Jump to content
FAS Goran

salened

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by salened

  1. Znam ja to, ali takav im je protokol... A ustalom i nemam bas drugu opciju
  2. Pisao sam fiatu u vezi problema 20.marta i dobio odgovor danas. Kazu da moram prvo na diagnostiku u ovlasceni servis pa tek onda da vidimo sta dalje. Javljam cim budem imao novih informacija.
  3. Veruj, ima nas puno koji imamo identican problem. Ocigledno da nam predstoji duga borba sa predstavnistvom fiat srbija jer ovlasceni serviseri nemaju pojma.
  4. @Ziks Niko od servisera sa kojima sam razgovarao nema predhodnog iskustva. Predlagali su da ga stave na diagnostiku sto cu na kraju i da uradim ako ne nadjem nekog majstora koji zna o cemu pricam. Sto se tice preticanja, ubacim u 3 ili 4 brzinu i nabijem obrtaje pre nego sto krenem u preticanje i ne menjam dok ne zavrsim za sad sve ok jer se problem javlja samo prilikom promene.
  5. To lupanje tj vise se cuje tak tak, prilikom voznje se ne cuje nego samo kad stanem pa mrdam volan levo desno kao da ima luft ali praznog hoda zapravo nema jer se toskovi okrecu normalno. Pocelo jos dok je bio pod garancijom oko godinu dana star, odvezao u servis snimili zvuk, poslali fiatu. Stigao odgovor zvanican da je to normalno. Sad nakon 4god je to malo izrazenije. Bem li ga trazicu da pogledaju ponovo na sledecem servisu.
  6. Evo link vezan za problem koji imamo http://m.carcomplaints.com/news/2017/chrysler-recalls-2014-fiat-500l-hesitation-problems.shtml
  7. @krmpot Kod Bogunovica odrzavam od prvog dana, tamo nisu nasli problem. A taj savet za otpustanje papucice gasa sam nasao na netu kao zvanicnu objavu fiata uz informaciju da mora u servisu update software-a da se uradi i to o trosku fiata (usa, kanada, uk..) ali to jos nije kod nas a da li ce i kad ce bog zna.. Osim toga sam imam zvuk lupkanja prilikom okretanja volana a i za to su mi u servisu rekli da im je fiat zvanicno odhovorio da je to normalno!? Ima vec pokrenuta tema o tom problemu na forumu, nekima su menjali letvu ili sta li bese nisam siguran o trosku fiata a eto meni ne. Osim ta dva problema druge nemam, pali iz prve svaki put ali jbg nervira kad kupis nov auto a imas probleme sa gasom i volanom koji lupka.
  8. @krmpot To sam preneo zvanicnu fiatovu nebuloznu objavu za otpustanje papucice gasa... nego, da li si bio do servisa ak kole i nisu znali da rese? Nisam razumeo iz tvog posta...
  9. Bio sam ja u servisu pre vise od godinu dana i rekli sve je super. Ali problem i dalje postoji samo je izrazeniji kad je hladno vreme. Sad sam procitao da je to fabricki problem u softveru. Bilo je opoziva u usa, kanadi, uk... i reseno je u servisima sa software update ali kod nas ih zabole da obaveste vlasnike. Kazu da se to desava povremeno kad ne otpustis papucicu gasa do kraja prilikom promene brzine. Do odlaska u servis privremeno resenje je da se u takvim situacijama otpusti papucica do kraja i ponovo doda gas. E sad je pitanje kome se obratiti kako bi se problem trajno resio.
  10. common sense is not so common

  11. U majku mu dakle nisam jedini, i meni je poceo da pravi isti/slican problem pre mesec dana. Isto 2013 god 1,4 benzinac. Tja servis dakle.
