Jump to content
FAS Goran

VladaNS

Members
  • Content Count

    1521
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by VladaNS


  1. Pa verovatno moze ko je ozbiljniji majstor, ali ovo sam ja radio.. Prvi put je ispala lepo, ali se polomila kad sam udario vrapca :D Posle kad sam krpio zabrljao sam i sa gitovanjem, a i odlepila se odmah i pre nego sto sam je montirao. Tako da mislim da ne moze da se sastavi vise, a da to bude lepo i cvrsto. Najbolje je iseci zdrava rebra sa strane (njena originalna) i iskoristiti za pravljenje nove maske (na ovoj je umetnuta neka druga plastika a ne delovi druge maske)


  2. Ivane, podaci sa neta i ta gruba procena pomeri sediste tamo vamo pokazuje da razlike i ako ima u neciju korist - nije drasticna. Ono sto se ne moze izmeriti je polozaj za volanom - u gp-u mogu da vozim iako ne pomerim sediste skroz nazad (zato i mogu da sednem "iza sebe") a u bravu tesko drugacije. 

    Da se ne naljute bravisti, i ja sam jedan od njih, ali cinjenica je da su ga bas stisli unutra. Ko je nizi i nedebeo njemu ce biti odlican :)


  3. imam bravo, tesan mi, i odem na neki plac da probam u gp-a da sednem (mada sma imao i gp-a kratko, al tad nisam imao bebca pa nisam ni otvarao zadnja vrata :) ), i stvarno mi se ucini da je komotniji. Sigurno zbog polozaja sedenja koji je malo uspravniji i visi.

    A i specifikacije kazu:

    Bravo - 

    distance backrest/pedals:

    915-1130 mm

     

    distance backrest front/rear:

    610-830 mm

     

     

    Grande - 

    naslon / pedala na daljinu:

    920-1140 mm

     

    prednji / zadnji zadnji naslon:
    580-830 mm

     

    Ako uzmemo poziciju kada je prednje sediste max povuceno napred, saberemo najmanji prostor napred sa najvecim prosotorm nazad, kod GP-a je ta dimenzija veca :) Jos se kod Bravo gubi dodatno na debelom sedistu..


  4. Zvao sam i Gorana, 6000 ruke plus 2000 plastikica, a ako je motor neispravan on je 8000. Nisam mogao nikako da provalim da li je ovaj mixer neispravan posto nisam osetio ni da vibrira, tj da pokrece elektromotor na menjanje temperature, pa sam se uplasio da cu u startu samo za njega dati 14000... plus uzimaj slobodan dan, putuj za bg... Dobro je i ovo ispalo, kad vratim plasticnu oblogu zaboravicu da sam ikad sekao ovaj lim :)

     

    Btw, u nekom servisu u Sapcu su mi trazili za ruke 4000, cak iako se skida tabla (kazu verovatno mora) plus cena motorica. Ja ne znam kako im se isplati da skidaju za te pare, i dal smo se dobro razumeli telefonom, ali nisam imao nikakvu preporuku pa nisam ni tamo otisao.


  5. Evo da se upisem u klub bravista koji imaju problem, tj vise problema sa digitalnom klimom. Tj prvo da se upisem u klub bravista, uzeo sam ga pre dva meseca, ali kao poslednja naivcina ne probam kako radi ventilacija iako sam istu imao na stilu i znala je da zeza.

    Imao sam vise problema - magljenje usled zatvorene klapne za recirkulaciju bazduha, magljenje usled ne-duvanja u soferku i nonstop grejanje na vozackoj strani usled neispravnosti mixera temperature. Kako ovo sve nisam primetio dok sam gledao auro ne pitajte :)

    Raspitivao sam se po servisisima i najbolja opcija mi se cinio dolazak kod Saleta u bg, cena za jedan motoric je 90E, a svaki naredni je jos 50. On insistira da sve to mora da radi jer su sinhronizovani, a da dajem 150E plus ceo dan u BG-u mi je bilo malo previse.. U NS-u su svi hteli da skidaju tablu, sto u startu znaci 150eur za ruke.

    Zato sam resio stvar na dobri srpski nacin - budzenjem :) :

    1. klapni za recirkulaciju sam prisao sa strane brisaca. Lepo se vidi i dostupna je kad se skine ona plastika, i ja sam je fiksirao tako da bude stalno otvorena. Inace ovaj motoric ne moze da se skine bez skidanja table, ne moze ni Sale.

    2. Motoric za sofersajbnu je srecom polomio osovinicu pa sam mogao da rukom okrenem klapnu da usmerava vazduh ka soferci (ne max da ne bih skroz gubio vazduh sa ostalih izduva) i iskljucio konektor da mi se vise slucajno ne pomera. Nek duva stalno u soferku. Drugi motoric radi tako da mogu da prebacujem izmedju nogu i grudi, i meni je ok da mi tako ostane.

    3. Motoricu za mixovanje temperature sam prisao tako sto sam iskasapio onaj lim sto ga prekriva. Neki serviseri su govorili "necu to da radim, slabim tablu", ja sam odokativno procenio da nisam oslabio tablu jer su savijene ivice i podebljani delovi tog lima ostali citavi. Kroz isecenu rupu sam izvadio motoric, a da sam skinuo volan i servo mogao sam izbusiti samo rupe za srafove a motoric izvuci sa strane. Pretpostavljam da Sale u servisu tako radi, ali nisam imao volje, hrabrosti ni vremena da skidam volan.

    Da, od alata mi je pomogao puno fleksibilni srafciger sa gedorom 5,5mm, bez njega bih se znatno namucio. Lim nije tvrd, isekao sma ga listom od bonseka.

