Jump to content
FAS Goran

aquarius

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

About aquarius

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/01/1970

Contact Methods

  • MSN
    https://www.facebook.com/davor.zupanovic
  • ICQ
    m
  1. Kad ventilator radi, i klima radi. Ventilator prestane, nema ni klime. Problem je valjda u tome što se, iz nekog razloga, ventilator ne pali. Što upravlja radom ventilatora?
  2. Ako može pomoć: Klima je do prije mjesec dana radila ok, i onda sve slabije i slabije dok nije skroz prestala hladiti. Kompresor uključuje normalno, čuje se "cak". Mislio sam da je plin iscurio, odem i dopunim klimu, provjereno ne pušta nigdje. Ali - ne hladi. Jedino i samo kad upalim već zagrijani motor, hladi nekih 5 min i onda prestane. Bio sam u servisu, kažu da je crko kompresor klime, da ne može postići dovoljan tlak u sistemu. Mene muči, ako je to tako, zašto hladi dobro kad upalim vruć motor, tj kad se i ventilator motora upali? čim se vent motora ugasi (i više se ne pali u vožnji, čak ni po ovoj vrućini), klima prestaje hladiti. Da nije stvar u uključivanju ventilatora? Volio bih malo više znati i radu klime - da li vent motora ne radi zbog lošeg kompresora ili je obrnuto?
  3. Pa to mi je čudno, veliki servis sam odradio prije 3 mjeseca...?
  4. Evo bio kod majstora, kaže da je 99% natezač zupčastog remena? Nisam htio da mi razmaka auto pola dana pa sam otišao, otiću kod nekog drugog...
  5. Hvala vam. Sutra vozim kod majstora, kaže da 99% neki od natezača, a koji - vidjet će sutra...
  6. Kad palim hladan motor ujutro, začuje se jako zveckanje nekih 5-6 sekundi, i onda prestane. Zvuk dolazi tamo negdje gdje pk remen, alternator i ostala čudesa. Kad palim zagrijani motor, tog zveckanja nema! Klima radi ok, nema nikakvih zvukova kod paljenja ili gašenja klime. Jel netko imao isti ili sličan problem? sent from my HTC
  7. Ovaj moj ne dimi kad skinem čep, samo se malkice promijeni zvuk motora. Dosad sam napravio 5-6 iljada km i ne troši ulje.
  8. Kad motor radi u mjestu i otvorim čep od ulja, da li se barem ugrubo može ocijeniti stanje motora? Treba li motor promijeniti svoj zvuk ili ne? Jel u redu ako malkice štrkca ulje u sitnim kapljicama?
  9. Isto ko i kad biraš ženu, uzmeš onu sa najvećim sisama :-) Dakle, akumulator sa najdužom garancijom. sent from my HTC
  10. Godinama vozim dizelaše, nekako u rasponu 1500-2500 o/min, mislim da je to ok
  11. Eh da, još nešto da pitam: kad u 2. ili 3. brzini oduzmem gas tj. kočim motorom, ponekad se auto trese. Ovo se dešava kad usporavam iz viših okretaja npr 2200-2500 o/min, a ako usporavam motorom koji se vrti ispod 2000 o/min to se ne dešava. Jel i to trešenje zbog lošijeg kvačila?
  12. To mi je jasno... Vozit ću ovako dok ne počne proklizavati ili tresti pa ću onda da mijenjam. Već sam pripremio novi termostat, prednje amortizere i grijače, to ide prvo.
  13. Ne trese pri kretanju, kreće glatko bez rezanja ili tresanja, niti ne proklizava u vožnji. Sigurno da je kvačilo pri kraju, ali valjda može da izdrži još neko vrijeme jer ga ne forsiram?
  14. Eto da i ja nešto upitam... Kvačilo je relativno tvrdo i dosta visoko odvaja, cca kad otpustim pedalu za 3/4. Ne proklizava niti kod kretanja niti kod međuubrzanja. Auto palim i gasim sa stisnutim kvačilom. Pitanje: kad krenem stisnuti kvačilo, na samom početku stiskanja papučice, čuje se nešto kao "dududu..."? Taj zvuk se javlja dakle u samom početku stiskanja papučice, skoro pri samom vrhu i nije pretjerano glasan, može se čuti samo u garaži, na otvorenom teško. Što bi to moglo biti, da se brinem ili ne?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...