Jump to content
FAS Goran

migimunz

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by migimunz

  1. Predpostavljam da je kupovina novih nepraktična zbog cene? Ili se jednostavno ne proizvode više?
  2. Majstor ih je otvorio, ocistio i testirao. Rekao je da izgledaju kao da su u jako losem stanju i da "bacaju u mlazu" umesto da rasprsuju (ne razumem se u mehaniku toliko, pa ne znam sta to znaci). Naravno, ja sam potpuno raspolozen da dobijem i drugo misljenje, voleo bih napokon da resim ove probleme i imam pristojan auto.
  3. Majstor je proverio sve. Izduv je cist, ali su dizne u jako losem stanju. On ih je oprao (u nekakvoj sonicnoj kadi), ali izgleda da im sledi zamena. Da li neko zna gde bih mogao da kupim dizne za ovaj model, pa da ih majstor zameni?
  4. Hvala puno ljudi Idem u subotu ujutru kod majstora, pa će on ovo rešiti. Što se tiče brzine, meni zaista preko 130-140 km/h nije potrebno, ali bih da mi ne srče 9l na 120km/h .
  5. Pozdrav svima, Kupio sam polovan Grande Punto, 2007 godište, 1.4 v8, benzinac. Posle kupovine sam uradio veliki servis i zamenu ulja (koje je bilo jako prljavo) i zamenu seta kvačila (lamela je bila praktično mrtva). Međutim, auto se i dalje kreće dosta loše. Na ravnom autoputu jedva prelazi brzinu od 140km/h i dosta je trom, a pritom je u petoj brzini i na 4600 obrtaja. Tromost počinje da se oseća već na oko 80km/h. Nisam očekivao čudo od najnižeg 1.4 motora u Grande Punto seriji, ali sam predhodno vozio 1.2 Putno Classic koji je bio dosta startniji na većim brzinama, pa mi nešto govori da to ipak nije u redu. Potrošnja takođe skače na oko 9.5l pri takvoj vožnji. Majstor kod koga sam bio je predložio da je problem možda do dizni ili zapušene izduvne grane, a u najgorem slučaju do istrošenih karika (ne razumem se preterano u mehaniku, pa ne znam šta većina toga znači, ali znam da zamena karika znači skupa popravka). Da li je neko imao slična iskustva ili možda zna šta bi moglo da bude u pitanju i na koji način bih mogao da proverim? Takođe bi mi pomoglo ako bi neko znao okvirno koliko koštaju popravke ovog tipa u ovlašćenom servisu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...