostaje tecnost. Onda majstor otkrije da je sad naprsla donja 'sisica' i curi bas na izlazu iz posude, na selni. Znate li gde ima da se kupi nova? Sve sam radnje zvao, nema ni u Srbiji, ni preko.
  15. Pozdrav svima! Da li ima neko resenje za ove rasklimane dugmice, ili je pokusao da skine radio i prednji panel sa dugmicima? Mene su poceli bas da iritiraju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...