Jump to content
FAS Goran

SerAlex

Members
  • Content Count

    94
  • Joined

Everything posted by SerAlex

  1. Hahahahahaah totalno mi avio mehanicari
  2. @Danilo1 ponecu ja lap sa mes-om 3.1 ali mozes i ti za svaki skucaj ako moj nekim slucajem zakaze.
  3. Momci jel ima neko adapter za Airbag za Stila da iscitam gresku pa da ga ponese danas na skup da odradimo to.
  4. @neshaoct Ajde uz to sto je protokomer iscupan i sto je cantra za uljna isparenja razlupana (pa je sad flasa tu) auto radi kao traktor i fino se osete vibracije i to da ne radi bas lepo kad se dodaje gas. Ima bas neka cudna bacakanja u stranu kad se daje gas i to mi se ne dopada u opste. Videcemo da oteramo auto kod njih, pa da vidimo sta oni kazu za dizne. Tako da bih ja prvo poceo od njih.
  5. Evo slike iz MES-a za Stila mJET od 140 ponija. Na slikama pise u kom momentu je slikano. Dizne koliko vidim su u lepom problemu, jel da? Koga preporucujete da se ovo odnese na remont?
  6. @neshaoct video sam. Strasno presednice, strasno @Ivan ma nikakav problem matori uopste. Jbg da je bio jos neko da omasti brke ali sta ces barem je nama bilo dobro
  7. @neshaoct Pa bilo bi lepo i da dodje neko , posto nidje zive duse .
  8. SerAlex

    Vazduhoplovstvo

    Da da stavljena Tehnika na prodaju, e sad koliko ce to dobro ici videcemo jer imaju bas neke uslove koje kupac mora da ispuni, a nisu bajni.
  9. @neshaoct Pretpostavio sam da ste tamo nego sam ja bio u prolazu isao sam do Usca pa rekoh da svrnem. Zato te nisam ni cimao. Kad sam video da je zatvoreno samo sam produzio do Brankovog mosta
  10. Nema danas od skupa nista. Panduri zatvorili parking
  11. Odlicno. Vidimo se sutra ujutru. Hvala jos jednom.
  12. Pozdrav @Goran Zemun, prekljuce mi se pojavio problem na Fiat Stilu 1.9 85KW. Naime u voznji mi dize temperaturu dok je na leru od 92 do 97. Prema MES-u temperatura u voznji (obicno pri vecim brzinama i usponu) dostize 104.5 stepeni. Probao sam da ozracim sistem prema eLearn-u ali nista se promenilo nije. Sta prema vasem misljenju moze da bude i kada bi najranije mogao da dodjem kod vas da utvrdimo sta pravi problem jer mi auto treba, a ovako mi se ne vozi u opste. Samo da napomenem da je pre skoro mesec i po dana odradjen veliki servis sa originalnim kitom i stavljen nov BEHR termostat ali nije radjeno kod vas u servisu. Pozdrav.
  13. Verovatno za vanredni tehnicki kad te pandur zaustavi i ucinis mu se sumljivim. Tesko vidim razlog za bilo sta drugo.
  14. Ja sam zainteresovan ali samo ako bude to uskoro (narednu nedelju, nedelju i po dana), u suprotnom i ovako ide negde na remap pa ce se tamo meriti.
  15. @dragvorl Koliko je kostalo zadovoljstvo? Gde ima da se uzme i koliko je tesko da se namontira?
  16. SerAlex

    Vazduhoplovstvo

    Ne radimo mi. Radi neka druga kompanija i to za sada se radilo samo za te staje Jat-ove 737. Svi ce biti iseceni osim za sada K, D i I koji jos uvek koliko toliko lete tj letece jer se rade trenutno.
  17. SerAlex

    Vazduhoplovstvo

    Krilo je otkinuto jer se avion sece ide u vecna lovista
  18. Posle opet nekog vremena radjeno nesto na auticu. Da bih prosao tehnicki morao sam da skidam kuku i foliju sa stop svetala. Zatim mi se pojavilo neko ulje kod podkrila gde se nalazi intercooler pa sam se malo presekao da je turbina zveknula pa je onda palo kupusanje auta da se vidi sta je problem. Na kraju se ispostavilo je da je puklo crevo, sto je malo cudno da se nije manifestovalo u voznji i nije zvizdalo. Takodje kad sam vec sve rasturao skinuo sam i sam intercooler i bacio na vidim kakav je turbina. Sve ispostavilo da je odlicno. Turbina nije masna u opste i u odlicnom stanju je, a u intercooleru nije bilo 2 kapu ulja. Usput sam utvrdio da je protokomer u problemu pa se sada vozi bez istog. I na kraju je radjen veliki servis. Tu sam izgubio ceo dan dok nisam nasao kvalitetne delove. Uzet original fiat set zupcenja, INA roleri i Spaner i Continental PK kais jer nije bilo drugog. Takodje sam zimus imao maloh problema sa termostatom da je par puta imao malih problema sa drzanjem temperature na pola pa je zamenjem sad usput sa servisom.Naravno je uzer Behr-ov. I za kraj je ostalo da se zameni nosac ispod akumulatora (uzet original) i dva donja ali dok ne nadjem ta dva donja to je na cekanju.
  19. SerAlex