  12. Na kom automobilu si ti na taj nacin resio problem? Da pricu za rucno kodiranje sam i ja cuo i moj drugar sa C5 je bez okretanja "osiguraca za centralu" sta god to bilo, istom tom tehnikom drzanja tastera za otkljucavanje 10sek i okretanja kljuca u kontakt bravi resio problem daljinskog. Ali jako bitno ali, on je mogao bez problema da startuje auto i vozi normalno samo mu je daljinac otkazao i tako resio problem. Za fiat nisam nasao ni jednu takvu metodu, te ako neko zna rado bih je probao jos veceras bez obzira sto sutra vozim auto u servis da probaju da rekodiraju kljuc. Pozdrav
  13. Zvanicni odgovor fiat-a "Postovani gospodine, Ovim putem potvrdjujemo prijem Vaseg e-maila 13.02.2014. i zahvaljujemo Vam sto ste nas kontaktirali. Kao sto je pomenuto u prethodnom obracanju, razlog kvara ce biti poznat prilikom ispitivanja nadleznih lica iz ovlascenog servisa. Takodje, kada su u pitanju daljnska komanda i paljenje vozila, oni su deo istog sistema, tako da je nemogucnost paljenja vozila posledica neprepoznavanja koda kljuca od strane sistema samog vozila. Takav sistem je uspostavljen radi dodatne zastite vozila od kradje. Kada Vam bude rekodiran kod kljuca, startovanje vozila ce takodje biti u funkciji. Kljucevi sa daljinskim upravljanjem zbog precizne elektronike, mogu biti osteceni prilikom pada sa visine od 1m na tvrdu podlogu, to zavisi i od ugla pada pod kojim kljuc udara o povrsinu." Zakljucak ako ti ispadnu kljucevi spremi 300eur za nove ha ha ha e neverovatni su. Evo psujem sad naglas da ne bih pisao ovde maj... im nji... Pa kakav shakrt od kljuceva to oni prave. Sad cu da ih pitam ako stvari tako stoje zasto onda nisu lepo i odgovorno prema nama kupcima napisali u uputstvu za upotrebu da pazimo na taj dragoceni ultra osetljivi deo opreme automobila bez koga imas samo 1,3 tone neupotrebljivog metala i plasitke.
  14. Postovani, Hvala na odgovoru. Zanima me sledece, ako se ispostavi da rekodiranje kljuca ne resi problem da li ce detaljno pregledati kljuc strucno lice kako bi se utvrdilo u cemu je zaista kvar? Kvar moze da bude izazvan izmedju ostalog i zbog fabricke greske u elektronici koja se nalazi u kljucu. Ukoliko ja dobro razumem servisera zbog jedva vidljive ogrebotine na kutiji kljuca (koja je nastala trenjem o drugi kljuc a ne udarcem i to odgovorno tvrdim) automatski se donosi zakljucak da je u pitanju mehanicko ostecenje za koje sam ja odgovoran. Takodje me zanima ako ne radi elekronika u daljincu zasto ne mogu da startujem auto? Zar nisu to dva odvojena sistema? I jos jedno pitanje da li su kljucevi toliko lose izrade da korisnik treba da ocekuje da ukoliko ogrebe kuciste ili padne na zemlju/asfalt sa 1m visine da ce kljuc nakon toga biti neispravan? Pozdrav,
  15. Sad sam dobio zvanican odgovor od fiata Postovani gospodine, Pisemo Vam povodom upita vezanog za kod karticu koji ste uputili nasem Call Centru 12.2.2014.i zelimo da zahvalimo sto ste nas kontaktirali. Za aktuelne modele iz grupacije FGA, ukljucujuci i Fiat 500L koji Vi posedujete, kod kartica se ne isporucuje uz vozilo, vec se elektronski kod kljuca isporucuje nakon porucivanja preko ovlascenih dilera. Ukoliko su pomenuti kodovi neophodni zbog garancijske intervencije ne naplacuje se vlasniku, dok u slucaju gubitka kljuceva, mehanickog ostecenja, kradje i dr. trosak snosi vlasnik vozila. Takodje, potrebno je napomenuti da su ovom izmenom u procesu distribucije predmetnih kodova obuhvacena sva trzista u Evropi. Nakon razgovora sa Vama, stupili smo u kontakt