Jump to content
FAS Goran

Iggy NS

Members
  • Content Count

    110
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Iggy NS

  1. Poštovani, Imam mali problem sa autom. Ujutru ja njega upalim bez problema, vozim...Kada negde stanem i ugasim auto, posle par minuta kada hocu ponovo da ga startujem, neće da upali. Vergla, ali neće da sastavi...Prostim rečima, kada je zagrejan, ili vruć nece da upali...Alternator je remontovan pre dve nedelje (menjane biksne i cetkice). U pitanju je Fiat Punto 1,2 16 v Sporting, 2001. godište. Kakvo je Vaše mišljenje, pa ako mi obaveze dozvole i nešto mi ne iskrsne, da dogovorimo i neki susret u neku subotu? Hvala Vam unapred.
  2. Da vidimo...Molim Vas za misljenje... Dakle, Fiat Punto 1,2 16v Sporting, 2001.godište. Plaćen 1750 evra. Kod mene je od maja 2013. godine. Do sad radjeno sledeće: - Prva registracija u Srbiji, pusovanje motora, vijanje papira, veliki servis...sve zajedno...40.000,00 dinara - Reparacija alterantora + ruke 8.800,00 dinara - Nov akumulator "Exide" 6.500,00 dinara - Kalibaracija volana + zamena sijalica...3.200,00 dinara - Promenjena kompletna letva volana, elektromotor serva i kompjuter serva, senzor pozicije volana, popravka ABS = 190 evra Kupljene nove presvlake, brisaci, obloga volana i ratkapne= 6.000,00 dinara - Kupljen i ugradjen alarm, popravljena centralna brava, napravljena kopija ključa 120,00 evra - provera klime, punjenje...3.000,00 dinara - registracija + tehnički 13.300,00 dinara - Dve prednje letnje gume nove 8.000,00 dinara (jos uvek pod garancijom od 3 godine) - Auto radio Pionir 8.000,000 - Radio izvukao struju zbog alternatora, popravka 2.000,00 - Nov retrovizor, desni, 1.200,00 dinara - promenjen BSi čip 4.400,00 dinara - Registracija + tehnički pregled 16.000,00 dinara - Dve nove letnje gume (još uvek pod garancijom od tri godine) - pregled i reglaža trapa 1.500,00 dinara (nije ni trebala, sasvim sitna odstupanja) - Kupljen nov akumulator 5.690,00 dinara (pod garancijom 3 godine) - Pranje sve 4 dizne u ultrazvučnoj kadici, radjen mali servis...7.5000,00 dinara - zamenjen resotat hladnjaka I brzine 2.700,00 dinara - Promenjeno komplet kvacilo (korpa, lamella, druk lezaj) + donji nosac motora 18.100,00 dinara - registracija + tehnički pregled 15.700,00 dinara - Propala mi pedala kočnice u "S" krivini, bilo je vrlo čupavo (pu.pu,pu) Promenio majstora...Auto mi od maja ove godine, znači od tog dana, bio kod majstora dva meseca... Našao novog majstora - Promenjen: - glavni kočioni: 4200,00, kočiono ulje: 450,00 + 450,00, servo uređaj za kočnice: 4305,00 dinara - Pre neki dan promenjen ležaj ABS i sam senzor ABS (konačno ABS lampica više ne sija) Eto, napisao sam po godinama, servisnu knjižicu nemam, ali sve pišem i vodim dnevnik, svaki račun čuvam...Gorivo nisam računao, i ostale sitnice tipa krpe, tečnosti za pranje, odleđivači, tečnosti za šoferku, itd... Auto je mažen i pažen...Da li biste vi zadržali ovaj auto ili biste ga prodali?
  3. Hvala...Konacno mi mehanicar zamenio lezaj tocka i senzor ABS (nasao sam polovan)...Sad sve šljaka i lampica ABS konačno više ne svetli...:)
  4. Pozdrav! Dijagnostika kaze da treba da menjam levi lezaj tocka sa ABS i sam senzor...U prodavnici gde nameravam da ga kupim kazu da ne znaju da li je levi ili desni...Imam blesavo pitanje. Da li postoji neka razlika izmedju levog i desnog senzora ABS-a? Hvala.
  5. Poštovani, Čisto informativno, zanima me cena prednjeg levog ležaja točka, kao i cena ABS senzora...Vozilo je Fiat Punto 1,2 16v Sporting, 2001. Hvala Vam najlepse.
  6. Pozdrav. Poštovani, za svaki slucaj, da pitam, da li imate bubanj (servo vakum aparat za kocnice, valjda se tako zove) za Punto 1,2 16v Sporting, 2001. godiste i koja je cena? Hvala Vam unapred.
