Jump to content
FAS Goran

UrosBGD

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

About UrosBGD

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    1.9D

Recent Profile Visitors

696 profile views
  1. znas kako, kada ga neko otvori, nacice mu sto falinki... nemam nekog pouzdanog majstora
  2. mozda bi promena karika malo ublazila simptome...bio bih zadovoljan i sa 1litrom na 1000km... skupa je generalna. za auto koji vredi oko 1000e ne isplati se generalka, mozda neko osvezenje??
  3. jel bi resurs ili modifikator malo smanjio potrosnju ulja?
  4. da li bi manje izbacivao ulja ako bi izvadio iberlauf crevo?
  5. ako bi mu izvukao iberlauf napolje, da li bi se smanjila potrosnja ulja? sta uopste raditi da bi se smanjila potrosnja ulja?
  6. mislis da ce to da smanji potrosnju ulja?? otkud ulje u usisnoj grani, ima ga bas puno!!
  7. Na sipci vise dimi nego sto duva, rekao bih....ne prska ni malo, to je sigurno. otkud u tom usisu toliko ulja?
  8. Dobar dan svima na forumu, posedujem gore pomenuti fiat punto 1.9d (obican dizel 44kw) i od pre mesec dana imam problem sa prevelikom potrosnjom ulja. Auto mi trosi najmanje 1 litar na 300-400 km, primetio sam da je na ventilatoru hladnjaka velika kolicina ulja koje se sliva-curi sa usisne grane koja je ide od filtera za vazduh do poklopca motora.Takodje sam primetio da se crevo dosta klima na onom delu koji je sa donje strane pricvrscen na taj dekli-poklopac motora (ventila). Cuo sam da tu treba da postoji neka gumica-dihtung koja se kod mene tamo ne nalazi. Da li bi dobio smanjenu potrosnju ulja ako to sve lepo zadihtujem? Napominjem da motor lepo radi i trosi do 7 litara po gradu. Hvala unapred.
  9. znaci moram da skidam poklopac motora da bih eventualno zadihtovao taj usis? Jel moze nekako bez skidanja poklopca motora?
  10. Jel moze pomoc, koja tacno selna? Problem je sto toliko baca ulje da je ceo gornji deo hladnjaka totalno masan... Ne mogu da vidim kako je usis spojen sa onom crnom plastikom, poklopcem motora.
  11. promenjen je dihtung i stavljena masa...ne pusta nigde... cini mi se da pusta negde na crevu koje ide ud filtera za vazduh, ali ne na tom kraju, kod filtera nego na drugom kraju...Jel ima tu neki dihtung..nesto? Onaj deo koji ide ispod one plastike na motoru. I onda se ulje sliva po hladnjaku, i to u velikim kolicinama.Verujem kada bi to zadihtovao da bi auto trosio par stotina grama manje.
  12. Pozdrav, Potrebna mi je pomoc oko mog puntica 1.9d, trosi litar ulja na 1000km, ali je kod usisne grane sve masno, posebno kod hladnjaka, izpos onok plasticnog poklopca.Kako sanirati to curenje za pocetak> Hvala. Izvinjavam se na pravopisnim greskama ...ali shvatili ste sta sam hteo da kazem...inace auto super ide i ne trosi puno, do 7 litara nafte po Beogradu... Filter vazduha totalno suv.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...