Jump to content
FAS Goran

SkyRider

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SkyRider

  1. Prodajem 2 letnje gume DAVANTI DX390 205 55 R16 DOT 5018 - proizvedene u decembru 2018, kupljene u aprilu 2019 vožene do septembra 2019. kada je automobil prebačen na set felni 17". Gume su bukvalno odličnom stanju, prodaju se u paru. Cena 50e..
  2. E, ja samo da javim da je onaj zvuk nestao sam od sebe Užas.
  3. @neshaoct Jasno je sve to, htedoh da čujem nekog ko je imao iskustvo sa istom gimnastikom kao ja. U suštini, najmanji je problem da uzmem i izmenjam sve na toj relaciji što može dovesti do ovakvog zvuka. Evo, pada kiša, on ne žvaće.. da ne pričam o lupkanju nazad u silaženju sa ležećih policajaca U svakom slučaju hvala. Javiću krajnji ishod.
  4. Zdravo svima Vozim Brava 198 2008 godište 1.9mjtd i sad kako je prethodnih par dana bilo toplije i suvo, počinjem da čujem neke čudne pojave iz prednjeg levog točka. Ujutru, kada je auto hladan, ne čuje se ništa. Kako se auto zagreje, pod uslovom da je napolju suvo, počinje da se čuje kao neko škripanje i žvakanje iz prednjeg levog točka. Bio sam kod 3 različita majstora, jedan je rekao da nema predstavu o čemu se radi, nije hteo ni da ga podigne na dizalicu. Drugi je kao nešto gledao i rekao da sumnja da silen blok ili gumice stabilizatora, dok je treći na sve to dodao i šolju kao mogućnost. Kada sam na kraju otišao i kod svog majstora koji mi održavao auto, pala je kiša i to nije čulo. Na kraju, njegova pretpostavka se isto svodi na silen blok ili gumicu stabilizatora, ali je i pominjao da je možda nešto suvo tipa kugla itd uz objašnjenje da se taj zvuk ne čuje jer ga voda u tom slučaju "natapa", odnosno smanjuje to žvakanje. Zanima me da li je neko imao slična iskustva? Zvuk se javlja na gibanju autobomobila, počinje sa "nejasnim lupkanjem" da bi se na kraju jasno čuo kao škripanje odnosno žvakanje.. Kada zaljuljam auto rukama ista stvar se čuje, najjasnije u kabini, slabije spolja. Pomagajte
  5. Zdravo drustvo.. Imam jedan problem. U pitanju je Punto 1.2 8v, 2002 godiste. Juce sam primetio da su mi kazaljke na tabli, nakon gasenja motora ostale ukocene. Odmah nakon toga sam dao kontakt, startovao motor, cuo se neki zvuk caktanja i kazaljke su istog trenutka "pale", zatim su se podigle kao da je sve u redu, ali se i komp resetovao(sat, radio stanice itd). Nakon toga sam primetio da mi ni jedna lampica na tabli ne svetli kao ni pozadinsko svetlo. (nisam siguran za pozadinsko svetlo na dugmicima za city servo, grejac zadnjeg stakla, maglinka itd) Poceo sam da palim i gasim sve po redu. Ustanovio sam da sve sem migavaca radi, ali da se nista ne pokazuje na tabli. Znaci, tabla je u kompletu mrtva. Npr, svetla ukljucim, rade ali na tabli ne svetli nista, kao ni sama tabla. City servo radi, ali na tabli ne svetli da je ukljucen, ne pokazuje otvorena vrata id. ALI kada ukljucim migavce, cuje se ubrzano "caktanje" i oni naravno ne rade. Krenuo sam da cackam osigurace, i ustanovio da je pregoreo osigurac na mestu F53 cini mi se. Na semi su na tom mestu nacrtani migavci. U pitanju je crveni osigurac od 10A. Zamenio sam ga, sve je bilo ok. Medjutim, danas se desila ista stvar. Sve isto. Ponovo sam zamenio osigurac, i posle nepunih pola sata je opet pregoreo. Ponovo sam sad zamenio osigurac, ali mi se sve cini da ce opet da zvekne.. Samo da napomenem, citao sam teme, prvo se sumnja na akumulator, meni auto pali iz prve, bez ikakvog verglanja.. Pa kapiram da nije on. Da li neko zna o cemu se radi? Svaka pomoc bi mi dobro dosla.
  6. Meni je na dijagnostici pisalo da je u pitanju greska c1004 "kvar motora servo upravljaca (povremen)". Bukvalno tim recima. Lampica se palila u toku voznje, na pravcima iskljucivo, i gasila nakon gasenja automobila. Zamenio sam motor serva, i posle 2 nedelje je opet ista stvar pocela da se desava. Nemam pojma sta da radim, decko koji mi je menjao motor serva sada predlaze da mi zameni centralu jer ocigledno nije do motora.. Ja sumnjam na senzor mada on tvrdi da nije senzor. Ne znam sta da radim, ako neko moze da pomogne savetom, bilo bi lepo (punto 1.2 8v 2002 godiste je u pitanju)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...