  7. Hvala...Da ne navodim imena, vec sam izlizao razne sajtove od raznih radnji po NS i BG koji nude stampace i potrosni materijal...U Nisu isti ti stampaci i potrosni materijal znatno jeftiniji...Kazu da im je mana i to sto neki kertirdzi i toneri imaju cip na glavi, pa ako se dopunjuju, komp ih prepoznaje kao i prazne, pa nece da radi, pa mora da se budzi nesto...A imaju i dizne koje se zapuse, ako se recimo ink jet ne koristi duze vreme... A pored stampaca (da li ce biti mono ili MFP, ne znam...) hocu da kupim i fotoaparat (zapao mi za oko nekako NIkon L330,) sto mi je znacajna stavka pri razmisljanju sta da uzmem... Za Atu... Imam Win 7, izasla mi ikonica za besplatno skidanje Win 10...Nasao sam negde informaciju da mora prvo da se prijavite i da ostavite meil adresu, pa da onda skinete, kao i to da ce biti besplatan samo godinu dana, posle ce morati nesto da se placa...
  8. Pozdrav! Hocu da kupim nov stampac, onako za kucnu upotrebu, povremeno stampanje, skeniranje, kopiranje...A jos ako mi i uleti neki posao...ne znam sta da radim? Da li uzeti neki multifunkcionalni INK jet ili laserski? Kod ovih ink jet-a novi kertridzi kostaju kao (ili vise) od novog stampaca, ako ih dopunjujem, gubi se granacija...ovi laserski MFP toneri su im skupi...zamenski ne znam kako rade... Kakva su Vasa iskustva? Savet?
  9. Da li zbog toga sto je bio na redovnoj dijagnostici, ili je nesto drugo...Bio danas na relaciji NS-Bač i nazad (oko 120 km), Normalna voznja, nekad malo jaci gas i zaletanje u preticanja...Ne znam sta da mislim sad, kada sam dosao kuci, kazaljka za gorivo se spustila do prve donje crte (a to je valjda 5 litara, ne znam)
  10. Pozdrav! Sta preporucujete za Acer Z500, kitakt 4.4.2 (720 x 1280, tako pise u specifikacijama) Treba mi za burazera. Ide na put pa bi mu trebalo nesto...Ja sam probao one moje iz starog LG L7 i i one Nidzine koje je meni poslao da prebacim kod njega, radi sve, ali je slika jako mala...
  11. Bio sam opet kod majstora i ostavio kola...Zove me posle, kaze: Ipak je bio taj BSI, cip, jer je pocelo da "nagriza" instalaciju...Par puta upalio zuti kljuc (code)...Srecom, kod drugog njegovog kolege nadje original BSi sa nekog stranca (20 evra), skine taj neki cip, prebaci i nalemi kod mene...Sad sve radi...Sve zajedno sa rukama me izaslo 4,400,00 dinara...
  12. Pozdrav! Pre par dana sam primetio da mi se gasi instrument tabla...Da objasnim, pozicija radi, kratko svetlo radi, dugo svetlo radi, sve normalno, ali kada hocu da blicnem, povucem rucicu i za tih par sekundi mi se ugasi instrument tabla, prestane da sija, a sa njom se ugasi i osvetlenje oko onih dugmadi za ventilaciju itd, kad pustim, sve se vrati u normalu...Bio sam danas kod mog elektronicara na redovnu dijagnostiku, nista ne pokazuje (sem lambda sonde da zeza malo)...Covek je skinuo komplet tablu, one plastike oko i ispod volana, naprskao, ocistio kontakte, rasturio svaku zicu da je i njemu bilo zao, gledao, proveravao, osigurace, merio, 4 sata nije mogao da nadje u cemu je problem...Gledao je i u auto-datu i u semu zica, nista...Ablender nije, probao je da nakaci neke otpornike, da prespoji, opet isto...Napomenuo je da je mozda (nisam zapamtio skracenicu, BSI, ili tako nesto) neki komp na koji se kaci tabla sa osiguracima poceo da brljavi... Da li na puntu postoji osigurac za poziciju i da li svetla za poziciju treba da svetle (i nazad) i kada se ukljuce kratka ili duga svetla? Cak smo i zadnje stop svetlo skidali da proveravamo...Posto danas nismo nista uradili, dogovorili smo se za ponedeljak da opet odem na detaljan pregled... Ima li neko neku ideju sta jos da se pogleda? Hvala Vam.
  13. Imao sam ispred svakog telefona spliter, jedan fiksni je skinut skroz, sad je kao malo bolje, ali opet nije to to...isto mi se desava...Otici cu u Telekom od nedelje, pa cu da vidim sta ce da kazu...
