Jump to content
FAS Goran

Gongy

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Gongy

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/11/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Prijedor,Republika Srpska

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9JTD
  1. HVALA,HVALA ne znam sta da kazem za vas,male su rijeci da vas sve pohvalim . Ne vjerujem da mu je ubacivan cip,kao sto sam negdje napisao vozila ga je cura prije mene ali opet kad mu zalijepim gas i krenem u lijevu traku baci me u razmisljanje njegova zivahnost hehe...a golfovi BALKANSKE IKONE,pa zar treba reci sta,svaki 2-3 prijatelj i neprijatelj dok sam trazio auto mi je dolazio sam pricom "E imas tu i tu vidio sam DOBROG golfa II dizela,sta ce ti Fiat to je skupo za odrzavanje,djelovi,kvari se,kupi golfa IV..." ma znate i sami vec.Imao sam golfa II 1.6 benzin,kupim piksnu za letvu volana,u trgovini WV,cijena 5KM/2.5EUR,zamjena sa geometrijom 65KM/33EUR i sutradan vec ista prica lupkanje iz letve volana ponovo,jel treba komentar....A to da se SVABO WV manje kvari moj prijatelj ima pasata i X problema,na poslu sluzbeni golf IV vec je posisao 1000< EURA na popravke turbine i elektronike,svaki mjesec jednom,a vozi ga nas sistemski inzenjer i direktor ponekad,znaci ne ekspolatise ga kako ko stigne,najveca komedija (moram jos ovo napisati) odem sinoc sa djevojkom do grada,parkiram,odem kupiti cigarete (strastveni sam duvanzija,a u Stildzi jos niko nije zapalio ni jednu,ni prije mene,a ni sad nedam nikom,STO JE LJUBAV) kad blizu nas parkiran je bio pasat (1998-2002 godina otprilike) sjedaju MOMCINE u njega kad... ma necete vjerovati ne znam da li da pisem dalje...HAHAHAHA...MAKINA NECE DA UPALI,HAHAHA,ja stojim preko puta i smijem se do besvjesti i molim djevojku da me ustine jer ne moguce da ne sanjam,pasat WV nece da upali,WV se pokvario i ona se smijala na kraju jer je njen otac bio takodje jedan od zagovornika WV pa Bog,a sta vozi ostavljam vam da pogadjate (GOLF II D).Ipak sam na kraju prisao ovoj dvojici i pomogao im da upale,pogurao sam sa njim (od tad nisam oprao ruke,ne znate koji je osjecaj dodirnuti PASATA kao poslije "onih stvari",hahaha)
  2. Prvo javno IZVINJENJE SKORI,nista zlonamjerno nije bilo sto sam postavio sliku tvoje masine kao avatara,trazio sam na netu da stavim neku sliku i onu koja mi se svidjela sam postavio,ispostavilo se da je to tvoja masina (napravio sam ti malo marketinga hehehe), pola dana sam izgubio skidajuci caletu alternator sa Renault Espace i onda napravio fotke svog Stildze,pa..
  3. POZDRAV VESELOJ DRUZINI...ja sam Dragan iz Prijedora,Republika Srpska,za forum mogu reci samo rijeci hvale jer su mi pomogli u izboru mog cetvorotockasa kada sam prije 3 mjeseca krenuo u lov na novog ljubimca i danas sam PONOSNI vlsnik Fiat Stila 1.9 JTD 80KS.Po zanimanju sam elektotehnicar i radim u vodovodu na daljnskom upravljanju (SCADA SYSTEM) komplet vodosnabdjevanja mog grada,a u slobodno vrijeme sam se bavio smartphonima,android platformom.
