Jump to content
FAS Goran

marko987

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About marko987

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 07/06/1987

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat punto sx,1242 cc,75 ks,1997. god.
  1. Pozdrav Gledao sam na forumu kako se podesavaju svetla na punticu i u sustini bi trebalo da bude isto kao i na puntu dvojci.Medjutim kod mene i nije.Suvozacev far mi je helin,originalni sa motorcicem.Na njemu visinu dobijam okretanjem tockica koji je na drugoj strani,dakle ne na tockicu koji je iznad motorcica.A na drugom tockicu na kom bi trebalo da dobijam levo-desno ne dobijam nista..vidim kako se socivo pomera levo desno ali na zidu nista ne dobijam!!Sa drugim farom koji je na vozacevoj strani je obrnuto i on nema motorcic.Visinu dobijam na tockicu koji je na kraju fara do krila a levo desno bi trebalo na onom drugom..i opet,sociva se pomeraju ali se snop ne pomera levo desno,uopste se ne pomera Ne razumem. Fraove sa rasturao i prao tako da je mehanizam za podesavanje ok,sociva nisu spala sa nosaca. Molim za pomoc posto su mi farovi u haosu. Hvala.
  2. Ma da,nema servo..jos gledam dal sam blesav:))ma ovo je bila informacija iz neznanja.I koliko bi bilo komplikovano ugraditi hidraulicni servo Trebale bi mi letva sa servo glavom, remen, posuda sa uljem, vodovi..?
  3. Pozdrav ljudi, imam jednu malu dilemu..Da li moj punto moze da ima elektricni servo? Prethodni vlasnik mi je rekao da ima s obzirom da nema ulje,remen i ostalo.Pitam zato sto taj servo radi samo kada se auto krece,kako stanem volan postane tvrd,dakle ne radi.i kada motor radi u mestu,nema nikakve razlike u odnosu na to kada ne radi.Mislim kakav je to servo? ) Ne radi kada je najpotrebniji.nigde nisam uspeo da nadjem bilo kakve teh. podatke o takvoj vrsti serva.Hvala.
  4. E Mihajlo..pa s obzirom da ti se desava i na plinu i benzinu rekao bih da je step motor kod tebe problematican.blokira ili previse obara ler..to ti je to.A mozda ti je i klapna prljava pa to dodatno pojacava njegovu neispravnost.i ja imam nekih problemcica sa stepom,moj post je odmah pre tvog..idi do majstora nek ti pogleda, nek opere klapnu i sve sto treba pa vidi posle..ako budes morao da menjas step to je malo skuplja popravka.
  5. Pozdrav, da li neko zna da li pase karter sa Punta mk.1 55-ce na 75-cu?
  6. Pozdrav, pocelo i meni da se cuje neko lupkanje iz glave..samo kada je hladan,na vrucem se skoro i ne cuje.Kao neki metalni zvuk..tacno ga osetim pod rukom kada pipnem onaj deo gde su bobine i kablovi??
  7. Moj cale se nauzivao u ovakvom autu..ja na zalost nisam osetio ondasnji kvalitet nikada..
  8. Da,moguce je da je luft u krstu poluosovine i homokinetickom..to cu proveriti a i ovo za auspuh..nateracu na kanal pa cu da vidim najbolje jer ovako da nagadjam je smesno.A sto se tice ovog nosaca da ne poverujes kakve muke imam sa njim Aj sto jace vibrira,nova guma pa da je malo kruce dok ne popusti..to je i normalno ali ovaj zvuk..cuje se kao kad se cuje diferencijal,onako onaj grub zvuk..pogotovo u nekoj vecoj brzini na malom gasu..kaze majstor da to mora da se cuje..a ja mu kazem da se ne cuje sa starim nosacem..al ne vredi,gleda me kao ludog.
  9. Pa ako su dizne zapusene,zar se ne bi gusio i kao topao??
  10. Pozdrav, citao sam postove o nekoj temi ovde na forumu i kaze covek da je promenio oba termodavaca,jedan za ecu,drugi za cajger..mene to interesuje posto mi cajger laze i pokazuje temperaturu motora manju nego sto zaista jeste,znam posto sam proverio na dijagnostici.Ako ima za cajger onda i njega da zamenim.Hvala.
  11. Pozdrav ljudi, Kada upalim hladan motor gusi se pri dodavanju gasa..pogotovo slabije dodavanje..kada ga jace zgazim proguta knedlu i primi gas lepo..Ovo se i u voznji manifestuje.Kada se samo malo ugreje ovo nestaje,kada je vruc lepo prima turazu.Sta bi moglo biti..mozda brizgaljke da se ociste?Hvala.
  12. Hvala na postovima momci:)auto je samo cuknut,definitivno nije udaran jace,znam posto sam veoma bluzak sa covekom koji mi ga je dao..problem u svemu tome je sto ne znam nikoga ko bi hteo da se cima sa tim..da ga budzi pa da proba da vidi da li se cuje..svi samo sto pre da zavrse.a jel sme njemu motor onako da lupi kada mu se malo jace da gas ili kada se malo naglije pusti kvacilo a da nije idealan odnos u popustanju kvacila i davanja gasa?ovaj majstor mi rekao da sme malo da se cuje..ali ovo je po meni opet jako.taj nosac je zamenjen i ovi ostali su ok ali se opet cuje..
  13. Pozdrav! Kada sam kupio auto majstor mi rekao da treba da zamenim centralni nosač menjača, da je pukao. I jeste. Imam lufta u rucici menjaca, levo-desno zbog njega. Zamenio sam i stavio nosač marke Kortego. Medjutim, sa tim novim je haos bio. Sušti auto, stenje, vibracije na volanu, menjac tesko salta...kao da vozite auto bez ulja u menjacu, kao da je isti otisao. Kupim nosac od drugog proizvodjaca, ali isto. Na kraju vratim stari. nema tih vibracija, suštanja, auto se ne cuje...ali ipak mora da se menja. Odem kod drugog majstora i objasnim mu. On mi opet stavi Kortego. Sada je malo bolje ali se opet cuje. Vidim da ga je postavio nekako malo ukrivo, zato je i bolje. Nije mi jasno u cemu bi mogao da bude problem kada mi je i bivsi, prvi vlasnik (inace bliski rodjak koji mi je prodao auto) rekao da je i on imao problema sa istim, da je pokusao da ga zameni ali da je bila ista stvar pa ga je vratio. Imam osecaj kao da je menjac napet, podignut pa se zato cuje...da li je to moguce? Da li bi mozda mogao da stavim podloske izmedju nosaca i karoserije pa da ga spustim malo? Inace, auto je u veoma dobrom stanju, 100.000 km presao, nije izraubovan, nije jako udaran, samo cuknut malo. Izvinite sto sam ovako oduzio ali drugacije ne bih mogao da vam objasnim. Hvala na pomoci.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...