Jump to content
FAS Goran

acajure

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

  1. Pozdrav svima. Punto evo 1.4 8v 2010. God benzin gas, kupljen pre desetak dana. Sređen skroz(veliki i mali servis) i zamenjeni zadnji amortizeri. Stavljeni KYB, ali ljudi to je tvrdo katastrofa. Opruge su standardne. Može li pomoć šta da uradim da vožnja bude malo mekša?
  2. kada skineš ceo mehanizam rasklopi kutiju sa zupčanicima i izvuci osovinu na kojoj se nalazi poluzupčanik. možda ćeš je malo teže izvući ako je zaribala, pa možeš da se poslužiš i nekim ubeđuvačem, ali nikako metalnim. Dobro pogledaj između svakog zupčanika da nema neki špon jer obično zbog toga glavi. očisti osovinu i kada je vratiš probaj da je okreneš rukom mora da ide glatko. tad vrati sve na mesto i to je to.
  3. Probaj da gurneš sedište malo jače da bi uhvatila, kod mene je to bio problem.
  4. Ok. Već sam krenuo sa popravkama. Sajla kvačila pukla. Zamenio i termostat sve izašlo 4300 dinara. Zna li neko dal se isplati menjati sinhron za drugu brzinu ili kupiti drugi menjač? Ako je motor dobar kao što kažete, onda ga čuvam za sebe. Uložiću još neku kintu pa javljam šta i kako za dalje. Tehnička greška auto je 2002.godište. Kuckam na telefonu a tastatura mala. :-)
  5. Kupio sam brava 2013 godine 1.2 16v tng. Troši mi između 9 i 10 l gasa po gradu. Trebao bi da mu radim veliki servis pošto sam prešao već skoro 40 000 km a servis je urađen pre nego što sam ga kupio. Sem malih intervencija na trapu nisam dao ni kinte za održavanje. Auto je 2012 godište sa steel opremom. Dal da prodajem ili da ga servisiram pošto imam još ulaganja oko 150 evra za kojekakve sitnice. Cenim svako iskustvo sa takvim motorom i autom.
  6. Popravio sam zadnji brisač. Skinuo celu budžu sa sve motorom i mehanizmom, rasklopio i video da je zaribala osovina koja se okreće. Izbio osovinu, očistio i podmazao, sklopio i radi ko sat. Ko se bar malo razume u majstoriju može sam to da uradi, pa čak i da popravi neki drugi kvar na zadnjem brisaču jer je ono prosta mehanika.
  7. Crko mi zadnji brisač. Stao skoro na pola. Ne može da se mrdne ni rukom. Probaću da čistim kontakte pa javljam šta i kako.
  8. Kad uključim zadnji brisač kači mi za spojler na trećim vratima. Prska vodu i sve radi kako treba, ali kači za spojler i zaglavi se. Mislio sam da ga skratim al ne može. Ima li neko predlog šta da radim. Kad sam gledao kako radi kao da se podiže prednji kraj brisača u vis i kači. Ima mesta da prodje, ali on se podigne i zaglavi se. Čak mi ispada i metlica iz držača brisača.
  9. Ne svetli nista od lampica. Vozio sam pre toga golf 2 1.6 benzin.
  10. Kupio sam fiat bravo 1.2 16v al mi nesto slabo ide. Svecicei kablovi novi, klapna ociscena. Skoro sve je ok, ali slabo vuce. Molim za pomoc. Trosi oko 11l tng po gradu.
  11. Zdravo ja sam aca. Vozio sam golfa a sad sam kupuo fiat bravo. Totalno mi je nepoznat. Hvala na razumevanju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...