sa nasim ovlascenim servisom “AK Kole” kao i ovlascenim servisom “Bogunovic”, od koga smo takodje dobili informaciju da ste ih kontaktirali povodom istog upita. Radi sto kvalitetnijeg i preciznijeg odgovora, dobili smo fotografije Vaseg kljuca i ostale neophdne informacije od nasih servisera koji su imali priliku da pregledaju kljuc. Ovlasceni servis “Bogunovic” je narucio kod karticu za Vase vozilo i kontaktirace Vas prilikom prijema istog. Ukoliko se ispostavi da je uzrok prekida funkcije mehanicko ostacenje, kao sto je gore navedeno, iznos ce Vam biti naplacen. Iako shvatamo da ovaj ishod za Vas zahtev nije ono cemu ste se nadali, molimo Vas da imate na umu da Vam Fiat sluzba za odnose sa kupcima, zajedno sa mrezom nasih ovlascenih dilera, i dalje stoji na raspolaganju za sva buduca pitanja koja mozete imati u vezi sa Vasim Fiat 500L vozilom. Srdacan pozdrav,Sluzba za odnose sa kupcimaFiat Automobili Srbija Epilog sutra
  16. @Mijailović P. Da tako je nisam dobio kodnu karticu. Zvali me juce oko 17h iz servisa i kazu da dodjem da kodiraju kljuc i ako to resi problem onda je besplatno tj spada u garanciju a ako ne onda zamena kljuca ili sta god da bude resenje ne spada pod garanciju. Nisam stigao jutros da odem do servisa zbog obaveza ali ici cu sutra ujutu pa cu pisati kako je proslo.
  17. Sad sam zvao, jos cekaju odgovor za garanciju. Kljuc ne radi i to nije moja greska i da im platim necu pa nisam kupio auto na buvljaku u vidjenom stanju pa sta je tu je . . .
  18. Pisao sam na temi koja je zakljucana sad te cu da ponovim. U subotu otkazao poslusnost kljuc sa daljincem. Ne radi daljinac a kljuc daje kontakt i vergla u prazno a na tabli ikonica auto sa katancem. Kljuc bez daljinca radi normalno. Jutros bio do servisa gde su genijalno zakljucili da kljuc ne radi slikali daljinac na kojem ima nekoliko malih ogrebotina od trenja sa kljucem od garaze koje nosim u istom dzepu i kaze vama je ispao kljuc i jako udario o zemlju te moraju da poshalju fotke fiatu da oni odluce da li popravka spada u garanciju. Samo da istaknem da su jedva primetne ogrebotine na daljincu a kljuc mi nije ispadao! Elem kaze ako ne prizna fiat garanciju moram ja da platim kodnu karticu za kljuc(6000 din !!) i sve ostale toskove. Malo je reci da nisam srecan razvojem price za sad aloi videcemo rekli su da ce mi javiti danas sta je odgovorio fiat. Pisacu cim nesto saznam.
  19. Nadam se videcemo, ujutru idem do ovlascenog servisa u tosinom bunaru, taj mi je najblizi pa javljam
  20. Boli me dusa i novcanik dok citam koliko kosta nov kljuc i kodiranje istog. Elem meni je moj ljubimac juce otkazao poslusnost. Parkiram ja lepo moj novi 500L i odem na posao, uvece da otkljucam auto kad ono nista. Ne reaguje na daljinac a kad ubacim kljuc samo vergla i svetli ona lampica na displeju sa autom i katancem. Odem ja po rezervni kljuc onaj bez daljinca i auto normalno upalim i sve radi kako treba. Sutra idem do servisa da vidim sta ce da mi kazu i da li ce neke pare da mi traze za opravku kljuca sa daljincem mada ocekujem da bi to trebalo da spada u garanciju. Javicu kako sam prosao(nadam se ne kao bos po trnju). Pozdrav
  21. Hvala na brzom odgovoru! Nisam nasao temu zato sam i postavio pitanje. Pozdrav
  22. Pozdrav svima! I ja sam postao ponosni vlasnik ficka pre 3 meseca Da li je neko stavio naknadno prednji naslon za ruku? Ako neko moze da mi kaze da li postoji original, gde je uradio, koliko je kostalo . . Pozdrav i hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...