Jump to content
FAS Goran

ilidzanac

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ilidzanac


  1. Hvala hvala :thumbsup: salu na stranu!

    Moze da se zatvori,pali gresku!Ako te to ne nervira mozes tako da vozis koliko hoces,samo obrati paznju na dostizanje radne temperature jer je u ovim nadolazecim hladnim danima skoro pa je nemoguce da se zagreje!

    Inace egr se i softverski brise i tu imas dve varijante ,ali za to postoji tema pa da nesirimo dalje!Nov kompletan je 10-15k dinara...pogledaj na automarket011.com,tu su najpovovoljniji,bar su bili..

    16500 sa zamenom,zavrsili mi u servisu.A ionako imam neispravan termostat,jos da sam zatvorio egr ja bi se u kuci pored peci u ugrejao,a motor ne bi nikad. :crybaby:


  2. ognjene jesi resio problem? jes da je danas nedelja, ali reko mozda si isao negde na dijagnostiku ili gde vec :D

    Pozdrav Tosonije,

    ujutro idem do servisa pa javljam sta se desava.ista prica i danas,jedva da ide,samo trza.ponekad u trecoj kao da malo primi gas,ali cim usporim ista prica.

    Kada je eger zaglavljen,auto promeni zvuk skroz,kao ventili da lupaju,a kada ga gasis sav se strese ,bas kao sto je on opisao!Tako je bilo kod mene!zamajac valjda nemoze odjednom da ode(valjda)

    Auto je na 153000 sad,zamajac menjan na 129000,kao i kvacilo.nosac motora ispod aku zamenjen,stavljen onaj od 1,8 benzinca.


  3. Pozdrav Neso,

    ne znam da li ima taj filter.juce supruga sipala pun rezervoar, gledao racun na njemu stoji euro dizel. znaci nije do goriva. vec neko vreme vuce masu i to jedino izbacije na tabli,check rear light i migavac radi brze.

    Znaci bukvalno nece da prima gas, trese se, obrtaji idu gore,ostalo stoji.Kad gasim auto,cuje se lupanje na samom kraju.kao neki metal.Pre 30000 km menjan zamajac i set kvacila.


  4. Ljudi kako da odvrnem taj sraf? Imam isti problem sa rikverc svetlima, cas rade cas ne, i danas sam naterao kola na kanal i pola sata pokusavao da pridjem tom kontaktu kod menjaca i nema sanse.... aj pomozite nekako... :)

    Pozdrav,

    auto na dizalicu,skini prednji levi tocak( gledano iz vozaceve perspektive),namotaj desno i polako prilazis. Dobro bi bilo da imas kljuc i sa kracom i sa duzom drskom.Kod majstora ova rabota sa delom izadje oko 1500-1700 din.p.s. nisam majstor,danas sam gledao dok su na mom stilu menjali prekidac.


  5. Ognjene koji je ralog zbog koga nije dobro zatvaranje EGR kod multijeta? ja sam samo cuo da ce prijavljivati gresku i to je to e sada ne znam da li ona nekako moze ukloniti ili ce se uvek ponovo pojavljivati posle brisanja??

    drvace jesu ti u servisu predloziti i blokirali EGR? jesi imao nekih problema posle blokiranja? jel ti se stalno pojavljuje greska??

    sutra idem da promenim set kvacila pa cu videti u servisu sta ce mi preporuciti...

    Pozdrav,

    od majstora sam cuo da se nesto poremeti u vezi parametara( stvarno nemam pojma kojih) i da se na tim motorima ne preporucuje zatvaranje.Inace,covek je odlican u poslu koji obavlja,a i sam je clan foruma.Pozz.


  6. Ja imam stila multijet 120hp, i mogu ti opisati simptome kada je u pitanju EGR. Na malom broju obrtaja je kao mrtav. Posto zivim na brdu jednostavno nema snage da se popone uz ulicu. Kad mu dam gas do daske on jako slabo ubrzava do nekih 2500-3000 onda poludi i zakuca me za sediste. Nije dimio ni trunku. A pre nego sto je skroz crkao EGR pocelo je tako sto u toku voznje pri krstarecoj brzini on na trenutke izgubi snagu. To se par puta desavalo posle toga mesec dva nista normalno isao , onda sve cesce dok potpuno nije izgubio snagu na malom broju obrtaja. Nakon blokiranja EGR auto je bukvalno poleteo. Procitao sam da pominjes da ti je neko rekao da multijet slabije ubrzava iz nizih obrtaja od JTD. To nije tacno nakon blokiranja EGR ubrzanje osecas vec nesto ispod 1500 obrtaja. Inace na multijetu bord prijavljuje gresku kada je EGR blokiran.

    Pozdrav,

    cuo sam da nije preporucljivo blokirati egr na multijet motorima,na jtd moze.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...