Jump to content
FAS Goran

kujo

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About kujo

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/13/1984

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat STILO 1.9jtd 115ks 2004
  1. Može biti remenica radilice,oće guma da ispuca i onda čangrlja,ja sam za šest godina koliko vozim stila dve zamenio u jeftinijim varijantama i sad sam treću stavio iz originala pa ću videti koliko će izdržati.
  2. Pozdrav... 1.Pred kraj prošlog leta dešavalo mi se da klima dok radi ,dole na dugmetu počne lampica da se pali gasi a i čuje se klikanje.Ugasim je jedno desetak minuta pa upalim i bude sve u redu jedno vreme pa opet.Zadnjih par dana sam je palio radi sve ok.Jel treba možda oprati hladnjake,ili neki senzor zameniti,freon sam kontrolisao i izvakumirao sistem i opet se dešavalo. 2.Počeo je da mi se čuje ventilator kabine na drugu i treću brzinu,jel pristupač da se skine očisti ili zameni. 3.Hoće da mi magle stakla kao da mi je crkao leptir za recirkulaciju vazduha.Jel problem to popraviti i jel može se pogledati preko diagnostike jel crkao.Dugme redovno radi al se ne primeti kad uključim da drugačije ulazi vazduh. Stilo 2004 1.9jtd Hvala unapred
  3. Danas posle dve nedelje upalim Stila, i desi mi se da počne da trese,neće preko 2000 rpm i baca pozadi veliki dim i na tabli upali grešku kao da je grejač crkao. Mislim da je radio bez jednog cilindra.Posle minut sve OK, vozio sam ga desetak grugova oko Tempa (Novi Sad) u većim obrtajima sve u redu,posle je dvadesetak minuta radio na leru i ništa. Jel imao neko slično iskustvo?Da napomenem da je počeo zimus da dok je hladan trza ma manjim obrtajim ne jako ali se oseti.
  4. Vjerovali ili ne,cijene po otpadima su od 40-50eu,kažu da ne mogu da nalageruju opruga koliko ih prodaju mjesečno...
  5. I ja da se pridružim ekipi,juče ujutro pukne mi ispred zgrade dođem na posao i kad sam ga podigao na dizalicu vidim pd opruga pukla pri dnu nekih 10cm al nalegla kako da je neko montirao,ne bih primijetio da nisam čuo.Auto stoji ok nije legao.Al istu tu opruga mijenjao sam u februaru ove godine isto je bila pukla.Stilo jtd 2004 pet vrata.4000 je nova kod Dragana u Futog,a polovna oko 25eu ima razlika za troje vrata i petoro i benzinac i dizel.
  6. Zamenjen cilindar i sve Ok :thumbsup: :thumbsup:
  7. Pratio sam zadnjih dana nivo tečnosti i stoji na max,al videćomo sjutra
  8. Zadnjih par dana papučica kvačila je počela da ima lufta do pola,i teže sam šaltao (dva puta pritisnem kvačilo da ušaltam),a od jutros nikako nije šaltao.Sjutra posle podne skidam menjač pa Vam javim rezultate.Što se tiče cijena u NS korpa i lamela 11000 din,druk ležaj 7500 din. i zamajac 28000 din (nadam se da njega neću morati mijenjati).Sreća pa majstor će to uraditi za oval mesa. Ako je imao neko slično iskustvo neka napiše,ili neki savjet.
  9. Meni se taj tank bio odlomio od kućišta filtera vazduha,u njemu je bilo malo ulja i ništa više,zalepio sam ga nazad i nema nikakvih problema.On nema nikakav protok između kućišta filtera vazduha i njega.To crevo što ide u njega dođemu ko neki iber lauf :smoke:
  10. Skinuo cio most pa na presu tako je najlakše,a i nove kad stavljaš treba presa jer napravljeni su u milimetar da uđu. A uzeo sam u Fiatino silene i vozo sam ih u gepek jedno godinu dana tako da se nesećam proizviđača.
  11. Ja sa na mom stilu menjao zadnje silene,sam silen je oko 800 din komad.A posla ima dosta sama čaura zapekne pa se prvo izbije gumeni deo pa se bonsekom presiječe čaura,i onada na presu da se ibije (nemam alat potreban),tako da sam se namučio,ali kad sam sve vratio na mjesto skroz drugi auto.
  12. Kao što piše u naslovu pomiješao je ulje i vodu.Urađena je obrada glave,hidro test,nov dihtung glave,nov termostat.Kad smo namontirali i upalili posle pet minuta opet je povećao nivo ulja (pomiješao ulje i vodu)Pa smo skidali hladnjak ulja koji dođe ispod filtera ulja on je ispravan. Ostaje da sad nosimo blok motora na hidro test. Jel ima neko mišljenjo o ovom slučaju,ili možda savjet?
  13. Kaže Dragan iz Futoga oko 100 eu krst poluosovine i šolja sa zamenom.Polovno... A u fiatino je krst 8000 din i to ima jedan model,a ako je drugi nema na stanju i teško je za naći.
  14. Dešava se sledeće: Kad imam putnike auto trese i imam osjećaj kao da je u pitanju pd točak. Rotirao sam gume,balansirao i opet isto. Trap je u redu, nove su upornice, dikovi na pola, nema lufta na letvi. A najzanimljivije je to što kad nemam putnika auto ne trese, tek malo osjetim na volanu kad pravim polukružno u levo. Pomagajte jer kod mene u servisu bezbroj puta bio na dizalicu i ništa

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...