  14. Pozdrav svima! Ja sam u dilemi i u problemu...Imam Telekomov adsl od 10 mb (pre 6 meseci potpisao sam nov ugovor na 2 godine), mob kod vipa...Vredi li uzimati taj IPTV? Pitam zato sto u poslednje vreme imam problem sa vezom: U kuci imam jednu telefonsku liniju, a dva fiksna telefona, pa kada god neko zove, ili kada moji nekog zovu, meni se prekida internet veza, kada se poziv zavrsi, net ne radi, pa moram sve da resetujem, pa ispocetka, sto mi pravi probleme, posebno kada skidam neki materijal vezan za posao, a net mi net treba 24/7...Po savetu Telekoma, jedan telefon sam iskljucio skroz i izvadio ga iz zida....Opet se isto desava. Drugo, imam problem sa internetom.Do pre par dana sve je radilo kako treba, ako izuzmemo napred receno...Sta se desilo od onda, ne znam. Problem sa povezivanjem...Internet radi malo, pa stane...Desava se to da samo svetli indikator struje, a LAN1 samo trepće...ADSL i Internet indikator ne svetle, kasnije se upale, a na ekranu monitora se zatim pojavi obavestenje da je izvucen mrezni kabel...Ja sam sve pregladao kablove, uticnice, uticnice od telefona, ulaske uticnica u zidni prikljucak, u kompjuter, sve je u redu...Ni reset ne pomaze...Probao sam da premestim taj mrezni kabel od LAN1 do Lan4, nista... WLAN takodje ne radi...Probao sam da namestim modem, nista nece, nece da zapamti podesavanja, ni ime mreze, sifru na radost komsiluka...Same od sebe se zatim upale sve cetri lampice LAN1, LAN2, LAN3, LAN4 i model se sam od sebe resetuje, i onda ispocetka...Da napomenem da nije prvi put da se ovo desava, jer mi odprilike svake godine zamene modem...Kontaktirao sam ih meilom, i za divno cudo, bili su u nedelju (proslu), gledali, merili, probavali, premestali bazu telefona, zice, kablove, modem, nece, ni njima nije bilo jasno, hteli su i na tavan da idu da vide zice...Nesto su nabudzili, i sad kao radi, da bi opet od pre neki dan isto bilo...Kada su odlazili, pitao sam ih za IPTV da li bi to moglo kod mene, kazu da bi trebalo, jer mi je centrala blizu...Sta sad da radim? Internet placam 1590 din, fiksni posebno, ako ce mi se ovo desavati i sa IPTV, onda je bolje da uzmem u nekoj radnji samo taj risiver, pa sta navatam od kanala...
  15. Ja sam moje vec opisao u drugoj temi, ali pred bombardovanje, na regrutaciji dobio ABHO, Krusevac...
  16. Kad vec govorimo o tracerima, Imam pitanje: Skinuo sam fabricki puntov radio (onaj Balupunkt Pilot Nav...) u autu mi je ostala raskacena ona plocica i antena od GPS, ...Moze li ona da se upotrebi nekako za pracenje automobila, da se namontira nesto na to...
  17. Ovo je samo napisano u kratkim crtima, izmedju moze jos roman da stane...Da ne kazem sad da sam znao da ucim i po 12 sati, i celu noc, i da odem tako neispavan i nervozan na ispit ujutru, i jedini od studenata dobijem 10, i posle odem na posao, i tako u krug sve do kraja faxa, svadje sa sefom, pretnje otkazom...U automobile se ne razumem mnogo, i postavljam cesto blesava pitanja mom mehanicaru, ali u zivotne teme...Sto kazu, zavisi kako se covek postavi u datoj situaciji...Zivot nas stavlja u razne situacije dobre i lose, i na osnovu toga mi gradimo neka svoja misljenja i gledanje na isto...All sta kad covek ne moze da se postavi ni u kakav polozaj? Ja se samo molim Bogu da mladji ne moraju da prolaze ono kroz sta smo mi prolazili devedesetih, koje se vracaju (skidanje patika danas na pr.) ili nisu nikada ni otisle, nego se samo primirile...