    Evo nekih slika kako sve to izgleda:

     

     

    imgpsh_fullsize5.jpeg

    imgpsh_fullsize4.jpeg

    imgpsh_fullsize3.jpeg

    imgpsh_fullsize2.jpeg

    imgpsh_fullsize1.jpeg


  6. Kao razocarani vlasnik brava od pre mesec dana mogu da kazem da bravo nije nista konforniji od grande punta, jedino dimenzija u kojoj jeste je sirina i dosta veci gepek. Razocaran sam upravo prostorom unutra, mozda i zato sto sam pre njega vozio stila 5v. Imao sam kratko vreme i grandea, a i otisao sam pre neki dan na plac da pogledam jednog i sto posto sam siguran u ovo sto pricam. :) Cak je osecaj skucenosti u bravu vise izrazen zbog zaobljenog krova i malih prozora pozadi, a sa mojih 190cm i solidnim stomakom tesko mi je i napred da se smestim.  Kad podignem sediste gledam u krov i udaram nogama u volan. Ako ti treba auto pretezno za grad, voznja udji-izadji, grande je mozda bolji izbor. Bravo je definitivno bolji za van grada, kao auto ozbiljniji, bolje lezi, siri je, tezi, ali je i na oglasima skupji.

    Sa tim motorm i menjacom nema problema niti bilo kakvih boljki :) 


  7. Evo me, mrdam, ukinula žena internet :D

    Grande povlači od..koliko se sećam oko 2500 obrtaja..

     

    Grande definitivno ima bolju zvučnu izolaciju (mislim na izolaciju pri vožnji, ne na leru) kad se uzme u obzir huk vetra oko kabine, to me kod stila baš nervira. Moj stilo je 5v, sigurno je manje aerodinamičan od 3v, pa zato.. Suspleh nemam (imam ali u podrumu, nikako da ga montiram :( ) ali motor mi nije bučan, niti trese u kabini. Doduše, 1,3 mjet je daleko tiši na leru od jtd-a, ali pošto traži više obrtaje u vožnji je bučniji.. Verovatno mi se na stilu i gume čuju malo više jer su zadnje već za menjanje.. Sutra stavljam zimski set pa ćemo videti. 

    Kederi ponekad malo škripuću kad je neravan put, šta da im uradim? Da ih podmažem nečim?

     

    Grande je bio utegnut, 2007 god, iz uvoza, kao stilo što je bio dok nije zakrstario našim putevima.. :(


  8. Evo ja sam pre dva meseca kupio grande punta 5v, 1,3 m-jet, sa namerom da prodam stila i ostavim grandea, ali nakon mesec dana vozikanja ipak sam prodao grandea. Istina, bilo je razloga za i protiv, nisam mogao da se odlučim pa sam oba stavio u oglase, za stila niko nije zvao dok je grande otišao za jedno prepodne. Mogu da kažem da sam zadovoljan tim ishodom, a i razlika od oko 1500EUR-a kolika je prodajna cena mojih automobila mi je ostala u džepu.

     

    Svaki auto ima svoje prednosti, meni stilo više odgovara isključivo zbog veličine (pre svega veličine sedišta, koja su u stilu kao fotelje, a u grandeu kao....kao sedišta u opel korsi D, koju sam jednom imao prilike da vozim službeno, i koju pamtim po extremnoj neudobnosti), ali da sam niži i sitniji verovatno bi mi i grande bio ok, pošto je poprilično prostran za tu klasu vozila.

    Motor 1,3 mjet mi je na mojim uobičajenim relacijama trošio u proseku litru manje nego stilo sa 1,9jtd-om. Ipak je grande teđak oko 1100kg, ne može da troši malo kao mali punto.. Ono što mi se nije svidelo je izražena turbo rupa zbog koje sam mislio da sa autom nešto nije u redu, ali kad se stisne gas auto leti, skoro kao stilo. Međutim, pri vožnji od 120kmh traži više obrtaj, i za razliku od stila gde noga nesvesno pada a auto ubrzava, kod grandea sam stalno morao da "dodajem" gas da bih održavao brzinu..

     

    Na grandeu nisam imao još nekoliko sitnica na koje sam navikao u stilu: podešavanje visine pojasa, tri brzine brisača u režimu rada sa pauzom, pepeljaru, ne možeš nigde da spustiš flašicu kole od 0,5l, ne možeš da otvoriš gepek spolja bez ključa...

     

    Što se tiče prednosti grandea, to je pre svega zvučna izolacija koja je bolja, manje huči vazduh oko njega, trap je sigurno bolji i naravno niža cena registracije, potrošnje i održavanja.


  9. Umalo da stila zamenim za mlađeg i lepšeg, ali (srećom) ipak se mlađi i lepši kratko zadržao..

    Kupio sam grande punta:

    9cb261d37339800x600_1445808943.jpg

    i prodao ga za mesec dana..

     

    Zato što nisam mogao da se odlučim koji da ostavim, stavio sam oba u oglase, za stila niko nije ni pozvao, a grande otišao za jedno prepodne, prvi koji je došao da ga pogleda ga je i uzeo.. Još sam malo i zaradio, a ostavio sebi bolji auto :)


  10. Na prodaju naslon za ruku između sedišta, original za grande punta, u sivoj boji. Nije nigde pocepan, nije ni prljav, mastan, uglačan.. Mana je jedino rupa gde ide prekidač za pomeranje lumbalnog dela sedišta..

    Nosač je valjda u ta metalna konstrukcija u njemu, nisam probao da ga montiram..

    Cena je 30EUR, kontakt tel 064/8821013

     

    EPSN0028.jpg EPSN0030.jpg EPSN0025.jpg EPSN0029.jpg EPSN0026.jpg

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...