Jump to content
FAS Goran

forestpk

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About forestpk

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Prokuplje
  1. Probacu to mada verujem da ce mrdnuti na unimeru sigurno... senzor definitivno radi, cim pali abs samo je pitanje zasto ne radi kako treba. Da li je do njega ili je nesto drugo problem
  2. Moja epopeja sa ABS-om traje vec pola godine. Sto je fora do sada sam vec dao 100 evra, a da ni milimetar nisam blize resenju. Sve je pocelo letos, upalila se lampica za ABS, ja odem na dijagnostiku, kaze majstor ne radi senzor za ABS, za prednji desni tocak. Ok. Kako nov originalni kosta 12-16.000, a zamenskog novog nema nigde u celoj zemlji!!! ja krenem da trazim polovan. Nadjem na nekom autotpadu za 15 evra i kupim. Majstor montira, krenemo da provozamo, lampica vise ne svetli ali se pali abs pri svakom dodiru kocnice, znaci i najmanje kocenje i zaustavljanje izaziva paljenje abs sistema. Skinemo mi opet sve, kad ono kabal od senzora ostecen, ladno ga nije lepo namestio i negde je upao izmedju tocka i od trenja delimicno ostecen. Uzme on zalemi kabal prespoji lepo, opet montiramo, i opet isto. Onda odem ja na dijagnostiku u ovlasceni servis, uzmu oni da testiraju sva 4 senzora i jasno se vidi da sa prednjim desnim nesto nije kako treba. Da li je zbog ostecenja i prespajanja ili jednostavno senzor nije ispravan ne znamo. Uglavnom ostane na tome, da senzor nije ispravan i da opet trazim ponovo senzor. Posle 2 meseca nadjem ja opet polovan senzor. Posalje mi lik postom, isto 15 evra. Odem u taj ovlasceni servis, ispostavi se da konektor na senzoru nije isti kao na mom autu!!! Zovem ovog na otpadu, on nema senzor sa konektorom koji je kao moj i majstor kaze ajde da pokusam, da prespojim konektor sa starog ABS-a, ali ne garantuje nista pa da vidimo. Bolja situacija nego sa predhodnim senzorom ali ne i ispravno skroz. Na velikim brzinama ne pali ABS, ali ponekad prilikom zaustavljanja skroz bespotrebno se pali abs. Lampica se ne pali, to je sve ok, nema vise prikazivanja greske, ali prilikom zaustavljanja bruji u papuci tj radi ABS, a ne bi trebalo. Desava se nekada i da bude sve ok, da ne upali bespotrebno ABS! Znaci li to da je senzor ispravan, a da je nesto drugo problem?!?!?! Meni je sada najveca enigma da li je do senzora ili ne. Da li senzor radi/ne radi, da li ne radi zbog tog prespajanja ili jednostavno nije ispravan? Da nisu mozda plocice skroz potrosene? Da nije ta glavcina sa ABS citacem. I kako ja majko moja da to ustanovim. Da puknem jedno 300 evra menjajuci sve? Znaci glupa situacija skroz.
  3. Kako vam se cini ovaj? I ova prica da je 7 godina kod vlasnika? http://www.polovniautomobili.com/oglas4877649/fiat_stilo_19_jtd/
  4. Da i ja sam odmah primetio za sediste. Po onom sundjeru sa strane se odmah vidi stanje.
  5. Kako vam se cini ovaj? Sta mislite? http://www.polovniautomobili.com/oglas4275517/fiat_stilo_16_16v/
  6. Iscitao sam skoro celu temu i koliko sam skapirao za one koji nemaju nameru da prelaze velike kilometraze bolje je kupiti benzinac nego jtd? Jesam li u pravu? Ja vec duze vreme trazim stila sa troja vrata dizelasa i nikako da nadjem nesto sto mi odgovara. A godisnje necu prelaziti vise od 5.000 km tako da sve vise razmisljam da pocnem da gledam i benzince. Razlika u ceni je uglavnom negde oko 500 evra.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...