  18. Citam sta govorite...Tesko se zaradi dinar, a vrlo lako se potrosi...Jos od malena sam pomagao ocu u njegovom radu...Posle zavrsene srednje skole koje se i ne secamo nesto, jer je skoro nismo ni pohadjali, (ne) prilike su bile takve u drzavi (Prva godina prosla brzo,sve novo, dok se naviknemo na novo okruzenje, ljude...Druga godina samo do prvog polugodista, bio strajk prosvetara 3 meseca, posle smo mi strajkovali kad su nam uvalili "da nadoknadimo gradivo" tako sto bi isli subotom i nedeljom u skolu. Treca godina isto samo do prvog polugodista, u drugom - bomardovanje...Ajmo regrutacija i sve sto ide uz to...Bilo pa proslo...Cetvrta godina isto tako, bez veze...poceli protesti, mitinzi, "Gotov je", itd...Upisem Pravni fakultet, lepo mi je islo (prosek 9,20)...I onda jbg...Tata umre iznenada, tako da sam kompletnu brigu o porodici morao da preuzmem na sebe, sa 19 godina...Morao sam da pronadjem posao i da uporedo studiram...Plata i nije bila nesto, ali sta sad. Radilo smo kao konji, a fakultet sam zapostavljao...Nisam dao uslov, a nisam imao para za obnovu, i dobijem poziv za vojsku u decembru. Prijavim se za ono civilno sluzenje i rasporede nas nekoliko u gradsko zelenilo, posle onih velikih poplava 2005 (znam da cete me osudjivati)...Ustajao sam u 04,30 ujutru svaki dan i posle tog posla tamo, odlazio sam na redovan posao, i vracao sam se kuci oko ponoci...Jbg, drugo resenje nisam imao jer bi moja porodica ispastala...I tako devet meseci...Zavrsi se to, oduzim se ja drzavi, i vratim se redovnom poslu..Za fakultet kao i za bilo sta drugo nisam imao snage, rganizam poceo da zeza...Napustim fax...Ubrzo, jedan po jedan su ostajali bez posla, plate kasnile, bivale sve redje, na kraju ih nismo ni dobijali.Na kraju ostasmo koleginica i ja sami, pa i mi na kraju dobijemo otkaz...Posle toga, nadjem drugi posao, dogovorim se sa sefom, upisem drugi fax (pedagogiju)...Pre podne predavanja i vezbe, posle podne i vikendom posao...Zavrsim na vreme, u roku, diplomiram sa 10, prosek 9...Od posla u struci nista, jer mora da se plati, prvo je bilo 3-5, sad je negde oko 8 hiljada evra...Hteo sam dalje na specijalizaciju, ali kakva korist od toga, kad danas gledam neke sto su zavrsili fakultete za sat vremena i imaju plate trocifrene (skoro)...Plata oko 32 k dinara iz dva dela...Kad platim sve racune, ratu za kredit (od cega sam i uzeo izmedju ostalog i auto), ne ostane mi bog zna sta...Pokusavam i nesto dodatno da pronadjem, ali ne uspeva mi...Pre neki dan mi je bio "divan dan", napunio sam 34 godine i pitam se gde sam ih utukao...Ne izlazim, jer nema vise sta da vidim novo, neozenjen...devojke dodju i prodju...Dodje mi da napustim sve i odem negde napolje pa sta mi Bog da, i cesto o tome mislim...Ni napolju nije bas sjajno, ali ljudi tamo bar znaju zasto i zbog cega rade...Ali sta ako napolju nista ne uradim? Jeste sto kazu, drzavna firma, imam ugovor na neodredjeno, ali verujte, to danas ama bas nista ne znaci, i nema nikakvu garanciju, jer koliko sutra mogu da nadjem radnu knjizicu kod portira...Oprostite na ovolikom pisanju, doslo mi...
  19. Pozdrav svima! Gde mogu da nabavim one unutrasnje crne plasticne matice (sraf) koje drze retrovizor iznutra...nigde ne mogu da nadjem...
  20. Pozdrav! Postovani, da li imate levi vozacev retrovizor za Punta 2, 1,2 16v Sporting i cena? Hvala Vam unapred.
  21. Iggy NS

    Euroauto info

    Postovani, Da li imate u NS, retrovizor (vozacev, levi, 3 vrata) za Punta 2, 1,2 16v Sporting, 2001. godiste? Cena? Hvala.
  22. Pozdrav! Ima li neko iskustva sa Gigabyte telefonima...Mika M2 ili Mika M3
  23. Pozdrav! Pre neki dan kad sam izlazio iz dvorista, dune onaj vetar, pomeriu kapiju i ja bas u tom trenutku zakacim vozacev (levi) retrovizor...Pratio sam uputstva ovde kako se skida...Onaj zglob koji savija retrovizor je polomljen skroz, probao sam da ga zelepim, nista ne pomaze...Znaci, mora drugi...E sad, da li je bolje uzeti nov ili polovan...Ili samo da skinem ogledalo...Malo mi je frka, jer na ogledalu ima ugravirano "Punto"...Evo slike iz predstavljalja auta: http://postimg.org/image/6ziubbz9l/full/ Neki savet?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...