  4. Eeee,kamo lijepe srece da moj sad izgleda tako ali bice i to jednog dana.Kod mene je druga boja a i felne su njegove,fabricke alu,uostalom bice slicica sutra vjerovatno cim zavrsim jedan mali poslic.Opet starom moram skidati alternator na Reno Espace,treci put za par dana,stalno mu sprzi diodni most,a majstor STRUCNJAK nijednom nije provjerio stanje statora/rotora,moj zakljucak je da negdje probija i unistava ih,no MAJSTORCINA samo zamjeni diode koje nakon sat vremena dozive kremaciju.Da,slike su mislim od forumasa SKORE,danas sam na poslu skino prvog Stila koji mi je fino izgledo da postavim nekog avatara i cini mi se da je i u nazivu slike spomenuto ime naseg forumasa,nadam se da ne zamjera sto sam mu napravio malo marketinga for free...Stilic mu izgleda bas mocno.
  5. HVALA ...slike sutra,najvjerovatnije,ako stignem jer sam nasao neku shemicu za rjesenje "MOG PROBLEMA"
  6. Prvo pozdrav za sve na forumu jer sam novopeceni clan. Stila sam kupio pre nekih 1-2 mjeseca,verziju od 80KS ali me prijatno iznenadio svojom zivoscu sa tako malo KS,kazem malo jer mi je ovo uopsteno prvi dizelas,do sada sam fiksno bio na benzinjari,golf II 1.6,Merc-benz 2.0,BMW 320,GSI 2.0,Toyota Celica 2.0,Calibra 2.0 turbo... i uglavnom tako od 115KS pa na gore ali me ovih 80KS STVARNO prijatno iznenadilo i samo auto je ostavilo totalno pozitivan utisak Problem oko OCS-a sam osjetio vec nakon par dana ali ne pridajem tome znacaja,mada ljepse bi tabla izgledala bez te jedne ukljucene lampice,no dobro. Zasto ova verzija upitace neko, prosto jer za moje potrebe je sasvim OK,do posla,do grada i te polu relacije sta pozeljeti vise,a i kad se zaputim negdje malo dalje uvjerio sam se da snage ne nedostaje ni u prestizanju,ni uzbrdici,a ostace mi nesto novca prilikom registracije da pruzim svom ljubimcu nesto za uzvrat. Na auto sam naletio poslije sedmica i sedmica prevrtanja po oglasima,izbor sam bio suzio na nekog "zabara" Alfu 156/147 ili na Stila (zbog osjetljivih trapova Alfe prevenstveno je Stilo bio meta) jer cijene "SVABA" su astronomski smijesne,mada sam se i zareko da cu prije kupiti biciklo sa pomocnim tockicima nego GOLFA ikada vise. Onda je ispao ovaj Stilic za neku razumnu cifru,s'obzirom da ga je prije mene uvezla jedna cura (prije cc 1,5 godinu) i vozila,na njemu je bila jedna mala udubina iza desnih vrata koja je bila dobar predmet za cjenkanje i spustranje cijene te sam ga na kraju uzeo za smjesnu cifru (sramota me i da kazem) i danas kada napravim recenziju da jedan SVABO (citaj Golf IV) kosta koliko 2 moja Stila...HAHAHAHAHAHAHA...oprostite,bilo je jace od mene shvatim da sam napravio PRAVI dil Od opreme ima dosta vise nego gore pomenuta BALKANSKA IKONA,mada sam gledao da suzim elektroniku na minimum (citaj,klima je rucna) zbog nekih problema koji su pojedinci imali u modelima do cini mi se polovine 2003,inace moj je 2003 g.p. Magneti Marelli je nesto navodno kiksao pa su se tu i tamo javljali bugovi,mada ja sem tog FAMOZNOG OCS-a jos nisam imao problema,sve radi perfektno.Na satu je bilo 157...Km kad sam ga kupio,malo sam skeptican mada imam servisnu svih servisa koji su radjeni u Njemackoj,u Frankfurtu i poklapaju se sa stanjem kada sam malo preracunao cifre ali opet sam malo skeptican,mada auto ne djeluje preeksploatisan,na pojedinim dijelovima jos se moze naci ostataka najlona (vidjecu da to potkrijepim kojom slikom) iskljucivo mi je bilo vazno da auto nije grob i da nije lupan jos za smjesnu cijenu P R E Z A D O V O LJ A N.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...