Jump to content
FAS Goran

Stardust

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stardust

  1. Ne, i dalje se vozi sa iskljucenim protokometrom.. jel postoje neke informacije koliko bi kostao isti ?
  2. Nemam problem sa niskim obrtajima, vec pri 2800 obrtaja. Sa diskonektovanim protokomerom sve radi kako treba.
  3. Vec sam napisao da je egr ociscen, nije do njega. Barem mi je tako receno.
  4. Kada je diskonektovan protokomer automobil radi kako bi trebalo, vuce kako bi trebalo. Razumem da taj deo sigurno ne postoji za dzabe, ali dok je on povezan auto ima turbo rupu na 2800 rpm, pa od 3000 na dalje stuca i nema ni pribliznu snagu kakvu inace treba da ima. Naravno , ne verujem da bi se to toliko primetilo u normalnoj voznji. Samo pri maksimalnom (ubrzanju 3,4,5 6 brzina) se vidi da nesto nije uredu. ubrzanja i medjuubrzanja nemaju veze s vezom kakva bi inace trebala da budu. Vazno je da sada radi "kako treba" pa kada se skupe pare i to ce da se menja.
  5. Kocnice su menjane kada je uzet auto.. i da bilo je prilicno skupo (ako se odlucis za iole kvalitetan set) . Jedini problem s time sto je radjeno jeste da sam odlucio da poverujem prodavcu koji je rekao da je radjen veliki servis.. pa sam odlucio da se fokusiram i na kocnice, mali servis itd. Ali evo posle 8 meseci eksplatacije ispade da kajs nije menjan, kao ni pk kajs, pumpa za vodu, a ni mnogo drugih stvari. ne razumem cemu tolika neiskrenost ovih prodavaca. Bilo bi mi mnogo lakse da mi je lepo rekao sta treba da se menja.. a ne da verujem na rec i da ostanem bez motora. Ja sam svakako ulagao te ulagao pare u njega, samo na pogresne stvari. Problem je sto protokomer sa npr brava ne pasuje na deltu tvin, dijametar protokomera je drugaciji, jednostavno ne moze da se uklopi. Mora da bude deo konkretno za ovaj moj motor.. a mala serija motora, znaci automatski vecu cenu. Cudno mi je da sa diskonektovanim protokomerom auto radi kao podmazan, vuce i radi bas kako treba, da li ovakva voznja moze da proizvede neke ozbiljnije probleme ?
  6. Zamenjen je zupcasti spaner roler, filter ulja... ociscen egr, ociscen leptir gasa zamenjeno ulje. Sada prva turbina radi, da kazem radi i druga, ali prijavljuje gresku nedostatka vazduha na dijagnostici. Automobil ne ide kako bi trebalo, od 2800 obrtaja ima turbo rupu, pa se od 3000 turbina pali gasi pali gasi.. i smesno vuce u odnosu kako bi trebalo. Prvo su probani i zamenjeni i isprobani overboost moduli, nije do toga, pokusano je direktno prespajanje turbina ali neuspesno. Onda se mislilo da je do leptira gasa , nije ni do toga, na kraju je diskonektovan protokomer, i auto puni obrtaje vuce kako treba, radi kako treba, normalno i bez turbo rupe. Tako da blago meni, morace koliko vidim protokomer da se menja. A receno mi je da je za ovaj motor prilicno skup... *1.9 tvin turbo* jej.
  7. Trebao bi danas da me zove majstor, bio sam do servisa, i rekao mi je njegov kolega da je turbina zaribala. Da nece da radi.. i poslata je na remont. Sto se tice imena servisa, nebih da kazem i da uticem na poslovanje nekog servisa. Ne razumem se u tehnikalije motora dovoljno da bi mogao da sudim dal su dobri ili ne. Videcemo na kraju kako ce sve ispasti..
  8. Kaze, kako ne kaze.. kaze da ne radi , ali ne kaze zasto. Jednostavno ne stvara pritisak. Upravo to, meni je receno da je "malo pukao zupcasti" u smislu da se na kajsu vide sitne pukotine i da treba da se menja. Majstora mi je predlozio komsija koji poseduje alfu 156, i veoma je pazljiv i brine se oko svojih kola. Tako da predpostavljam da nisam pogresio sto se tice izbora mastora. Naravno iako volim automobile i znam dosta o karakteristikama i proizvodjacima ... nisam upucen u mehaniku toliko. Na meni je da verujem majstoru, a na njemu da uradi posao kako treba. Ne verujem da bi se neko igrao te taKo sa svojom dobrom reputacijom. Vec sam odgovorio , turbina ne stvara pritisak, pusavali su preusmerenja neka, svasta nesto.. nista nije uspelo. Iskreno ne verujem da je do senzora. Cuje se kao da zvecka na jednom od cilindara kada se dodaje gas. Podesili su zupcasti stari, probali su , ne ide i dalje. Jeste, ja kada sam kupovao moj sadasnji auto prvosto sam uradio je veliki servis i kocnice iz razloga sto nisam imao nikakve podatke o prethodnim servisima i odrzavanju, kao ni servisnu knjizicu, a da verujem prodavcu o stanju i kilometrazi za auto star 10 god bas i nemam nameru, ali (uvek postoji ali), ako je covek dobio servisnu knjizicu sa datumima i opisom sta je uradjeno, pogotovo za auto koji je 2009 godiste (a pretpostavljam da jeste), a mozda trenutno nije imao ni novca da to sve uradi (svi vrlo dobro znamo kakvo je stanje u drzavi), licno ni ja ne bih pravio bespotrebne troskove... Finansije su uvek najveci problem, da nisu ... uzeo bih novu deltu zar ne Trudna. Trudna, prvi mesec sva sreca hahaha E sad, ako cemo tako da gledamo i nov auto moze da se pokvari... Ocigledno je da moze, moja sreca, sta da se radi. Sada samo cekam izvestaj i racune. Ja eto .. odlucio da poverujem coveku sto je prodavao. Znam da ne bi trebalo, ali opet finansije... Primetio sam da se mali servisi rade u zavisnosti gradacije ulja. Meni je na kompjuteru bilo podeseno da radim servis na 25 000... dok je sada sipano ulje druge gradacije i preko dijagnostike je smanjen interval servisa na 12 000. Razumem da je to nesto sto bih mogao da uradim, ali sam cuo da ce po novom zakonu u sklopu tehnickog pregleda biti radjena i provera emisije stetnih gasova. Skidanjem DPF-a gubi se svaka euro norma vozila. Samim tim ne znam da libi mogao da se registruje.