    Vazduhoplovstvo

    Posto je @neshaoct pitao da li bih mogao da pokacim neke slike sa posla, uz neka objasnjenja sta se desavalo za vreme pravljenja istih, evo konacno sam uhvatio vremena da i to uradim. Pa da pocnemo: Na ovim slikama mozete da vidite potpuno nov 737-800 koji dosao direktno iz Boeing-ove fabrike. Radovi koji su se obavljali na njemu su, zamena ovih klasicnih vingleta (krajeva krila) sa onim koji imaju dodatni ventral (jos jedno peraje sa donje strane), zamena ulja u motorima i APU. Ove dve slike su nastale za vreme skidnja motora sa Boeing-a 737-800. U pitanju je desni motor CFM 56-7. Evo sad nekih par slika. Jedna je za vreme nocne smene kad je bilo toliko magle da se jedva video rep za AirSrbijinog AirBus-a, zatim par slika iz kokpita, prevlacenje nekog od AirBus-a i jos jedna gde mozete da vidite koliko leda ima na nosnoj kupoli odmah po sledanju aviona. Na ovim slikama je radjena inspekcija APU-a sa Boeing-a 737-800 kada je pronadjeno da se parce metala iz usinog kanala odlomilio i zabolo u ovu zastitu na samom APU, kao i skidanje svih obloga,nosaca iz APU odeljka radi inspekcije oplate. Ovde smo imali problem sa jednom od 4 gume sa 737-800, pa smo radili zamenu.Na poslednje 2 slike mozete videti blok kocnica kako izgleda. Ovde smo radili zamenu par zaptivki (par kumenih i par grafitnih). U pitanju je sklop na zadnjem delu motora CFM 56-7 sa 737-800 kod turbine visokog pritiska gde se nalazi lezaj broj 5. Jedna slika kako izgleda merenje aviona. U pitanju je bio 737-800. Procedura je takva da ispod svakog tocka se nalazi po jedna vaga (na slici tocak stoji na vagi) i tezina se sabira. Proceura je da se 3 puta avion navlaci na vagu da se uporedi merenje. Na ovim slikama mozete videti skidanje motorske gorivne pumpe. U pitanju je motor CFM 56-7 sa 737-800. Gorivna pumpa se nalazi na prvoj slici. Sama pumpa se kaci direktno na gearbox, a onda se na samu pumpu kace dodatni agregati, a to su HMU (Hydromechanical Unit) koji sluzi kao jedna od kontrola rada motora, takodje tu se nalaze jos 2 Heat Exchanger-a koji toplim uljem greje gorivo, a hladnim gorivom hladi toplo ulje. I za kraj slika sta je ostalo od krila Jatovog 737-300 YU-ANL.
  20. Znam. Sasvim je logicno ali eto u ovom slucaju je tako. I ja sam se iznenadio pogotovo sto me ceo set izasao nesto veoma veoma jeftino.I eto skoro godinu i po dana nemam ama bas nikav problem sa zadnjim kocnicama.
  21. SerAlex

    Vazduhoplovstvo

    Evo slika Egypt Air-a koji je 12og septembra napravio haos na Beogradskom aerodromu. Ovo su moje slike, a za jos koju bih morao da maznem od kolega.
  22. Eto posle skoro godinu i po dana da okacim nesto i u ovu moju temu Odradjen mali servis. Po ugledu na ostale kolege, a i posle pozitivnog iskustva opet sam se odlucio za kombinaciju Shell ulja i UFI filtera. Ova konbinacije se pokazala kao veoma dobra, barem u mom slucaju. Ovo sve odradjeno samostalno bez ikakvih problema. Takodje da znate ako nekom treba kanal, mozete da koristite ovaj kod mene u Zemunu. Nalazi se kod Novogradske. Malo je zapusten i ima djubreta u njemu ali kad bolje nemamo bolje i takav. Znaci obavezno ponesite neke pantalone i cizme koje u slucaju da se izmazete mozete da bacite. I kao zavrsnica Kuvalja odradio reset servisnog intervala.Hvala mu jos jednom. Pored servisa odradjen i remont zadnjih celjusti (skoro pre godinu dana ali opet) i tada zamenjeni zadnji diskovi i plocice. Veoma sam zadovoljan uradjem mada sam to radio i na predhodnom stilu kad me hoce hoce me. Stavljenji neka poljska kombinacija na preporuku ljudi u servisu i evo posle skoro godinu dana sam prezadovaljan. Nema skripanja, ne prljaju felne i lepo drze. I kao zavrsnica dana odradjena zamena i prednjih diskova i plocica. U veoma losem stanju su bili. Mesa na plocicama skoro da nije ni bilo, a diskovi su bili pokrivljani. Poslednjih par dana u voznji se bas bas osecalo i drhtanje, i cudni zvukovi prilkom kocenja. Tako da sam resio da ih definitivno zamenim i razmisljao sam izmedju ATE i Galfer-a. Posto ovi iz Kit Komerca na jedno 6 telefona i 3 razlicite radnje se nisu udostojili da se jave odlucio sam da cimnem Slajer i da vidim sta mogu da uzmem kod njih. Ponudli su mi Standard diskove i High Performance plocice i tu sam kombinaciju uzeo. Juce poruceno, danas stiglo i napakovano. Zamenio sam ih sam i najteze od svega je bilo sneti kutiju do kola i vratiti klip nazad . Posle montiranja proban autic i mogu da kazem da sam super zadovoljan. Nema skripanja ili bilo kojih cudnih zvukova. Prestalo je i lupanje koje sam imao vez godinu dana i nisam znao, a vala ni majstori do cega je (plocice lupale). Na normalno/umereno kocenje, koce super. Mogu da zamislim sta rade prilikom naglog kocenja. Verovatno izlecem kroz soferku . I kao zavrsnica na sve to autic oriban
  23. Evo da pohvalim ljude iz Slajer-a, veoma ljubazni i prijatni za saradnju. Poruceni, stigli i zamenjeni prednji diskovi i plocice za mog Stilisu. Prvi utisci da sam veoma zadovoljan. Malo sam ga provozao i zadovoljan sam sa kocenjem (naravno lagano kocenje dok sve to lepo ne legne). Uzeo sam "Standard" diskove i ove nove "High Performance" plocice.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...