  9. Nazalost, moram da se javim i da kazem da imam ozbiljnijih problema sa mojom Deltom 1.9 tt. pre nekoliko dana kada sam seo u nju i krenuo primetio sam drastican nedostatak snage (kao da otprilike ima 60 konja. Ono sto me je jos vise zacudilo jeste da kompjuter nije prijavio nikakvu gresku. Rasklapan je motor , pregledano svasta nesto.. u sustini, ne mogu i dalje da ustanove sta se desava. Prvo su mislili da je do egr-a (vec sam imao taj problem ali mi je u om slucaju bila prijavljena greska na motoru) orvarali su protokomer.. i nije do toga... i dalje ne mogu da ustanove sta mu je.Nastavili su i dalje da ga rasklapaju pa ce u jednom trenutku verovatno uspeti da me "obraduju" informacijom o kvaru. Automobil jednostavno nema snage i krece da vuce tek od 3000 obrtaja (verovatno na tim obrtajima preuzima ova velika turbina). Ispasce na kraju da je otisla turbina i predpostavljam da remont iste nece biti jeftin. Inace obradovali su me i informacijom da je zupcasti kajs Prezupcio "malo"... Pa su mi predlozili zamenu istog. Automobil je u mom posedu 8 meseci, radjen je mali servis.. ulje, filteri, itd. Zamenjeni prednji diskovi , pakovi , i zadnji pakovi. Poslednji put kada sam bio u servisu (pre mesec ipo) rekli su mi da moram da radim remont DPF filtera , da ga skidam ili da remontiram postojeci zbog visokok stepena zapusenosti istog. Regeneracija Dpfa moze da se radi , i automobil je sam uradio vec 660 puta. Koliko sam razumeo zivotni vek dpfa je oko 100 000km. a automobil je vec presao 160 000/ Kako su mi objasnili iz servisa , dpf jednostavno ne propusta dovoljno izduvnih gasova .. Mozda upravo to bio razlog ovog potencijalnog kvara na turbini. Auto je 2009 godiste .. i presao je 160 000. Super je snaga. Ali ipak, sve ima svoju cenu. Nadam se da nece biti jos ljudi sa slicnim mukama kao ja. Ali eto, cisto da znate.. to sto je noviji auto jednostavno nista ne znaci. Predhodni vlasnik ga je izgleda bas "mazio"..
  10. Upravo ta. hahaha batman felne Kad smo vec kod felni ,cudno mi je sto su zapravo te gume koje su na Delti povoljne, jeftinije su od guma koje sam koristio na proslim kolima i koje su bile manjih dimenzija. ranije (205-45 R16) a ove su (215-40 R18). Jos nije preuzeta, cekamo da se zavrse jos neki papiri. Imao sam do skoro ibizu i navikao sam se na nju. Vozio sam je 6 godina , i sada sve sto probam nekako mi deluje cudno. (volan , prenosi i tako dalje) ali predpostavljam da cu se navici posle nekog vremena. Sto se tice dizajna - lep je . Slazem se.
  11. Da, mislim na 1.9 tvin turbo od 190ks. Razumem da ih nema puno, ali eto imacete neke informacije u skorije vreme / barem oko cena disk kocnica posto su za menjanje
  12. To je 1.9, ovakva: http://www.fiat-lanc...showtopic=37552 Ali, to je bilo skoro na početku njene karijere, sada je to model kome prodaja polako staje, naročito u Srbiji gde se kao nova prodavala godišnje u 10, ili manje od 10 komada. Tek sada dolazi masovnije kao polovnjak. Dobro, razumem da prestaje da se proizvodi , ali me interesuje zasto , da ne postoje neki problemi sa tim agregatim ? Sto se tice foruma, pojavljuju se lancije delta trece generacije povremeno - koliko sam video ima dve postavljene teme o lanciji delta trece genertacije, ali nista konkretno. Uglavnom se misljenja svode na to da je LEP auto , i to je to Cudno mi je sto su tako povrsni komentari, nema nekih konkretnih informacija. Ako nista nadam se da cu se setiti da dodam svoje utiske o kolima..
  13. Pozdrav svima , Neko duze vreme sam razmisljao da li da uzmem ovaj auto, na kraju mislim da nisam pogresio - vreme ce pokazati svoje. Automobil tek trebam da preuzmem danas-sutra. Interesuju me razlike u ceni odrzavanja ovog automobila - kada bi poredili na primer FIAT bravom. Znam da su radjeni na istoj platformi , i da imaju slicne komponente, i interesuje me da lisu , i koliko razlicite cene npr disk kocnaca ? Imam jos jedno pitanje, zbog cega lancia ne prodaje ovaj automobil sa 1.9 motorom u srbiji ? I interesuje me da li je motor dobar. Mislim , generalno me interesuje vase misljenje o ovim kolima, pa ako imate nesto da mi kazete , slobodno !

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...